Fotbal international

Frankfurt – Bayern Munchen 0-5. Vezi rezumat video! Bavarezii, show în Supercupă

13.08.2018 | 00:03
Frankfurt  Bayern Munchen 05 Vezi rezumat video Bavarezii show in Supercupa
ADVERTISEMENT

Bayern Munchen s-a impus cu 5-0 în faţa celor de la Eintracht Frankfurt în Supercupa Germaniei. Vezi rezumat video! Formaţia antrenată de Niko Kovac, fostul tehnician al lui Frankfurt, a făcut spectacol la debutul antrenorului croat într-o partidă oficială pentru campioana en-titre din ultimul sezon din Bundesliga.

Frankfurt – Bayern Munchen 0-5. Vezi rezumat video!  Kovac obţine Supercupa
Frankfurt – Bayern Munchen 0-5. Vezi rezumat video! Niko Kovac, primul trofeu cu noua echipă

Trupa bavareză a început extrem de tare meciul, iar Robert Lewandowski avea să deschidă scorul în minutul 21 după o centrare venită de la Joshua Kimmich. Golgheterul polonez a finalizat excelent cu capul şi a bifat primul gol din noul sezon. Vârful celor de la Bayern Munchen s-a aflat la capătul unei noi acţiuni în flanc pestedoar cinci minute şi a finalizat din nou o minge venită de această dată de la olandezul Arjen Robben.

ADVERTISEMENT

Frankfurt – Bayern Munchen 0-5. Vezi rezumat video! Lewandowski, hattrick după pauză

Robert Lewandowski a primit o nouă pasă excelentă de această dată în afara careului şi avea să reuşească hattrick-ul în minutul 56 al disputei din Supercupa Germaniei. Kingsley Coman şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor în minutul 63 al partidei, fiind servit ideal de David Alaba. Thiago Alcantara, fotbalistul care s-a zvonit în ultima perioadă că ar putea ajunge la Real Madrid, a închis în cele din urmă tabela de marcaj cu o execuţie din interiorul careului după o incursiune excelentă a lui Kingsley Coman în flancul drept.

Sandro Wagner, cel care a fost introdus în locul lui Robert Lewandowksi, a fost şi el la un pas de gol, dar şutul lui a trecut puţin pe lângă bara porţii danezului Frederik Ronnow.

ADVERTISEMENT

Eintracht Frankfurt a câştigat în luna mai Cupa Germaniei după o pauză de 30 de ani chiar în faţa celor de la Bayern Munchen. Trupa antrenată pe atunci de Niko Kovac şi-a trecut a cincea Cupă a Germaniei după victoriile din 1974, 1975, 1981 și 1988. Eintracht s-a impus atunci cu 3-1  într-o partidă în care golurile învingătorilor au fost marcate de Rebic 11′, 82′ şi Gacinovic 90+6′. Pentru Bayern a înscris Lewandowski, în minutul 53.

Bayern Munchen a câştigat pentru a 3-a oară consecutiv Supercupa Germaniei şi a ajuns la al şaptelea trofeu de acest fel în palmares. Trupa bavareză îşi îmbogăţeşte astfel şi mai mult palmaresul pe lângă cele 28 de titluri de campioană şi cele 18 Cupe ale Germaniei.

ADVERTISEMENT

Campioana en-titre din Bundesliga va debuta în noul sezon din Bundesliga pe 24 august împotriva celor Hoffenheim. Până la duelul din campionatul intern, elevii lui Niko Kovac vor trebui să joace în Cupa Germaniei contra celor de la SV Drochtersen/Assel, o formaţie din Regionalliga Nord. Bayern Munchen l-a achiziţionat în această vară pe Alphonso Davies din Major League Soccer, în timp ce Leon Goretzka a fost adus din postura de jucător liber de contract. În lotul lui Niko Kovac se vor regăsi în schimb pentru noul sezon Serge Gnabry şi Renato Sanches, ambii îmrpumutaţi în ultima stagiune, în timp ce Douglas Costa şi Arturo Vidal sunt singurii jucători vânduţi.

Frankfurt: Rönnow – Abraham, Hasebe, Salcedo – Willems, De Guzman (Rebic, 64.), Torro, Da Costa – Gacinovic, Fabian (Blum, 64.), Haller (Jovic, 76.)

ADVERTISEMENT

FC Bayern: Neuer – Alaba, Süle, Hummels, Kimmich – Thiago, Martinez, Müller (Goretzka, 64.) – Ribery, Lewandwowski (Wagner, 72.), Robben (Coman, 57.)

ADVERTISEMENT