News

Frans Timmermans amenință PSD cu excluderea din PSE. Totul s-a întâmplat după o discuție aprinsă cu Liviu Dragnea la Madrid

05.04.2019 | 18:51
Frans Timmermans ameninta PSD cu excluderea din PSE Totul sa intamplat dupa o discutie aprinsa cu Liviu Dragnea la Madrid

Probleme pentru PSD. Frans Timmermans iese la atac. În urma unei discuții în contradictoriu cu Liviu Dragnea,  prim-vicepreședintele Comisiei Europene lansează un avertisment dur pentru Partidul Social Democrat, pe care îl amenință cu excluderea din PSE.

Frans Timmermas, avertisment dur pentru PSD, după o discuție aprinsă cu Dragnea

Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisar UE pentru Îmbunătăţirea Reglementărilor, Relaţii Interinstituţionale, Stat de Drept şi Carta Drepturilor Fundamentale, a declarat că Partidul Social Democrat riscă excluderea din PSE, pe fondul tensiunilor actuale din politica românească.

Oficialul european susține că a purtat deja discuții în acest sens la Madrid cu Liviu Dragnea, liderul PSD, însă acestea nu s-au încheiat într-o notă tocmai pozitivă. Totodată, Timmermans a precizat că „spre deosebire de Partidul Popular European, noi nu vom avea nevoie de zece ani pentru a acţiona”.

Ce spune Frans Timmermans despre excluderea din PSE
Ce spune Frans Timmermans despre excluderea din PSE

Ce a spus Timmermans, după discuția cu Liviu Dragnea

Am vorbit deja personal, la Madrid, cu liderul PSD, Liviu Dragnea – liderul PSE, Serghei Stanişev, liderul grupului PSE, Udo Bullmann, şi cu mine – şi i-am spus clar, l-am întrebat eu: Vreţi să fiţi în continuare membru al acestui partid? Atunci, trebuie să respectaţi regulile. Din punctul nostru de vedere, există limite. Un partid care nu respectă normele statului de drept şi drepturile fundamentale nu poate face parte din această familie” politică” , a declarat Frans Timmermans pentru Mediafax.

În replică, Liviu Dragnea a declarat că liderii europen se află în aceste momente în campanie europeană și încearcă să folosească România pe post de minge, în timp ce ignoră total discuțiile despre marile dosare de corupție și devalizări.

Este vorba de campanie electorală. Marii lideri europeni sunt în campanie electorală şi au transformat România într-o minge electorală , pe care o plimbă dintr-o parte în alta pentru a obţine nişte aplauze de la galerii. Vorbim de lupta anticorupţie din România? Păi s-a vorbit în România despre marile dosare de corupţie şi de devalizări uriaşe? Nu s-a vorbit.

Nu ştiu ce paşi înapoi face guvernul în lupta anticorupţie Nu cred că guvernul se ocupă de lupta anti-corupţie. Din câte ştiu, de lupta asta se ocupă procurorii, chiar şi cei care sunt conduşi de complici ai torţionarilor, chiar şi cei care sunt conduşi de astfel de oameni – DNA, Secţia de investigare a magistraţilor şi aşa mai departe. Cu care sunt blocaţi?

Nu există niciun fel de măsură a guvernului sau a parlamentului care să-i fi blocat. Ba dimpotrivă – Guvernul a adoptat tot ce era de adoptat pentru o bună funcţionare, iar Parlamentul a adoptat legi să funcţioneze justiţia, le-am majorat salariile tocmai ca să îşi facă treaba. Că merge nu ştiu ce procuror la Bruxelles cu afiş Rule of Law când el are în spate acuzaţii de hărţuire sexuală, numai în România se poate întâmpla asta” , a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.