Sporturi

Franța a anunțat echipa de Fed Cup pentru semifinala cu România! Cele mai bune jucătoare o înfruntă pe Simona Halep

08.04.2019 | 13:26
Franta a anuntat echipa de Fed Cup pentru semifinala cu Romania Cele mai bune jucatoare o infrunta pe Simona Halep

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Franței, Julien Benneteau, a anunțat luni componența lotului pentru semifinala cu România, care va avea loc în perioada 20-21 aprilie, la Rouen. Din lot fac parte cele mai bune jucătoare franceze ale momentului, nefiind practic nicio surpriză în alegererile făcută de fostul tenismen Julien Benneteau.

Franța a anunțat echipa de Fed Cup pentru semifinala cu România

Simona Halep și celelate componente ale echipei de Fed Cup a României șia aflat adversarele din întâlnirea cu Franța. Cele patru sportive convocate de Julien Benneteau sunt Caroline Garcia (locul 21 WTA), Pauline Parmentier (locul 53 WTA), Alize Cornet (locul 54 WTA) și Kristina Mladenovic (locul 63 WTA și poziția a treia în ierarhia de dublu).

În primul tur al Grupei Mondiale de Fed Cup, Franța a trecut de Belgia în deplasare cu scorul de 3-1. La întâlnirea de la Liege, căpitanul nejucător al Franței, Julien Benneteau, le-a folosit la simplu pe Caroline Garcia și Alize Cornet, care au adus calificarea. Cel de-al patrulea meci de simplu nu s-a mai jucat, iar în întâlnirea de dublu au fost folosite Fiona Ferro și Pauline Parmentier, deși în lot se afla și Kristina Mladenovic.

Jucătoarele echipei de Fed Cup a Franței sărbătoresc victoria din întâlnirea cu Belgia
Jucătoarele echipei de Fed Cup a Franței sărbătoresc victoria din întâlnirea cu Belgia

Segărceanu a făcut o schimbare în lotul României

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup reușind să învingă la Ostrava cu scorul de 3-2 multipla campioană Cehia. Simona Halep și-a câștigat ambele meciuri de simplu, dar Mihaela Buzărnescu a pierdut de două ori, astfel că s-a ajuns ca întâlnirea să fie decisă la dublu. Irina Begu și Monica Niculescu au produs marea supriză și le-au învins pe Katerina Siniakova și Barbora Krejcikova, primele două jucătoare în clasamentul acestei probe.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a anunțat încă de acum două săptămâni componența lotului pentru semifinala cu Franța. Față de întâlnirea cu Cehia, singura modificare este înlocuirea Anei Bogdan cu Raluca-Ioana Olaru, specialistă în proba de dublu. Celelate fete care vor face deplasarea la Rouen sunt Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Monica Niculescu.

Tags: