Franţa, ameninţată cu atacuri “mai cumplite ca cele de la 11 septembrie 2001”

Teroristul kamikaze care s-a aruncat in aer in apartamentul din Saint Denis, in timpul raidului de miercuri al fortelor speciale, NU era o persoana cunoscuta de politia franceza. Anchetatorii au...
22.11.2015 | 10:10
Franta amenintata cu atacuri mai cumplite ca cele de la 11 septembrie 2001

Teroristul kamikaze care s-a aruncat in aer in apartamentul din Saint Denis, in timpul raidului de miercuri al fortelor speciale, NU era o persoana cunoscuta de politia franceza. Anchetatorii au reusit sa-i identifice ADN-ul, in ramasitele gasite printre daramaturile apartamentului. Dar nu apare in nicio baza de date. Cand a detonat centura cu explozibil, el se afla impreuna cu creierul atentatelor din 13 noiembrie, Abdelhamid Abaooud, si cu o verisoara a acestuia, morti amanadoi in asaltul trupelor speciale.

Pe de alta parte, Statul Islamic ameninta din nou Franta cu atentate “mai cumplite ca cele din 11 septembrie 2001”, din America. Intr-un mesaj video intitulat “Parisul se prabuseste”, jihadistii se folosesc de imagini dintr-un film de la Hollywood, in care se vede cum turnul Eiffel se inclina si cade la pamant.

Teroristii acuza Franta ca “distruge familii si lasa copii orfani”, prin bombardamentele efectuate in Siria. La un moment dat, unul dintre jihadisti se adreseaza direct presedintelui Hollande pe care il ameninta ca “nici chiar el nu va fi in securitate in propria tara”.

Dincolo de propaganda jihadista, apar mereu marturii tulburatoare din clipele care au urmat atentatelor din 13 noiembrie.

Aflat intamplator in preajma barului Voltaire in momentul fatidic in care Ibrahim Abdelsman s-a aruncat in aer, un paramedic a acordat primul ajutor mai multor raniti. In primele clipe, a crezut ca fusese o explozie de gaz. Si-a dat seama ca se inselase in cel mai socant mod cu putinta.

David, paramedic dublat: “Cand ii masam pieptul n-am simtit nimic. La un moment dat, cineva mi-a zis ca poate ar fi mai eficient daca i-am rupe tricoul. Avea dreptate si i-am sfasiat tricoul si atunci am vazut niste sarme. Am inteles imediat ca o explozie ii provcase ranile si ca el era terorist sinucigas.”

La sala de spectacole Bataclan, a fost un masacru. Cand trupele anti-tero au ajuns acolo, victimele se numarau deja cu zecile. Primele 2 coloane de politisti au fost nevoite sa se opreasca la etajul intai.

Christophe Molmy: “Am fost blocati in fata unei usi, in spatele careia erau doi teroristi cu centuri de explozibil, arme grele, incarcatoare. S-au servit de ostatici ca sa ne ceara sa nu intram, sa plecam. Am inteles ca negocierea e sortita esecului. Nu voiau sa elibereze nici macar femeile si copiii. Deveneau tot mai nervosi, amenintau ca se arunca in aer si am decis sa trecem la asalt. Am fortat usa si am dat intr-un culoar, cu 20 de ostatici infricosati in fata noastra. Iar dupa ei erau teroristii care trageau deja. “

Sub focurile teroristilor, politistii au inaintat, dar nu au putut riposta din cauza ostaticilor care se lipisera de pereti. Intr-un final, teroristii au batut in retragere si si-au detonat centurile cu explozibiul. Cu totul remarcabil, niciunul dintre ostaticii prinsi in acest schimb de focuri n-a fost ucis.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Tags: