Sport

Franța are prima șansă în Grupa F de la Euro 2020, supranumită și „grupa morții”

Cea mai tare grupă de la Euro 2020 este fără îndoială F, acolo unde vor juca puternicele naționale ale Franței, Germaniei și Portugaliei.
13.06.2021 | 22:58
Franta are prima sansa in Grupa F de la Euro 2020 supranumita si grupa mortii
ADVERTISEMENT

Franța vine la acest turneu final din postura de campioană mondială, titlu cucerit în 2018, iar acest lucru în conferă statutul de favorită, deși adversarele sunt unele de renume.

Însă, multipla campioană mondială și europeană Germania, precum și Portugalia, câștigătoarea Euro 2016, stau la pândă și vor să arate că pot face față pleiadei de staruri din naționala ”cocoșului galic”.

ADVERTISEMENT

Grupa F de la Euro 2020 e cea mai interesantă, dar Franța are un mic avantaj

Echilibrul acestei Grupe F de la Euro 2020 se poate vedea și din cotele pe care le au formațiile la clasarea pe locul 1. Franța este văzută totuși cu prima șansă și are o cotă de 2,38 la Unibet.

Pe lângă faptul că este campioana mondială la zi și are în lot jucători de top precum Kylian Mbappe, Antoine Griezmann sau Ngolo Kante, Franța mai beneficiază de un atu în plus la acest turneu final. Este vorba de convocarea după o pauză de aproape 6 ani a atacantului Karim Benzema.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Didier Deschamps a surprins pe toată lumea când a trecut peste toate problemele de natură legală ale jucătorului și l-a chemat la lot. Benzema a trecut și peste sperietură uriașă, el accidentându-se chiar înaintea Euro la un amical cu Bulgaria, dar în cele din urmă a fost doar o alarmă falsă.

Franța, lot de peste un miliard de euro

Cu două titluri europene cucerite în 1984 și 2000, selecționata ”cocoșului galic” s-a calificat la Euro 2020 dupa ce a câștigat o grupă preliminară cu Turcia, Islanda, Albania, Andorra și Moldova.

ADVERTISEMENT

Faptul că Franța este văzută ca marea favorită la câștigarea trofeului se bazează și pe lotul extrem de valoros pe care îl are la dispoziție Deschamps. Un lot care este estimat la peste un miliard de euro, sumă ce dă frisoane oricărui adversar.

Germania se pregătește de ultimul bal cu Joachim Low pe banca tehnică și jucătorii vor să-i ofere tehnicianului o plecare en-fanfare de la națională. Nemții sunt văzuți cu a doua șansă în grupă, deși vor juca toate partidele pe teren propriu, și au la Unibet o cotă de 2,75 pentru clasarea pe locul 1.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea grupei vine la București

Deși este ultima deținătoare a trofeului, Portugalia are doar o cotă de 4,10 la câștigarea Grupei F și asta pentru că superstarul Cristiano Ronaldo se află înspre finalul carierei. Însă, trupa lui Fernando Santos e capabilă de mari surprize, mai ales că în lot există jucători de top precum Joao Felix, Bruno Fernandes, Diogo Jota sau Bernardo Silva.

Aflată pentru a patra oară la un turneul final european, Ungaria a primit o cotă de 41,00 pentru câștigarea Grupei F. Deși sunt într-un progres vizibil, ungurii au avut ghinion teribil la tragerea la sorți. Avantajul formației lui Marco Rossi este că în afara întâlnirii cu Germania, celelalte două jocuri le va disputa la Budapesta, iar suporterii vor putea să-i împingă de la spate pe jucători.

Chiar dacă este o adevărată ”grupă a morții”, toate cele trei mari favorite pot ajunge în faza optimilor, deoarece pe lângă primele două clasate mai departe vor ajunge și cele mai bune patru locuri 3 din cele șase grupe. Câștigătoarea acestei grupe va evolua în optimile de finală pe Arena Națională din București.


  • (P) 2,38 este cota UNIBET ca Franța să câștige Grupa F de la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT