Fotbal international

Cele mai noi informaţii despre Grupa D de la Campionatul Mondial 2022! Singurul jucător care a lipsit de la poza de grup a Franței

Selecţionata lui Didier Deschamps are parte de o grupă accesibilă, dar trebuie să spargă blestemul ultimelor campioane mondiale
03.12.2022 | 10:18
Cele mai noi informatii despre Grupa D de la Campionatul Mondial 2022 Singurul jucator care a lipsit de la poza de grup a Frantei
Matteo Guendouzi este singurul fotbalist din lotul Franței care a lipsit de la fotografia de grup. Sursă foto: Twitter - @Equipe de France.
ADVERTISEMENT
03-12-2022
08:25

Matteo Guendouzi, singurul fotbalist care a lipsit de la fotografia de grup a Franței

Franța s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial și o va întâlni pe Polonia, duminică, 4 decembrie, ora 17:00. Federația Franceză de Fotbal a postat o fotografie pe rețelele de socializare în care jucătorii din Hexagon țin în mână tricourile echipei la care au evoluat pentru prima dată. 

Matteo Guendouzi, legitimat în prezent la Marseille, a fost singurul fotbalist care nu a fost prezent în fotografia de grup a „Cocoșilor Galici”. Potrivit footmercato.net, fotbalistul francez în vârstă de 23 de ani a vrut să evite posibile altercații pentru că a evoluat pentru prima oară la PSG. 

01-12-2022
20:24

Franța contestă anularea golului marcat de Griezmann cu Tunisia

Franța a avut un gol anulat cu VAR în minutele de prelungire ale partidei pierdute în fața Tunisiei, scor 0-1, și a făcut contestație la FIFA pentru a schimba rezultatul final.

Conform RMC Sport, șefii federației franceze contestă anularea golului reușit de Antoine Griezmann. Cererea se bazează pe faptul că arbitrul neo-zeelandez Matthew Conger a dat drumul la joc după înscrierea golului și a fluierat fluierul final. Abia apoi a făcut semn că golul este verificat în camera VAR.

Oficialii din Hexagon au cerut schimbarea rezultatului, chiar dacă acest lucru nu ar schimba cu nimic ierarhia în grupă. Regulamentul spune că o decizie nu mai poate fi întoarsă la VAR dacă jocul a fost reluat decât în cazul în care există o identificare greșită a unui fotbalist.

30-11-2022
07:07

Kylian Mbappe a acuzat probleme medicale înainte de Franța - Tunisia

Franța are mai mulți fotbaliști indisponibili pentru Cupa Mondială din Qatar, însă Didier Deschamps nu și-ar putea permite să-l piardă pe Kylian Mbappe. Superstarul francez a înscris în cele două partide din grupa D cu Australia și Danemarca și este golgheterul turneului final până în acest moment la egalitate cu Enner Valencia, Cody Gakpo și Marcus Rashford (3 goluri). 

Totuși, atacantul lui PSG a acuzat probleme medicale ușoare la antrenamentul de marți înaintea ultimei partide din grupa D cu Tunisia. Kylian Mbappe a acuzat dureri la gleznă, iar în timpul sesiunii de pregătire a purtat un bandaj la glezna stângă. Problemele medicale ar fi apărut încă de pe durata partidei cu Danemarca, scor 2-1. 

28-11-2022
11:27

Didier Deschamps bagă rezerva în meciul cu Tunisia

Franța e prima echipă calificată în optimi, iar selecționerul Didier Deschamps a luat decizia să îl titularizeze pe portarul Steve Mandanda, în locul căpitanului Hugo Lloris. Pe lângă Mandanda, Giroud, Rabiot sau Aurelien Tchouameni, ar putea fi de asemenea odihniți. 

Întrebat la conferința de presă de către jurnaliști, selecționerul „Cocoșului Galic” a declarat: „Este un al treilea meci, noi trebuie să respectăm competiția, adversarul nostru și ceilalți oponenți, pentru că miza e calificarea. Obiectivul nostru este să fim în primele opt echipe. 

Nu îmi voi asuma niciun risc. Nu mă întrebați acum câți jucători sau cine. Doar voi face o rotație, pentru că am câștigat acest merit să odihnim câțiva jucători”, a mai explicat antrenorul.

27-11-2022
15:27

FIFA va amenda Franța din cauza lui Kylian Mbappe

Kylian Mbappe este golgheterul Cupei Mondiale din Qatar până în acest moment, cu 3 reușite, la egalitate cu Enner Valencia (Ecuador). Atacantul francez a fost desemnat „Omul Meciului” în cele două partide ale formației lui Didier Deschamps. 

Conform regulamentului FIFA, fotbalistul care înregistrează aeaastă performanță trebuie să participe la flash-interviu la finalul partidei respective. Totuși, Mbappe a refuzat să vorbească la partidele cu Australia și Danemarca, iar forul internațional a luat măsuri. 

După meciul cu Australia, FIFA a avertizat-o pe formația din Hexagon, însă după ce Mbappe a lipsit de la flash-interviu și în meciul cu Danemarca, Federația Franceză de Fotbal a fost amendată, potrivit Marca.

Nu se cunoaște suma cu care va fi amendată Federația Franceză de Fotbal. Potrivit Mirror, este probabil ca FFF să împartă amenda cu Kylian Mbappe. 

26-11-2022
18:10

Calculele la calificarea în optimile de finală din Grupa D. Franţa merge în faza următoare

După meciurile din etapa a 2-a din Grupa D ştim prima echipa calificată în optimile de finală. Franţa a învins Danemarca, scor 2-1, şi are biletele pentru următoarea fază. Tot sâmbătă s-a jucat şi Tunsia – Australia 0-1.

Calculele şi programul Grupei D pentru etapa a 3-a

  • Australia – Danemarca (miercuri, 30 noiembrie, de la ora 17:00)
  • Tunisia – Franţa (miercuri, 30 noiembrie, de la ora 17:00)
Grupa D
Clasamentul din Grupa D înainte de etapa a 3-a

Franţa îşi asigură locul 1 în Grupa D dacă:

  • o învinge pe Tunisia
  • remizează cu Tunisia

Australia se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe Danemarca
  • remizează cu Danemarca şi Tunisia nu bate Franţa

Danemarca se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe Australia

Tunisia se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe Franţa şi Australia termină la egalitate cu Danemarca. În acest scenariu, la egalitate de puncte, africanii ar avea un golaveraj mai bun decât cel al australienilor
  • o învinge pe Franţa la peste 2 goluri diferenţă şi Danemarca o învinge pe Australia la diferenţă minimă. Africanii şi danezii au golaveraj -1
25-11-2022
19:36

Fotbaliștii Franței, treziți în mijlocul nopții de o alarmă de incendiu

Jucătorii din lotul Franței au trecut printr-o sperietură zdravănă cu o zi înainte de confruntarea cu Danemarca, în a doua etapă a grupei D de la Cupa Mondială din Qatar, care se va desfășura, sâmbătă, 26 noiembrie, ora 18:00.

În jurul orei 3 noaptea, superstarurile echipei lui Didier Deschamps au fost trezite de o alarmă de incendiu la hotelul în care sunt cazați, în Doha. Potrivit publicației franceze RMC, situația a fost remediată, iar fotbaliștii nu au pățit nimic. 

Naționala Ghanei a trecut, de asemenea, printr-o situația similară cu cea a Franței. Campioana mondială a fost protagonista unor momente asemănătoare și la turneul final din Rusia, după succesul din optimi, scor 4-3 cu Argentina. 

24-11-2022
17:09

O nouă accidentare în lotul Franței

Atacantul naționalei Franței, Kingsley Coman, a părăsit antrenamentul de joi înainte de final din cauza unor probleme medicale.

Conform Foot Mercato, jucătorul lui Bayern Munchen a resimțit unele dureri chiar înainte de primul exercițiu cu mingea și a plecat la vestiare spre disperarea selecționerului Didier Deschamps.

Francezii i-au pierdut chiar înainte de începerea Cupei Mondiale pe Karim Benzema și Christopher Nkunku, iar în meciul cu Australia s-a accidentat și Lucas Hernandez, care nu va mai juca la turneul final.

23-11-2022
22:02

Danemarca a pierdut un mijlocaș pentru tot restul competiției

Danemarca a primit vești proaste după remiza din meciul cu Tunisia, scor 0-0, și anume că Thomas Delaney, mijlocașul echipei, va fi indisponibil pentru restul competiției. Acesta s-a accidentat grav la genunchi și va fi nevoit să ia o pauză de câteva luni.

Thomas Delaney este mijlocașul Sevillei și a mai jucat de-a lungul timpului pentru Borussia Dortmund, Werder Bremen sau FC Copenhaga.

23-11-2022
09:19

Kylian Mbappe, primul record doborât la turneul final

Starul naționalei Franței a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria „Cocoșului Galic” care reușește să marcheze cinci goluri la Campionatul Mondial, conform OptaJoe.

La doar 23 de ani, Mbappe a ajuns de la 59 de meciuri pentru Franța și a marcat deja 28 de goluri. A debutat pentru „Les Bleus” la 18 ani și 3 luni.

22-11-2022
11:34

Christian Eriksen a vorbit despre prezența la Cupa Mondială din Qatar

Christian Eriksen a fost protagonistul unor momente tragice la Campionatul European 2020. Fotbalistul danez s-a prăbușit pe teren în meciul cu Finlanda în urma unei crize cardiace care i-a pus viața în pericol. 

Revenit în lotul lui Kasper Hjulmand, Christian Eriksen a vorbit despre momentul de anul trecut și a mărturisit care a fost principalul său obiectiv. „(n.r. acest accident) M-a făcut să apreciez și mai mult faptul că sunt în viață și sunt alături de familia mea. Cred că toate celelalte au fost lăsate deoparte.

„Primul meu obiectiv a fost mereu acela de a fi un bun soț, în sfârșit un soț bun și un tată bun. Cred că una dintre primele discuții pe care le-am avut cu medicii la Amsterdam a fost despre obiectivul meu de a juca la Cupa Mondială, dacă totul merge bine. Era visul meu la acesta vreme.

„Am jucat din nou în martie (n.r. 2022) și am putut disputa o serie de meciuri. Chiar nu mă așteptam. E pur și simplu grozav”, au fost cuvintele lui fotbalistului de la Manchester United.

21-11-2022
19:17

Zinedine Zidane ar putea prelua naționala Franței

Conform Mundo Deportivo, Zidane a bătut deja palma cu Federația Franceză de Fotbal și va fi noul selecționer al Franței după Campionatul Mondial din Qatar.

„Zizou” ar urma să preia reprezentiva „Cocoșului Galic” din ianuarie 2023 și îl va înlocui pe Didier Deschamps indiferent de ce se va întâmpla la acest turneu final: „Când mă veți vedea din nou pe bancă? În curând, în curând. Sunt foarte aproape de a antrena din nou”, spunea Zidane într-un interviu recent pentru AS.com.

 

21-11-2022
09:00

Eduardo Camavinga este cea mai recentă accidentare din lotul Franței

Accidentările se țin în lanț în lotul Franței. După ce accidentarile lui Karim Benzema și Nkunku au lăsat ofensiva lui Didier Deschamps fără doi oameni de bază, au apărut probleme și în zona mediană.

Eduardo Camavinga s-a accidentat și nu a fost prezent la ultimul antrenament al cocoșilor galici. Rămâne de văzut dacă selecționerul francez se va putea baza pe mijlocașul celor de la Real Madrid în meciurile viitoare. 

Tânărul fotbalist a simțit un disconfort în zona mușchilor adductori și pentru a nu risca o accidentare pe termen lung a ales să nu se prezinte la antrenamentul formației din Hexagon, anunță L’Équipe

20-11-2022
15:41

Martin Boyle, înlocuit cu Marco Tilio în lotul Australiei

Selecționerul naționalei Australiei, Graham Arnold, l-a pierdut pe atacantul Martin Boyle pentru Cupa Mondială din cauza unei accidentări.

Conform The Guardian, jucătorul s-a accidentat la genunchi în urmă cu trei săptămâni jucând pentru Hibernian, dar s-a sperat în recuperarea sa, deși nu a făcut decât un antrenament ușor în Qatar, separat de restul lotului.

Marco Tilio a fost chemat de urgență, marți, cu avionul din Australia, gata să fie pregătit în cazul în care Boyle nu va fi recuperat. Conform regulamentelor FIFA, australienii puteau face această schimbare în lot până luni seară, cu 24 de ore înainte de meciul cu Franța.

Dar Boyle, care este născut în Scoția, nu a trecut sâmbătă un test cheie de fitness și astfel s-a decis să fie înlocuit cu Tilio.

20-11-2022
12:51

Didier Deschamps nu aduce înlocuitor după accidentarea lui Karim Benzema

Accidentarea lui Karim Benzema zdruncină și mai mult lotul lui Didier Deschamps pentru Campionatul Mondial din Qatar. Selecționerul francez a avut la îndemână mai multe soluții de a-l înlocui pe Balonul de Aur în atacul Franței.

Wissam Ben Yedder (AS Monaco), Anthony Martial (Manchester United) şi Moussa Diaby (Bayer Leverkusen) așteptau un semn din partea antrenorului francez, însă decizia a fost una surprinzătoare. 

Didier Deschamps a declarat în cursul zilei de astăzi, 20 noiembrie, că nu îi aduce înlocuitor lui Benzema. Astfel, lotul „cocoșilor galici” va fi alcătuit din 25 de jucători, nu din 26 care este numărul maxim. 

„(n.r. de ce nu a adus înlocuitor pentru Benzema). Așa m-am hotărât, pur și simplu. Da, e suficient să am 7 jucători ofensivi din 25, 8 jucători chiar”, au fost cuvintele lui Didier Deschamps.

20-11-2022
09:05

Didier Deschamps, mesaj încrezător după accidentarea lui Karim Benzema

Karim Benzema s-a accidentat și va rata turneul final din Qatar, însă Didier Deschamps are încredere în lotul pentru Campionatul Mondial. Totuși, selecționerul Franței și-a exprimat dezamăgirea accidentării Balonului de Aur. 

„Sunt extrem de trist pentru Karim, care a făcut din această Cupă Mondială un obiectiv major.

În ciuda acestei noi lovituri pentru echipa Franţei, am încredere deplină în grupul meu. Vom face totul pentru a face faţă imensei provocări care ne aşteaptă”, a dezvăluit Deschamps, printr-un comunicat.

19-11-2022
23:50

Prima reacție a lui Karim Benzema după anunțul că ratează Cupa Mondială

Într-o postare pe rețelele de socializare, Karim Benzema și-a exprimat regretul că nu va putea lua parte la cursa naționalei Franței pentru apărarea trofeului cucerit în 2018.

“În viața mea nu renunț niciodată, dar în seara asta trebuie să mă gândesc la echipă așa cum fac întotdeauna. Așa că trebuie să las locul meu cuiva care ne poate ajuta echipa să facă o Cupă Mondială bună. Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere”, este mesajul postat de Benzema.

19-11-2022
23:12

Oficial: Karim Benzema va rata Campionatul Mondial

Veste teribilă primită de Didier Deschamps, selecționerul Franței: accidentarea suferită sâmbătă la antrenament de Karim Benzema este una gravă, iar proaspătul câștigător al „Balonului de Aur” va rata turneul final al Campionatului Mondial.

Deși inițial se spera să fie vorba doar de o contractură, iar Benzema să rateze doar primul meci cu Australia, spre seară a venit verdictul crunt. Conform L′Equipe, un RMN efectuat la clinica Aspetar din Doha a scos la iveală faptul că atacantul „cocoșilor” a suferit o ruptură musculară la piciorul stâng, informația fiind confirmată și de oficiali ai Federației Franceze de Fotbal.

Este a treia pierdere uriașă pentru francezi la acest Mondial, după cele ale lui Kante și Pogba. Didier Deschamps îl poate înlocui pe Benzema până luni și ar putea alege dintre Wissam Ben Yedder (AS Monaco), Martin Terrier (Rennes), Anthony Martial (Manchester United) și Moussa Diaby (Bayer Leverkusen).

„Sunt foarte trist pentru Karim, care își fixase ca obiectiv acest turneu final. În ciuda acestei noi lovituri primite de naționala noastră, am mare încredere în acest grup. Vom face totul posibil ca să trecem de provocările care vor urma”, a declarat selecționerul Didier Deschamps la auzul veștii că nu se va putea baza pe Benzema la Mondiale.

19-11-2022
19:18

Karim Benzema va rata meciul de debut al Franței la Cupa Mondială împotriva Australiei

Karim Benzema a efectuat în cursul zilei de sâmbătă, 19 noiembrie, primul antrenament alături de coechipierii din lotul Franței. Balonul de Aur a părăsit accidentat antrenamentul Cocoșilor galici și nu va fi pe teren la meciul cu Australia, marți, 22 noiembrie, ora 21:00, ora României, potrivit L’Equipe.

Rămâne de văzut dacă atacantul lui Real Madrid se va recupera. Posibilitatea ca Benzema să rateze și restul turneului au crescut semnificativ. 

18-11-2022
20:35

Aurelien Tchouameni, relaxat înainte de Mondial

Mijlocașul de doar 22 de ani al lui Real Madrid, Aurelien Tchouameni, nu acuză presiunea înainte de Campionatul Mondial din Qatar: „Sunt foarte fericit că pot fi în această situație. Cred că totul depinde de personalitatea mea.

De când am debutat, am această personalitate și mentalitate. Cred că atunci când ajungi în elită, trebuie să dai totul. Dau tot ce pot și încerc să am încredere maximă”, a mai spus jucătorul Tchouameni, conform Sport.

18-11-2022
11:42

Rabiot, încrezător că Benzema va ajuta Franța

Atacantul Karim Benzema nu a efectuat niciun antrenament alături de coechipierii săi de la reunirea lotului naționalei Franței, dar Adrien Rabiot nu crede că acest lucru îi va influența evoluția mla Cupa Mondială.

”E clar că e mai bine când ai ritm, dar Karim este un caz special. Este atacant, iar pe această poziție este un handicap mai mic când nu te antrenezi, decât pentru un mijlocaș sau un fundaș.

Este un jucător de foarte mare nivel, știe să se descurce. Nu are nevoie de multe lucruri. Totul depinde de cum se simte și în funcție de discuțiile pe care le va avea cu antrenorul. Dacă nu este în primul meci, va fi în al doilea”, a declarat Rabiot într-o conferință de presă, conform L’Equipe.

Franța, deținătoarea trofeului, debutează la Cupa Mondială marți, 22 noiembrie, de la ora 21:00, împotriva Australiei. Următorul meci va avea loc patru zile mai târziu, când adversară va fi Danemarca.

Franţa are misiunea de a-şi apăra trofeul câştigat în 2018, iar componenţa Grupei D îi va aduce aminte de Mondialul de acum patru ani. Campioana le va reîntâlni pe Danemarca şi pe Australia, în timp ce duelul francofon cu Tunisia va închide grupa. Jucătorii lui Didier Deschamps pornesc cu prima şansă la calificarea de pe locul 1.

Analiza Grupei D de la Campionatul Mondial 2022. Se sparge blestemul campioanelor?!

La ultimele trei ediţii, campioanele en-titre au părăsit rapid competiţia, încă din faza grupelor. Acum, Franţa vrea să spargă această tradiţie neagră, însă rezultatele obţinute în Liga Naţiunilor au adus fiori reci în Hexagon. Presiunea va fi pe umerii lui Kylian Mbappe, dar şi pe ai lui Karim Benzema, proaspăt câştigător al Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT

Pentru CM 2022, Deschamps are de unde alege, dar l-a pierdut deja pe N’Golo Kante, accidentat, ceea ce poate fi o absenţă importantă. Franţa trebuie să şteargă eliminarea ruşinoasă de la EURO 2020, petrecută în faţa Elveţiei pe Arena Naţională, însă jurnaliştii din Hexagon se tem să nu apară probleme în vestiar înaintea turneului final.

Danezii ţintesc la primul loc

Danemarca traversează o perioadă foarte bună, începută la EURO 2020, unde a ajuns până în semifinale. Christian Eriksen şi-a revenit după coşmarul trăit în vara anului trecut şi este marea vedetă a selecţionatei lui Kasper Hjulmand. Danezii vor primul loc în Grupa D şi au argumentul celor două victorii cu Franţa din Liga Naţiunilor. Echipa este foarte organizată, motiv pentru care sunt speranţe pentru un nou parcurs lung la un turneu final.

ADVERTISEMENT

Australia şi Tunisia, buturugile mici

Australienii au devenit o prezenţă obişnuită la Campionatul Mondial, după ce au trecut din Oceania în Asia, pentru preliminarii, dar la turneele finale nu au avut prea mare succes, cu 2 victorii în 16 meciuri jucate.

Dacă Socceroos au reuşit să iasă din grupe, în 2006, Tunisia nu a cunoscut încă gustul optimilor de finală, cu cinci eliminări în faza grupelor. Ambele pornesc cu şanse mici la primele două locuri, astfel că miza va fi un succes în meciul direct, din etapa a 2-a.

ADVERTISEMENT

Opinia specialistului Cornel Dinu despre Grupa D de la Campionatul Mondial din 2022

„Franța este favorită certă nu numai la calificare, dar și la titlul mondial prin forța grupului, care se știe de mult timp, prin forma super-starurilor și prin stabilitatea selecționerului, Didier Deschampes este de 10 ani în post. Danemarca nu ar trebui să aibă nici ea probleme de calificare”

Programul Grupei D de la Campionatul Mondial 2022

  • Danemarca – Tunisia (22 noiembrie, ora 15:00)
  • Franţa – Australia (22 noiembrie, ora 21:00)
  • Tunisia – Australia (26 noiembrie, ora 12:00)
  • Franţa – Danemarca (26 noiembrie, ora 18:00)
  • Australia – Danemarca (30 noiembrie, ora 17:00)
  • Tunisia – Franţa (30 noiembrie, ora 17:00)

Lotul Australiei pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Mat Ryan (FC Copenhaga), Danny Vukovic (Central Coast Mariners), Andrew Redmayne (Sydney FC)

ADVERTISEMENT

Fundaşi: Harry Souttar (Stoke City), Milos Degenek (Columbus Crew), Bailey Wright (Sunderland), Thomas Deng (Albirex Niigata), Fran Karacic (Brescia), Nathaniel Atkinson (Heart of Midlothian), Aziz Behich (Dundee United), Kye Rowles (Heart of Midlothian), Joel King (Odense Boldklub)

Mijlocaşi: Aaron Mooy (Celtic), Jackson Irvine (FC St. Pauli), Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Cameron Devlin (Heart of Midlothian), Riley McGree (Middlesbrough), Keanu Baccus (St Mirren)

Atacanţi: Jamie Maclaren (Melbourne City), Mitchell Duke (Fagiano Okayama), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Awer Mabil (Cadiz), Mathew Leckie (Melbourne City), Craig Goodwin (Adelaide United), Martin Boyle (Hibernian)

Selecţioner: Graham Arnold

Lotul Danemarcei pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Kasper Schmeichel (Nice), Oliver Christensen (Hertha Berlin), Frederik Rønnow (Union Berlin)

Fundaşi: Simon Kjaer (AC Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (Barcelona), Rasmus Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Victor Nelsson (Galatasaray), Daniel Wass (Brondby), Alexander Bah (Benfica)

Mijlocaşi: Thomas Delaney (Sevilla), Mathias Jensen (Brentford), Christian Eriksen (Manchester United), Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham), Christian Nørgaard (Brentford)

Atacanţi: Andreas Skov Olsen (Club Bruges), Jesper Lindstrom (Eintracht Frankfurt), Andreas Cornelius (FC Copenhaga), Martin Braithwaite (Espanyol), Kasper Dolberg (Sevilla), Mikkel Damsgaard (Brentford), Jonas Wind (VfL Wolfsburg), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Robert Skov (Hoffenheim)

Selecţioner: Kasper Hjulmand

Lotul Franţei pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Alphonse Areola (West Ham United), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)

Fundaşi: Lucas Hernandez (Bayern Munchen), Theo Hernandez (AC Milan), Axel Disasi (AS Monaco), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Munchen), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern Munchen), Raphael Varane (Manchester United)

Mijlocaşi: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (AS Monaco), Matteo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Marseille)

Atacanţi: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Munchen), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

Selecţioner: Didier Deschamps

Lotul Tunisiei pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Aymen Dahmen (CS Sfaxien), Bechir Ben Said (US Monastir), Mouez Hassen (Club Africain), Aymen Mathlouthi (Etoile Sahel)

Fundaşi: Ali Abdi (Caen), Dylan Bronn (Salernitana), Mohamed Drager (FC Luzern), Nader Ghandri (Club Africain), Bilel Ifa (Kuwait SC), Wajdi Kechrida (Atromitos), Ali Maaloul (Al Ahly), Yassine Meriah (Esperance), Montassar Talbi (Lorient)

Mijlocaşi: Mohamed Ali Ben Romdhane (Esperance), Ghaylane Chaalali (Esperance), Aissa Laidouni (Ferencvaros), Hannibal Mejbri (Birmingham City), Ferjani Sassi (Al Duhail), Elyas Skhiri (FC Koln)

Atacanţi: Anis Ben Slimane (Brondby), Seifeddine Jaziri (Zamalek), Issam Jebali (Odense), Wahbi Khazri (Montpellier), Taha Yassine Khenissi (Kuwait SC), Youssef Msakni (Al Arabi), Naim Sliti (Al Ittifaq)

Selecţioner: Jalel Kadri


  • 1,42 este cota Superbet că Franţa va termina pe primul loc în Grupa D

ADVERTISEMENT