Fotbal international

Franța – Croația 4-2, finala la CM 2018. Francezii, campioni mondiali după 20 de ani!

15.07.2018 | 19:43
Franta  Croatia 42 finala la CM 2018 Francezii campioni mondiali dupa 20 de ani

Franța – Croația LIVE STREAM finala Campionatul Mondial – CM 2018.

Franţa – Croaţia 4-2 s-a jucat în finala Campionatului Mondial 2018. “Cocoşii galici” au câştigat pentru a doua oară în istorie trofeul, la doi ani după ce au pierdut în ultimul act al Campionatului European 2016. Vezi toate detaliile partidei accesând aplicaţia de mai jos: echipele de start, comentariul LIVE TEXT minut cu minut, marcatorii etc.

Min. 69 / GOOOOOOL Croaţia! Mario Mandzukic a marcat după o gafă uluitoare a lui Hugo Lloris, care a încercat să-l dribleze pe atacantul lui Juventus.

Min. 65 / GOOOOOOOL Franţa! Kylian Mbappe a înscris cu un şut de la peste 25 de metri.

Min. 59 / GOOOOOOOOL Franţa! Paul Pogba a marcat cu un şut din afara careului.

Min. 46 / A început a doua repriză a finalei Campionatului Mondial 2018.

UPDATE / La pauză, Franţa conduce Croaţia, scor 2-1, în finala Campionatului Mondial 2018.

Min. 36 / GOOOOOOOL Franţa! Antoine Griezmann a marcat dintr-o lovitură de la 11 metri, pe care a şi obţinut-o.

Min. 28 / GOOOOOOOL Croaţia! Ivan Perisic egalează cu un şut din interiorul careului.

Min. 19 / GOOOOOOL Franţa! Mandzukic a deviat în proprie poartă şutul lui Griezmann dintr-o lovitură liberă.

UPDATE, ora 18:00 / A început finala CM 2018, Franţa – Croaţia.


UPDATE, ora 17:42 /

A început ceremonia de închidere a Campionatului Mondial 2018.


UPDATE, ora 17:15 /

Jucătorii celor două echipe au ieşit la încălzire. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.


UPDATE, ora 16:45:

Antrenorii celor două formaţii au anunţat garniturile de start pentru meciul din ultimul act al Campionatului Mondial 2018.

Franţa: Lloris- Pavard, Varane, Umtiti, Lucas- Pogba, Kante – Mbappe, Griezmann, Matuidi- Giroud

Croaţia: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Brozovic- Rebic, Modric, Perisic – Mandzukic


Franța – Croația LIVE STREAM finala Campionatul Mondial – CM 2018.

Franța și Croația se înfruntă în marea finală a Campionatului Mondial din Rusia. Francezii au avut un parcurs excelent crescând de la meci la meci și având o singură mică sincopă, 0-0 cu Danemarca, în ultimul meci din faza greupelor, atunci când erau deja calificați. În fazele eliminatorii, elevii lui Didier Deschamps s-au impus de fiecare dată în 90 de minute. De partea cealaltă, croații reprezintă marea surpriză a acestui turneul final. Ei au avut trei victorii concludente în grupe, iar apoi au trecut în opptimi și sferturi la loviturile de departajare, iar în semifinale au învins Anglia după prelungiri

Franța – Croația LIVE TEXT, minut cu minut la Campionatul Mondial 2018

Franța – Croația LIVE STREAM finala Campionatul Mondial – CM 2018.

Pentru partida de duminică, selecționerii Didier Deschamps și Zlatko Dalic nu se confruntă cu probleme de lot. Deși Strinic, Perisic, Vrsaljko, Subasic şi Lovren au fost menajați la ultimul antrenament, este greu de crezut că vreunul dintre ei va lipsi de la meciul carierei. Astfel, cele două formații ar putea arăta astfel la finală: Franța (4-3-3): Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernandez – Pogba, Kante, Matuidi – Mbappe, Giroud, Griezmann. Croația (4-2-3-1): Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebic, Modric, Perisic – Mandzukic.

Franța – Croația LIVE STREAM, în finală la CM 2018

Franța – Croația LIVE STREAM finala Campionatul Mondial – CM 2018

Francezii au venit clar cu gândul de a câștiga titlul mondial și a egala astfel performanța din 1998, atunci când Deschamps era căpitanul formației care s-a încununat pe teren propriu. Selecționerul francez a surprins încă de la începutul turneului final când l-a titularizat în banda dreaptă pe Benjamin Pavard, dar s-a bazat foarte mult pe viteza celor doi atacanți de bandă, Kylian Mbappe și Antoine Griezmann. Un alt punct forte al ”cocoșilor” este asocierea la mijlocul terenului între Paul Pogba și Ngolo Kante. De partea cealaltă, croații au realizat deja cea mai bună performanță din istorie la un Mondial, dar speră să ducă surpriza până la capăt. Jocul lor se bazează în principal pe calitățile de la mijlocul terenului ale lui Luka Modric și Ivan Rakitic și pe strălucirea din atac a lui Mario Mandzukic. Însă, surpriza a venit din linia defensivă, acolo unde centralii Dejan Lovren și Domagoj Vida au închis foarte bine culoarele spre poarta inspiratului Danijel Subasic.

Marea finală a CM 2018, Franța - Croația, se va disputa pe stadionul Lujniki din Moscova
Marea finală a CM 2018, Franța – Croația, se va disputa pe stadionul Lujniki din Moscova

Franța – Croația LIVE VIDEO pe TVR 1 și TVR HD

Cele două formații se întâlnesc pe stadionul Lujniki din Moscova. Cea mai mare arenă de la acest Campionat Mondial poate găzdui 80.000 de spectatori, iar aici a avut loc și meciul de deschidere: Rusia – Arabia Saudită 5-0. Pe stadionul celor de la ȚSKA Moscova s-au mai jucat partidele Germania – Mexic 0-1, Portugalia – Maroc 1-0, Danemarca – Franța 0-0 (faza grupelor), Spania – Rusia 4-5 după loviturile de departajare (optimi) și Croația – Anglia 2-1 după prelungiri (semifinale). Meciul Franța – Croația va fi arbitrat de Nestor Pitana, care a mai condus câte o întâlnire a celor două formații la CM 2018. Argentinianul în vârstă de 43 de ani este la a cincea partidă pe care o conduce la turneul final, după Rusia – Arabia Saudită 5-0, Mexic – Suedia 0-3, Croaţia – Danemarca 4-3 după loviturile de departajare şi Uruguay – Franţa 0-2.

Franța – Croația LIVE cote la pariuri CM 2018

Franța este marea favorită a finalei Campionatului Mondial, având o cotă de 1.42 la câștigarea trofeului, față de 2.90 cât au croații. Cine va miza că meciul va intra cel puțin în prelungiri va avea o cotă de 3,25. Bookmakerii cred că va fi un meci închis și au dat o cotă de 1,27 pentru ”ambele marchează și peste 2,5 goluri”.

Tags: