Fotbal international

Franța – Danemarca 2-1 în Grupa D la Campionatul Mondial 2022. Dubla lui Mbappe duce Franța în optimi

Toate informaţiile despre Franța - Danemarca din Grupa D a turneului final CM 2022: absenţe, accidentări, cote la pariuri şi televizări.
26.11.2022 | 18:00
Franta  Danemarca 21 in Grupa D la Campionatul Mondial 2022 Dubla lui Mbappe duce Franta in optimi
Kylian Mbappe deschide scorul după un un-doi cu Theo Hernandez. Golul 30 la națională pentru starul lui PSG.
ADVERTISEMENT
26-11-2022
17:04

Franța - Danemarca 2-1 (Mbappe 61, 86 / A.Christensen 68)

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Min.90+7: Final de meci.

Min.86: GOOOL Franța. Pasă excelentă a lui Griezmann, iar Mbappe face dubla!

Min.81: Dolberg centrează excelent, Braithwaithe reia din prima, dar mingea trece la o palmă de bara din stânga porții lui Lloris.

Min.78: Tchouameni reia cu capul din plonjon, dar balonul îl lovește pe Maehle și trece puțin pe lângă.

Min.73: Lloris scoate senzațional la șutul din 12 metri al lui Jesper Lindstrom.

Min.68: GOOOL Danemarca. După o lovitură de colț, Christensen reia perfect, din 6 metri, și egalează la primul șut pe spațiul porții.

Min.63: Giroud iese de pe teren, înlocuit de Thuram, și trebuie să mai aștepte pentru a depăși recordul lui Henry, pe care l-a egalat contra Australiei.

Min.61: GOOOL Franța. Un-doi Mbappe – Theo Hernandez, iar Mbappe finalizează superb.


Min.60: Griezmann își face o preluare perfectă, scapă singur, dar șutează peste poartă.

Min.57: Cursă a lui Mbappe, care șutează tare de la marginea careului, dar Schmeichel scoate.

Min.46: Start în repriza a doua

26-11-2022
16:00

Franța a avut inițiativa în prima repriză, dar nu a reușit să ”spargă gheața”

VEZI AICI MECIUL ÎN FORMAT LIVE VIDEO

Min.45+3: Final de primă repriză.

Min.40: Ousmane Dembele îi pasează lui Kylian Mbappe, dar acesta trage peste poartă. 

Min.33: Schmeichel scoate cu piciorul un șut la colțul scurt al lui Griezmann. 

Min.30: Centrare a lui Mbappe, Kounde șutează către poartă, dar mingea este respinsă de un fundaș danez.

Min.21: Intervenție salvatoare a lui Schmeichel la o lovitură de cap a lui Rabiot.

Min.20: Mbappe primește o pasă pe culoar, Christensen îl oprește prin fault și primește galben. Norocul său a fost că mai avea doi colegi în preajmă, altfel era eliminat.

Min.15: Centrare bună a lui Dembele, Giroud reușește să câștige duelul aerian, dar reia cu capul pe lângă poartă.

Min.13: Varane reia excelent cu capul, dar Maehle îndepărtează pericolul.

Min.10: Un start de meci echilibrat, în care ambele echipe încearcă să își impună stilul.

Min.1: Start meci

26-11-2022
14:58

Echipele de start pentru Franţa - Danemarca

Franţa: Lloris (Tottenham) – Kounde (Barcelona), Varane (Manchester United), Upamecano (Bayern Munchen), T. Hernandez (AC Milan) – Tchouameni (Real Madrid), Rabiot (Juventus) – Dembele (Barcelona), Griezmann (Atletico Madrid), Mbappe (PSG) – Giroud (AC Milan). Rezerve: Areola, Mandanda – Camavinga, Coman, Diassi, Fofana, Guendouzi, Kolo Muani, Konate, Pavard, Saliba, Thuram, Veretou. Selecţioner: Didier Deschamps

Danemarca: Schmeichel (Nice) – Andersen (Crystal Palace), Nelsson (Galatasaray), Christensen (Barcelona) – Kristensen (Leeds United), Hojbjerg (Tottenham), Eriksen (Manchester United), Maehle (Atalanta) – Lindstrom (Eintracht Frankfurt), Cornelius (FC Copenhaga), Damsgaard (Brentford). Rezerve: Christensen, Ronnow – Bah, Braithwaite, Dolberg, Jensen, Kjaer, Norgaard, Poulsen, Skov Olsen, Skov, Stryger Larsen, Wass, Wind. Selecţioner: Kasper Hjulmand

Meciul Franța – Danemarca are loc sâmbătă, 26 august, de la ora 18:00, în cadrul etapei a 2-a a Grupei D de la turneul final al CM din Qatar. Se întâlnesc cele mai bune echipe din această grupă, marile candidate la calificarea în optimi. Însă, dacă Franța a zdrobit Australia cu 4-1 în primul meci, danezii nu au putut obține mai mult de un 0-0 cu outsiderul Tunisia.

Franța – Danemarca, al doilea meci din etapa a 2-a din din Grupa D la Campionatul Mondial 2022

Franța – Danemarca este derby-ul Grupei D de la Campionatul Mondial 2022. Cele două echipe europene sunt considerate a fi mult peste colegele de grupă Tunisia și Australia, dar deocamdată doar francezii și-au onorat statutul de mari favoriți, jocul Danemarcei fiind departe de prestațiile din preliminarii.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Franța şi Danemarca

Întâlnirea Franța – Danemarca se dispută sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul “974” din Doha, în etapa a 2-a din Grupa D a turneului final al CM 2022. Este acea arenă unică în istoria Campionatelor Mondiale atât prin modul original în care a fost ridicată, din alăturarea a 974 de containere de marfă, cât și prin faptul că stadionul se va dezintegra complet după încheierea competiției.

Pe acest stadion au avut loc deja partidele Mexic – Polonia 0-0, cu drama Poloniei de a scăpa printre degete victoria la penalty-ul ratat tocmai de starul Robert Lewandowski, și Portugalia – Ghana, cu cinci goluri, victorie lusitană cu 3-2. Deși este un stadion provizoriu are absolut toate facilitățile necesare pentru spectatori și presă.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Franța – Danemarca se joacă sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 18:00, și este transmisă la televizor pe canalul național TVR 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Va fi o vreme caniculară sâmbătă, 26 noiembrie, în capitala Qatarului, cu temperatura ajungând pentru prima dată de la începutul competiției la 32 de grade. Cer perfect senin, căldura va scădea spre seară doar cu trei-patru grade, deci vor fi în jur de 27 de grade și spre seara.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Franța – Danemarca, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Cu siguranță Franța – Danemarca este un meci extrem de atractiv pentru amatorii de pariuri. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Franța și Danemarca.

Absenţi pentru Franţa şi Danemarca

Dacă există o selecţionată prezentă la turneul final al CM din Qatar care se poate plânge de blestemul accidentărilor aceea este cu siguranţă cea a Franţei, la care problemele parcă nu se mai opresc. Deja Kante şi Pogba, cei mai buni închizăztori, nu au putut veni în Qatar. Apoi au căzut pe rând Kimpembe, Nkunku, Karim Benzema, iar după primul meci fundaşul Lucas Hernandez şi atacantul Kingsley Coman.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte selecţionerul danez Kasper Hjulmand nu are decât un singur forfait în lot pentru meciul cu Franţa, e drept unul destul de important pentru că e vorba de un titular, mijlocaşul Delaney, dar a declarat că va găsi soluţia pentru înlocuirea acestuia în cel mai bun mod.

Polonezul Szymon Marciniak e la primul meci la CM 2022

Partida Franţa – Danemarca va beneficia de prezenţa unuia dintre cei mai buni arbitri europeni, polonezul Szymon Marciniak, 41 de ani, om cu jocuri grele în Champions League, dar şi la EURO 2016 şi CM 2018. De asemenea, la cartea de vizită trebuie adăugată Supercupa Europei 2018, Real Madrid – Atletico Madrid.

Cote la pariuri

Cele două înfrângeri din Liga Naţiunilor suferite de francezi în faţa danezilor nu i-au prea impresionat pe bookmakeri, care văd “cocoşii” favoriţi la cota de 1,80. O nouă victorie nordică are cotă foarte mare, 4,75, iar şansă dublă X2 ajunge la cota 2,10. Un gol al danezilor, deloc imposibil, are cotă 1,65.

Sunt 14 meciuri între cele două echipe naţionale de-a lungul timpului, începând de la astronomicul 17-1 pentru Franţa la JO din 1908, de la Londra, şi până la ultimele două meciuri din Liga Naţiunilor, 2-1 şi 2-0 pentru danezi. Bilanţul, cu multe partide amicale, este de 9 victorii Franţa, un egal şi 4 succese daneze.

Campionii mondiali în exercițiu au pierdut precedentele două întâlniri directe cu Danemarca în Liga Națiunilor la începutul acestui an și au fost anihilați în ultimele două partide în care au întâlnit formația nordică la CM, egal şi înfrângere. Pentru fanii francezi, care cred în superstiții, un alt triumf ar putea face să se gândească la titlu, deoarece Les Bleus au câștigat competiția în ultimele două ocazii în care au evitat înfrângerea în fața Danemarcei în faza grupelor Cupei Mondiale, în 1998 (2-1) și 2018 (0-0).


  • 1,57 este cota Superbet pentru “2-4 goluri” în meci  Franţa – Danemarca. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT