Franţa, decizie radicală după valul de atentate teroriste

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
20/07/2016, 20:23
Franţa, decizie radicală după valul de atentate teroriste

Franţa va forma o Gardă Naţională alcătuită din rezervişti militari, în contextul intensificării măsurilor de securitate după seria de atentate islamiste soldate cu sute de morţi, anunţă preşedintele Francois Hollande.

“Fac apel la toate femeile şi la toţi bărbaţii care, în paralel cu o carieră de studii sau profesională, pot participa la serviciul de apărare a cetăţenilor francezi. Sunt disponibili deja 12.000 de rezervişti din Jandarmerie şi Poliţie. Am decis să aducem această cifră la nivelul de 15.000 până la sfârşitul lunii iulie”, a declarat Hollande, la şase zile după atentatul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi.

“Când vom aduna toţi aceşti rezervişti (…) vom avea o adevărată Gardă Naţională în Franţa”, a precizat Hollande.

Franţa se confruntă, începând din ianuarie 2015, cu o serie de atentate soldate cu sute de morţi.

Sursă: www.realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×