Sport

Franța a terminat preliminariile cu încă o victorie! Lui Deschamps nu i s-a propus prelungirea contractului

Echipa națională a Franței a terminat preliminariile CM 2022 cu încă un succes, 2-0 la Helsinki, în fața Finlandei. Echipa "Cocoșului Galic" era deja calificată după victoria din runda precedentă, cu Kazakhstan, 8-0.
17.11.2021 | 00:15
Franta a terminat preliminariile cu inca o victorie Lui Deschamps nu i sa propus prelungirea contractului
ADVERTISEMENT

Franța a terminat neînvinsă Grupa D, cu 18 puncte. Doi dintre atacanții cu poftă de gol, care s-au distrat cu apărarea Kazakhstanului, au apărut și pe tabela de marcaj a Stadionului Olimpic din Helsinki.

Scorul a fost deschis de Benzema, în minutul 66, după care vedeta de la PSG, Mbappe, a stabilit scorul final la 2-0.

ADVERTISEMENT

Campioana remizelor din această grupă, Ucraina, și-a revenit la Zenica unde a învins selecționata din Bosnia-Herțegovina cu 2-0. Astfel, ucrainienii și-au asigurat locul la baraj.

Deschamps contract până după Mondial

Selecționerul Franței, Didier Deschamps, are contract cu Federația Franceză de Fotbal până în decembrie 2022, adică până după Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

În pofida succeselor repurtate, dar și a încrederii de care se bucură Deschamps, până acum nu s-a pus problema unor negocieri în ceea ce privește continuarea muncii acestuia pe banca tehnică a campioanei mondiale în exercițiu.

Franța a câștigat titlul mondial în 2018, în Rusia, după finala contra Croației, tranșată cu scorul de 4-2. Dacă înainte vreme campioana mondială avea asigurat locul la următoarea ediție, acum Franța a trebuit să treacă de preliminarii pentru a-și putea apăra titlul.

ADVERTISEMENT

Franța, sub comanda lui Didier Deschamps, a devenit și câștigătoare a Ligii Națiunilor, câștigând cu 2-1 în fața Spaniei, în ultimul act.

Deschamps – omul recordurilor

Didier Deschamps a devenit căpitanul naționalei Franței după o campanie de coșmar. În preliminariile pentru Mondialul american, din 1994, Franța avea nevoie de un singur punct în ultimele două meciuri de pe teren propriu. Echipa lui Papin și Cantona s-a împiedicat însă încredibil cu naționale de mâna a doua, pierzând cu Israel, 2-3, respectiv Bulgaria, 1-3, pe Parc des Princes. Mai mult, golurile decisive primite de francezi au fost în minutul 90 al celor două meciuri, marcatori fiind Rosenthal și Kostadinov.

ADVERTISEMENT

A fost Mondialul care a dus Bulgaria lui Stoicikov în semifinale, acesta fiind cel mai mare succes al vecinilor de la sud de Dunăre.

După aceea, Deschamps a devenit, ca jucător, campion mondial (1998) și campion european (2000). El dorea să repete această performanță și ca antrenor, dar titlul european a devenit o Fata Morgana după eșecul din optimile de finală, cu Elveția la loviturile de departajare, chiar pe Arena Națională.

Deschamps este al doilea căpitan de echipă după Franz Beckenbauer care, în această calitate, a câștigat Liga Campionilor, Campionatul Mondial și Campionatul European.

Deschamps are 103 selecții și 4 goluri în naționala Franței. Fostul mijlocaș defensiv s-a consacrat la Olympique Marseille și Juventus Torino, dar a mai jucat și la echipe precum Nantes, Bordeaux, Chelsea și Valencia.

Din 2012 a devenit selecționerul Franței, după ce în prealabil le-a pregătit pe Monaco, Marseille și Juventus.

ADVERTISEMENT
Tags: