Sport

Franța este deja campioană! La ce capitol s-a impus trupa lui Deschamps la Mondialul din Qatar

FIFA a profitat de pauza dinaintea sferturilor pentru a evalua impactul de până acum al Cupei Mondiale și a descoperit că Franța - Polonia a fost cel mai ”viral” joc.
09.12.2022 | 16:35
Franta este deja campioana La ce capitol sa impus trupa lui Deschamps la Mondialul din Qatar
Meciul Franța - Polonia din optimile Cupei Mondiale a fost cel mai ”viral” pe platformele digitale FIFA. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Faza grupelor la Cupa Mondială din Qatar a oferit o mulțime de meciuri șoc, dar și surprize. Nici optimile n-au fost lipsite de interes. Și totuși, care a fost jocul care a suscitat cel mai mare interes? Un răspuns a venit de la FIFA, care a analizat datele culese de pe platformele sale digitale.

Franța – Polonia 3-1, din optimi, jocul care a suscitat cel mai mare interes până acum

Argentina a cedat în fața Arabiei Saudite. Germania a fost învinsă de Japonia. Americanii au ținut în șah Anglia. Iar în ultima rundă a grupelor, am asistat la o mulțime de rezultate contrare calculelor hârtiei.

ADVERTISEMENT

Dar nu, nu acestea au fost confruntările care au avut cel mai mare impact pe platformele digitale. Chiar dacă, două dintre meciurile din runda a treia s-au bucurat, este adevărat, de cifre excelente.

Mai întâi, confruntarea Argentina – Polonia 2-0. Cea care a avut caracter decisiv pentru Messi & Co în tentativa lor de a obține calificarea în optimi.

ADVERTISEMENT

Iar meciul disputat pe 30 noiembrie, pe Stadium 974, a avut 1,87 milioane de reacţii. Fiind clasat pe treapta secundă a ierarhiei din acest moment.

Fix înaintea jocului Costa Rica – Germania 2-4. În jocul de pe 1 decembrie, derulat pe stadionul Al Bayt, echipa din America Centrală a condus cu 2-1, dar, chiar în condițiile în care au răsturnat situația, nemții au plecat acasă. Nu mai puțin de 1,49 milioane de reacţii au existat referitoare la acest joc.

ADVERTISEMENT

Și-atunci, vă întrebați, desigur, ce joc ocupă primul loc? Efervescenta prestație a Braziliei, punctată cu momente de samba, contra Coreei de Sud? Succesul net al portughezilor, fără Ronaldo, cu Elveția? Victoria Argentinei, cu Messi marcator la meciul 1000, împotriva ”cangurilor”?

Nu, n-ați ghicit. Interesant este faptul că vorbim despre un joc în care este implicată Polonia, ca și în cazul celui situat pe poziția secundă. Căci, într-adevăr, este vorba despre Franța – Polonia 3-1. Care a generat 1,95 milioane de reacții!

ADVERTISEMENT

Urmează însă meciuri pe muchie de cuțit și ne apropiem cu pași repezi de marea finală. Cum se va schimba ierarhia vom afla, cu siguranță, la finalul întrecerii.

Atunci când vom avea și un total. Cu siguranță peste cel consemnat în Rusia. Până acum s-a ajuns la 156 de milioane de fani care au accesat platformele FIFA. Iar media zilnică este de 22 de milioane de utilizatori, cu 22% mai mulți decât acum patru ani.

ADVERTISEMENT