News

Franța este devastată din nou de COVID-19: Aproape 5000 de cazuri în ultimele 24 de ore

21.08.2020 | 09:29
Franta este devastata din nou de COVID19 Aproape 5000 de cazuri in ultimele 24 de ore
ADVERTISEMENT

Franța este din nou devastată de virusul COVID-19. După câteva săptămâni mai liniștite, pandemia, provocată de Sars-Cov-2, a revenit în forță în țara condusă de Emamnuel Macron.

În ultimele 24 de ore a fost o explozie de cazuri care a adus la o stare de panică și de îngrijorare. Au fost înregistrate 4.771 de noi cazuri de infectări cu virusul COVID-19. Se remarcă o creștere fulgerătoare, de aproximativ 1.000 de cazuri noi, față de ultima raportare, după ce miercuri au fost depistate 3.776 de cazuri.

ADVERTISEMENT

În total au fost 18.638 de cazuri noi într-o săptămână, timp în care au fost efectuate 64.170 de teste în Franța. Rata de pozitivitate a fost alarmantă (3,3%) și este în creştere de mai multe zile.

Franța devastată de COVID-19. Câte persoane au murit

Virusul ucigaș, care a schimbat definitiv cursul omenirii, face ravagii în țara lui Voltaire, Napoleon sau Victor Hugo. Franța este devastată de COVID-19 după câteva luni în care situția se ameliorase semnificativ.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore au decedat 12 persoane infectate cu Sars-Cov-2. Astfel, totalul de la începutul pandemieie este de 30.480 de victime. Aproximativ 5.000 de persoane sunt în spital, iar 380 dintre acestea se află la terapie intensivă.

Franța nu își permite să intre în carantină, a fost mesajul transmis de Emmanuel Macron. Acest lucru ar provoca daune ireversibile economiei. Ar fi un efect în lanț pentru toată Europa, în condițiile în care economia franceză reprezintă unul din motoarele importante de pe ”bătrânul continent”.

ADVERTISEMENT

„Nu putem închide ţara întrucât daunele colaterale generate de carantină ar fi prea mari”, a declarat preşedintele francez, Emmanuel Macron.

Cele mai afecate regiuni sunt : Île-de-France, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Hauts-de-France şi Guyane. În aceste zone se află 71% din bolnavii de la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Franța este pe locul 6 în Europa la numărul total de infectări cu COVID-19, cu 229,814 de persoane care s-au îmbolnăvit de la începutul crizei. Ca număr de decese, doar Marea Britanie și Spania, au înregistrat mai multe victime pe continentul european.

ADVERTISEMENT