Sport

Franța – Germania 1-0. Campioana mondială câștigă primul duel stelar de la Euro 2020. Cum arată grupa F. Video

Franța și Germania au tras cortina peste prima rundă a fazei grupelor de la Euro 2020. Campioana mondială s-a impus cu 1-0, diferența în derby-ul din Grupa F fiind făcută de autogolul lui Mats Hummels.
15.06.2021 | 21:15
Franta  Germania 10 Campioana mondiala castiga primul duel stelar de la Euro 2020 Cum arata grupa F Video
ADVERTISEMENT

Meciul Franţa – Germania are loc marţi, 15 iunie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul grupei F a turneului final al EURO 2020, fiind jocul care pune punct primei etape în această grupă numită „grupa morţii”, pentru că reuneşte trei mari puteri mondiale şi totodată trei semifinaliste de la ultimul EURO şi cele două naţionale care au luptat apoi pentru trofeu.

Unde se joacă meciul Franţa – Germania

Este meciul cel mai aşteptat din această primă etapă a grupelor la turneul final al EURO 2020, în care se vor afla faţă în faţă două dintre cele mai bune reprezentative din lume şi două naţionale cu multe trofee de CM sau CE în palmares. Jocul va fi găzduit de stadionul Allianz Arena din Munchen.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în Germania autorităţile nu sunt la fel de flexibile ca la Budapesta, unde se poate intra pe stadion fără nici o restricţie. La Munchen vor fi acceptaţi suporteri doar în procent de 25 la sută din capacitatea arenei, deşi s-ar fi umplut cu mare uşurinţă tot stadionul, dacă era permis, şi numai pe baza unui test negativ valabil 72 de ore.

Cine transmite la TV marele meci Franţa – Germania

Partida Franţa – Germania se joacă marţi, 15 iunie, de la ora 22:00, la Munchen, în prima etapă a grupei F la turneul final al EURO 2020. Cel mai aşteptat joc de până acum la EURO nu va putea fi vizionat în direct decât pe canalul PRO TV, dar îl mai puteţi urmări şi în format LIVE VIDEO, dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO

ADVERTISEMENT

Ca şi la Budapesta derbyul grupei F va beneficia de condiţii meteo optime, cu o temperatură de 24 de grade la ora jocului şi cu cer senin, precipitaţiile fiind anunţate începând de joi. Misiunea de a conduce acest meci foarte greu a fost încredinţată arbitrului spaniol Carlos Del Cerro Grande.

Ce jucători importanţi lipsesc în Franţa – Germania

Selecţionerul campioanei mondiale, Didier Deschamps, poate fi liniştit pentru că beneficiază de aportul tuturor jucătorilor şi sigur este pregătit să construiască o formulă de echipă care să blocheze orice acces al germanilor către poarta lui Lloris.

ADVERTISEMENT

Nici Germania nu ar sta rău referitor la starea de sănătate a jucătorilor, dar există un forfait care contează, cel al versatilului mijlocaş de la Bayern Munchen, Leon Goretzka, titular indiscutabil şi în Manschaft, care are probleme medicale.

Franţa, cu un atac distrugător

Pentru mulţi specialişti naţionala Franţei ar fi prima dintre lista favoritelor, pentru că are cel mai valoros şi mai bine compartimentat lot. Cei doi mijlocaşi centrali, Pogba şi Kante, nu au rivali în Europa, fiind o adevărată barieră în faţa propriului careu dar şi rampă de lansare a atacurilor.

ADVERTISEMENT

Care atacuri pot fi extrem de periculoase pentru că Franţa are pur şi simplu cel mai ucigător trio ofensiv: Griezmann – Mbappe – Benzema, garanţia golurilor în orice moment, iar rezerva Giroud e un alt vulpoi extrem de abil în careul advers.

Cote la pariuri pentru încleştarea Franţa – Germania

Este clar derbyul primei runde şi totodată o partidă foarte echilibrată. Cotele spun clar acest lucru, dar, și, pentru că se joacă la Munchen, un uşor avantaj este acordat nemților, care au primit 2,75 pentru victorie, faţă de 2,80 pentru „Cocoșul galic”.

Din cele 14 meciuri disputate între cele două naţionale, doar jumătate au avut caracter oficial. Ultimele două s-au jucat în 2018 în Liga Naţiunilor, egal în deplasare şi victorie acasă Franţa, dar la EURO 2016 francezii au fost de neoprit în semifinală, victorie cu 2-0.

 

ADVERTISEMENT