News

Franța intră în valul 4 al pandemiei de Covid-19: ”Varianta Delta contaminează cu viteza fulgerului”

Franța anunță intrarea în al 4-lea val al pandemiei de Covid-19. Autoritățile de la Paris spun că varianta Delta contaminează extrem de rapid.
20.07.2021 | 09:43
Franta intra in valul 4 al pandemiei de Covid19 Varianta Delta contamineaza cu viteza fulgerului
ADVERTISEMENT

Guvernul de la Paris a raportat, în ultimele zile, o explozie a infecțiilor zilnice cu noul coronavirus. De la o medie de 2.000 – 2.500 de cazuri în iunie, Hexagonul a ajuns acum la cifre de peste 10.000 – 12.000 pe zi.

În acest context, Franța anunță, prin vocea purtătorului de cuvânt guvernamental Gabriel Attal, că a intrat deja în cel de-al 4-lea val al pandemiei.

ADVERTISEMENT

Oficialii din sănătate de la Paris subliniază că vaccinarea este singura cale de ieşire din criza sanitară. În aceste condiții, Executivul francez va impune restricţii privind permisele de sănătate începând de miercuri, nerespectarea prevederilor atrăgând sancțiuni.

Franța a intrat în valul 4 al pandemiei de Covid-19: ”Varianta Delta contaminează cu viteza fulgerului”

Tot mai multe state din Europa anunță că valul 4 de infecții cu SARS-CoV-2 a început deja. Ultima pe listă: Franța.

ADVERTISEMENT

În mod oficial, statul din vestul continentului a intrat în al patrulea val al pandemiei. Oficialii de la Paris spun că acesta are un impact mai puternic şi mai rapid din cauza variantei Delta a virusului.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a declarat că Franța a înregistrat o creştere bruscă şi puternică a ratei de incidenţă.

ADVERTISEMENT

O mare parte din cazurile noi constituie varianta Delta extrem de contagioasă care ”contaminează cu viteza fulgerului”, reprezentând 80% din infecţii, a adăugat el, conform aa.com.

”Am intrat într-un al patrulea val al virusului … Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate precedentele”.

ADVERTISEMENT

În ultima săptămână, numărul total al infecţiilor a depăşit 10.000 de cazuri. Duminică, cifra era de 12.532 de cazuri şi 20 de decese.

Vaccinarea, soluția împotriva noului val de infecții Covid-19

Oficialul Executivului a reamintit că autoritățile iau toate măsurile pentru a se asigura că acest nou val nu este ”mai devastator” şi una dintre modalităţile definite de a limita circulaţia activă a virusului şi de a preveni mutarea acestuia într-un nou tip de variantă a fost vaccinarea.

”Vaccinarea limitează drastic numărul de forme grave”, a spus Attal, adăugând că cifrele actuale ale campaniei generale de vaccinare din Franţa nu au fost suficiente.

Proteste în Franța contra obligativității vaccinării

În ultimele zile, peste 100.000 de persoane au ieşit pe străzile din Paris pentru a se opune planului propus de autorități de a face vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi de a impune restricţii de intrare în locuri publice, cafenele, restaurante, centre comerciale şi transportul public pe distanţe lungi pentru cei care sunt nevaccinate, notează sursa citată.

De la mijlocul acestei săptămâni intră în vigoare prima fază a permisului de sănătate – dovezi digitale pentru a arăta vaccinarea sau un test PCR / antigen negativ.

Protestatarii consideră această mişcare a Guvernului drept o ”dictatură a sănătăţii”, într-un moment în care mai multe ţări din lume aşteaptă accesul la vaccinuri împotriva COVID-19.

Pe de altă parte, Attal a spus că Executivul nu va fi descurajat şi nici ”nu va ceda dictaturii de imagini şocante și lozinci revoltătoare”.

ADVERTISEMENT