ADVERTISEMENT
News

Franța introduce vaccinarea obligatorie. Ce categorii de persoane sunt vizate

Emmanuel Macron a anunțat că va fi introdusă vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane
Autor: Rareș Mușătoiu | 12.07.2021 | 22:41
Franța introduce vaccinarea obligatorie. Ce categorii de persoane sunt vizate
Franța introduce vaccinarea obligatorie. Cine este vizat foto: pixabay

În cursul zilei de luni, autoritățile din Grecia au decis ca vaccinarea să devină obligatorie pentru persoanele care lucrează în căminele de bătrâni începând cu 16 august.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie a acestui an Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că vaccinurile obligatorii sunt legale, chiar dacă interferează cu viața privată.

Franța a introdus vaccinarea obligatorie. Ce categorii de persoane sunt vizate

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a transmis un mesaj ferm tuturor lucrătorilor din domeniul sanitar să se vaccineze până pe 15 septembrie și a îndemnat toți cetățenii să se inoculeze cât de repede posibil, în contextul luptei cu creșterea numărului de infecții care afectează revenirea economică a țării, notează AP.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei intervenții televizate Macron a explicat că toate persoanele care doresc să meargă la restaurant, mall, spital, dar chiar și să călătorească cu trenul pe distanțe mai lungi au nevoie de un certificat special.

Pentru a-l obține, ele trebuie să facă dovada faptului că sunt vaccinate cu ambele doze, că au un test negativ efectuat recent sau că și-au revenit de puțin timp din boală.

ADVERTISEMENT

“Vaccinarea va deveni obligatorie pentru toți cei care intră în contact cu persoanele vulnerabile. Din 15 septembrie vor fi efectuate controale și se vor aplica sancțiuni”, a declarat Emmanuel Macron, conform LeFigaro.

Obligativitatea se va referi la personalul de îngrijire și cel auxiliar din spitale, clinici, cămine de bătrâni și centre de îngrijire, dar și pentru persoanele care lucrează cu vârstnicii, inclusiv la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Varianta Delta determină o creștere a numărului de infecții cu COVID-19, la scurt timp după ce mai multe spații au fost redeschise. Mai puțin de 40% din populația Franței este imunizată cu ambele doze.

În Grecia vaccinarea devine obligatorie pentru anumite persoane. Care sunt categoriile vizate

Personalul care lucrează în căminele de bătrâni  trebuie să fie vaccinat de urgență, iar muncitorii din domeniul sanitar vor fi inoculați începând cu luna septembrie, a declarat prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

Cei care nu își fac o programare pentru imunizare vor fi suspendați începând cu 16 august, iar o politică similară pare că va fi implementată și referitoare la personalul sanitar începând cu luna septembrie, citează AP.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!