Fotbal international

Franţa la Campionatul Mondial 2018. Lotul Franţei la CM 2018, programul şi cote la pariuri

11.06.2018 | 19:25
Antoine Griezmann, în tricoul echipei naţionale

Naţionala Franţei face parte din Grupa C  de la Campionatul Mondial din Rusia alături de Peru, Australia şi Danemarca. Elevii pregătiţi de către Didier Deschamps vor debuta pe 16 iunie, la Kazan, într-o partidă împotriva Australiei.

Francezii s-au calificat direct la turneul final din Rusia după ce au obţinut locul 1 în Grupa A din faza preliminariilor pentru Campionatul Mondial. Griezmann, Pogba şi compania au adunat au remizat de două ori  cu Luxemburg şi Belarus şi au pierdut duelul cu Suedia, însă cu toate astea au strâns 23 de puncte în prelimarii şi au obţinut calificarea fără mari emoţii.

Vedeta Franţei la Campionatul Mondial din 2018

Antoine Griezmann, atacantul celor de la Atletico Madrid,  i-a luat faţa în ultimele două sezoane lui Paul Pogba şi pare să fie marea vedetă a Franţei la Campionatul Mondial. Griezmann a fost cel mai bun marcator la Euro 2016 şi autorul unei duble de senzaţie în finala Europa League din 2018.

Antoine Griezmann, în tricoul echipei naţionale
Antoine Griezmann, în tricoul echipei naţionale

Griezmann, 27 de ani, este omul de la care francezii au cele mai mari aşteptări la întrecerea din Rusia, însă zvonurile cu privire la un eventual transfer la Barceleona ar putea să-i afecteze randamentul fotbalistului care a marcat de şase ori la Campionatul European.

Selecţionerul Franţei la Campionatul Mondial din 2108

Didier Deschamps, 49 de ani, a fost instalat pe banca tehnică a naţionalei în 2012 şi mai are contract până în 2020, însă o eventuală eliminare prematură ar putea însemna demiterea lui Deschamps. Tehnicianul “cocoşilor” a lăsat mai multe nume importante acasă precum Kingsley Coman, Alexander Lacazette sau exclusul Karim Benzema.

Didier Deschamps, antrenorul echipei naţionale a Franţei

Deschamps a dus Franţa până în finala Campionatului European din 2016, însă înfrângerea cu Portugalia a făcut ca tehnicianul care se apropie de borna celor 50 ani să rateze tittlu european.

Programul Franţei la CM 2018

Griezmann şi compania vor debuta la Campionatul Mondial din Rusia pe 16 iunie, de la ora locală 13:00, împotriva Australiei, pe Kazan Arena din localitate. Trupa lui Deschamps  se va deplasa după la Ekaterinburg pentru meciul cu Peru,  disputat pe 21 iunie, de la ora loaclă 15:00.

Franţa va juca pe Luzhniki încă din grupe

Franţa îşi va  încheia parcursul în faza grupelor pe Lujniki din Moscova, cel mai mare stadion de la Mondial şi arena pe care se joacă finala, într-o partidă cu Danemarca, programată pe 26 iunie, ora 17:00.

16 iunie, ora 15:00, Franţa – Australia ( Kazan)

21 iunie, ora 17:00, Franţa – Peru (Ekaterinburg)

26 iunie, ora 19:00, Franţa – Danemarca ( Moscova)

Palmaresul Franţei la Campionatul Mondial

Generaţia lui Zidane a adus ultimul şi unicul titlu mondial din palmaresul Franţei în 1998, după finala câştigată în faţa Braziliei. Francezii au mai jucat finala în 2006, pierdută în faţa Italiei, şi au urcat pe podium în 1958 şi 1986.

Franţa a câştigat Mondialul din 98

Ce cotă are Franţa la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Lupta pentru obţinerea titlului Mondial este una extrem de echilbrată, iar patru formaţii sunt văzute ca mari favorite să ajungă cel puţin în semifinale. Brazilia este văzută drept principală la obţinerea trofeului cu o cotă de 5,25 la casele de pariuri.

Germania este a doua favorită în opinia caselor de pariuri cu o cotă de 5,75, în timp ce Spania încheie podiumul cu o cotă de 7,00. Francezii sunt doar pe patru în analizelele făcut de bookmakerii specializaţi şi au primit o cotă de 7,50.

Obiectivele naţionalei Franţei la Campionatul Mondial din 2018

Francezii au ajuns până în ultimul act al Campionatului European din 2016, iar jucătorii lui Didier Deschamps visează la obţinerea titlului mondial în Rusia. Didier Deschamps este obligat să ajungă cel puţin în semifinale pentru a rămâne în continuare la conducerea naţionalei din Hexagon.

Lotul Franţei la Campionatul Mondial din 2018

Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, are la dispoziţie un lot extrem de bine cotat, însă nu îi va avea la turneul final pe Dmitry Payet, accidentat, şi pe Karim Benzema, cel care este în conflictu cu Federaţia de Fotbal din Franţa.

Portari: Hugo Lloris, Steve Mandanda, Alphonse Areola.

Fundaşi: Djibril Sidibe, Benjamin Pavard, Adil Rami, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Presnel Kimpembe, Benjamin Mendy, Lucas Hernandez.

Mijlocaşi: Paul Pogba, Blaise Matuidi, Corentin Tolisso, N’Golo Kante, Steven Nzonzi.

Atacanţi: Kylian Mbappe, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele, Florian Thauvin, Thomas Lemar, Nabil Fekir.