BOMBA ultimului deceniu: “399 de milioane € au dispărut de pe teren”

Gabriel Esanu   
în Stiri sportive
04/09/2017, 11:52
BOMBA ultimului deceniu: “399 de milioane € au dispărut de pe teren”

Franţa – Luxemburg 0-0 a fost printre cele mai surprinzătoare rezultate din istoria preliminariilor pentru Campionatul Mondial. Vicecampioana Europei s-a împiedicat în faţa locului 136 în clasamentului mondial, după un meci în care, culmea, marile ocazii au fost ratate de Luxemburghezi. Presa franceză a vorbit despre o ruşine istorică şi diminuarea şanselor de calificare la mondialul din Rusia. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

“Se anunţă o toamnă fierbinte”, scriu jurnaliştii de la L’equipe, cu referire la situaţia complicată din grupa A, acolo unde Franţa rămâne pe primul loc, chiar şi după remiza cu Luxemburg, dar Suedia şi Olanda se apropie periculos. Nordicii sunt la un punct în spate, iar batavii vin la patru.

Cei de la “Le 10 Sport” remarcă diferenţa dintre prestaţia Franţei în meciul cu Olanda, câştigat cu 4-0, şi lipsa de soluţii arătată în faţa Luxemburgului, partidă în care Franţa s-a apropiat de foarte puţine ori de poarta minusculei Luxemburg.

“Ne-au adus cu picioarele pe pământ”, scrie şi France Football, care remarcă şi faptul că Luxemburg a ratat cea mai mare ocazie a partidei, în minutul 78, când Rodrigues a lovit bara. În plus, Franţa s-a văzut în multe momente dominată de adversara considerată mult inferioară.

Jurnaliştii spanioli de la Marca scriu despre diferenţa dintre valorile de piaţă ale celor 22 de titulari. În vreme ce Sidibe este cel mai ieftin francez, 18.000.000 de euro, la Luxemburg un singur fotbalist depăşeşte cota de un milion de euro. Este vorba despre Jans, fotbalistul lui Beveren, din prima ligă a Belgiei, cotat la 1,2 milioane de euro. “Cum au dispărut 399 de milioane de euro de pe teren”, concluzionează Marca, referire la diferenţa financiară dintre cele două formule de start.

Închide ×