Fotbal international

Franţa, măsuri draconice de securitate pentru finala CM 2022! Planul pus la cale de autorităţi în întreaga ţară

Franța ia măsuri de securitate înaintea finalei Campionatului Mondial din Qatar. Autoritățile vor să evite problemele pe parcursul duelului cu Argentina.
16.12.2022 | 16:11
Franta masuri draconice de securitate pentru finala CM 2022 Planul pus la cale de autoritati in intreaga tara
Franța ia măsuri de securitate înaintea finalei Cupei Mondiale din Qatar. Sursă foto: facebook.
ADVERTISEMENT

Franța – Argentina este marea finală a Campionatului Mondial din Qatar. Formația lui Didier Deschamps luptă pentru a-și apăra titlul cucerit în 2018, în timp ce Argentina va încerca să cucerească prima Cupă Mondială cu Messi în teren. Autoritățile franceze iau măsuri de precauție cu două zile înaintea duelului de pe Lusail Iconic Stadium și vor scoate pe străzile din Franța aproximativ 14.000 de polițiști.

Franța ia măsuri de securitate înaintea finalei Cupei Mondiale din Qatar

Franța se mobilizează înaintea finalei Cupei Mondiale împotriva Argentinei. Autoritățile franceze nu vor să mai riște, mai ales după ce suporterii marocani au făcut dezastru pe străzile țării din Hexagon, și vor să garanteze securitatea în timpul jocului cu echipa condusă de Lionel Scaloni.

ADVERTISEMENT

Organele franceze vor mobiliza 14.000 de polițiști și jandarmi pe întreg teritoriul țării, iar celebrul bulevard Champs-Élysées din Paris va fi închis pentru trafic.

De asemenea, oficialii francezi au luat măsuri și pentru finala mică a Campionatului Mondial din Qatar, care le pune în față pe Croația și Maroc, sâmbătă, 17 decembrie, ora 17:00. Gérald Darmanin, Ministrul de Interne, a dezvăluit că 12.840 de polițiști vor asigura securitatea la meciul pentru locurile 3-4.

ADVERTISEMENT

Suporterii marocani au provocat dezastru după eliminarea de la Cupa Mondială din Qatar

Pe timpul meciului Franța – Maroc 2-0 din semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, pe străzile din Franța au patrulat aproximativ 10.000 de polițiști însă nu a fost destul. Pe teritoriul statului din Hexagon au avut loc numeroase incidente provocate de suporterii marocani.

În Montpellier, un copil în vârstă de 14 ani a murit după ce a fost lovit de o mașină pe străzile din centrul orașului. În urma incidentelor violente au fost arestate aproximativ 250 de persoane.

ADVERTISEMENT

Prezențele numeroase ale comunităților marocane, în mod special la periferia orașului Paris și în cartierele populate ale orașelor mari din Franța, provoacă temeri că reacția suporterilor la finalul meciului de sâmbătă va provoca noi pagube.

Argentina –  Franța, finala Campionatului Mondial 2022

Argentina și Franța vor sta față în față pentru a 13-a oară în istorie și pentru a patra oară la Cupa Mondială. Formația condusă de Didier Deschamps s-a impus în ultima întâlnire directă, scor 4-3, care a avut loc la ediția precedentă a turneului final.

ADVERTISEMENT

Per total, Franța s-a impus de 6 ori în fața „pumelor”, 3 meciuri s-au terminat la egalitate, iar sud-americanii au triumfat de trei ori. Prima întâlnire directă la Campionatul Mondial a avut loc în urmă cu 92 de ani, când formația „Cocoșului Galic” a pierdut, scor 0-1.

În a doua partidă, la Cupa Mondială din 1978, câștig de cauză a avut tot formația lui Lionel Messi, care a câștigat, scor 2-1. O confruntare încinsă are loc și la nivelul superstarurilor celor două echipe. Atât Messi, cât și Kylian Mbappe au câte 5 reușite în Qatar și luptă pentru titlul de golgheter.

ADVERTISEMENT