Video. Franţa este noua campioană a lumii, după 23-21 în faţa Norvegiei!

Franţa este noua campioană a lumii la handbal feminin după o finală în care reuşit să învingă fosta campioana Norvegia. A fost 23-21 pentru echipa la care a strălucit fosta jucătoare de la Baia Mare, Allison Pineau.
17.12.2017 | 12:30
Video Franta este noua campioana a lumii dupa 2321 in fata Norvegiei

Franţa este noua campioană mondială. Învinge Norvegia cu 23-21! Incredibil, handbalul mondial e dominat de Franţa, care deţin titlurile mondiale şi la băieţi, iar acum la fete!

Fosta jucătoare de la Baia Mare, Allison Pineau, e cea mai bună din echipa Franţei, deşi nu mai jucase de şase luni înainte de acest turneu final. Ea marchează un gol important şi Franţa e în avantaj: 20-19! La acest scor, cu două minute înainte de final Franţa are 7 metri! Şi tot Pineau duce avansul la două goluri!

S-a intrat în ultimele zece minute şi scorul rămâne egal. Norvegia a avut un singur meci la acest Mondial în care a marcat mai puţin de 30 de goluri, în grupe cu Suedia şi a pierdut acel meci. Dar Christensen face un meci fenomenal şi ţine campioana mondială (încă) în joc

Norvegia trece din nou la conducere după aproape 30 de minute, dar Franţa imediat egalează: 18-18

Morke şi Loke trezesc din nou Norvegia şi se ajunge din nou la egalitate: 16-16!

Repriza secundă începe ca un coşmar pentru deţinătoarea titlului mondial. Franţa se duce la trei goluri avans: 14-11!

În ultimele minute ale primei reprize se ratează alte trei aruncări de la 7 metri! Franţa termină repriza în avantaj, 11-10, dar cu două jucătoare eliminate!

Franţa joacă din ce în ce mai bine şi conduce cu 11-10, dar la acest scor s-a dictat prima eliminare din acest meci şi aruncare de la 7 m pentru Franţa, însă portarul Lunde apără!

Franţa nu cedează şi izbuteşte să anuleze handicapul de trei goluri: 9-9!

Norvegia menţine presiunea şi se detaşează la 3 goluri: 7-4!

Debutul în forţă al Franţei a trezit ca din pumni naţionala norvegiană. Care şi-a început recitalul, marcând de patru ori. 4-2 Norvegia!

A început marea finală pentru aur. Primul gol al meciului a fost marcat de echipa Franţei. După două atacuri nereuşite ale nordicelor, Franţa ridică scorul la 2-0.

UPDATE, ora 17:15 / Olanda câştigat medaliile de bronz după ce a învins Suedia în finala mică, cu scorul de 24-21. Olandezele erau vicecampioane mondiale, în timp ce suedezele au ajuns în premieră între primele patru.


Franta – Norvegia LIVE STREAM CM handbal feminin. Duminică este ziua finalelor la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania. În Arena Barclaycard din Hamburg se vor duela Suedia şi Olanda în finala mică, de la ora 15:30, în timp ce Franţa şi Norvegia se vor lupta pentru aurul mondial.

Franta – Norvegia LIVE STREAM CM handbal feminin. Norvegiencele au avut un parcurs încântător în meciurile din fazele eliminatorii, Nora Mork fiind cea mai bună marcatoare în meciurile cu Spania, Rusia şi Olanda. De altfel, jucătoarea legitimată la Gyor este pe primul loc în topul celor mai bune marcatoare de la Campionatul Mondial.

Franta – Norvegia LIVE STREAM CM handbal feminin. Norvegia, pe urmele Rusiei

Franta – Norvegia LIVE STREAM CM handbal feminin. Franţa, adversara României în Grupa A, au început cu stângul turneul final din Germania. În meciul de debut, jucătoarele antrenate de Olivier Krumbholz au fost învinse de Slovenia, scor 23-24. Înfrângerea din meciul de la Trier a fost singura de la Mondial pentru franţuzoaice.

Franta – Norvegia LIVE STREAM CM handbal feminin. Norvegia este mare favorită la câştigarea medaliilor de aur la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania. În cazul unui succes, nordicele vor ajunge la cel de-al patrulea titlu mondial din istorie, astfel vor egala performanţa rusoaicelor. Finala Campionatului Mondial de handbal feminin poate fi urmărită pe Telekom Sport 2.

Tags: