Fotbal international

Franţa se impune în faţa Olandei şi e pe primul loc în Grupa 1 din Liga Naţiunilor. Toate rezultatele zilei

09.09.2018 | 21:59
Franţa - Olanda live. Meciul are loc pe Stade de France în grupa 1 a Ligii A

Franţa a câştigat partida cu Olanda din Grupa A din Liga 1 în Nations League şi ocupă primul loc în clasament după două partide disputate. Vezi mai jos toate rezultatele zilei! 


Franţa – Olanda 2-1 (Mbappe 14, 75/ Babel 67) VEZI VIDEO


Rezultate duminică, 9 septembrie

LIGA A grupa 1

Franţa – Olanda ora 2-1

LIGA B grupa 1

Ucraina – Slovacia 1-0  VEZI VIDEO

Marcatori: Yarmolenko 79

LIGA B grupa 4

Danemarca – Ţara Galilor 2-0 VEZI VIDEO

Marcatori: Eriksen 46, 63 pen. 

LIGA C grupa 3

Bulgaria – Norvegia 1-0 

Marcatori: Vasilev 59

Cipru – Slovenia ora 2-1

LIGA D grupa 1

Georgia – Letonia 0-0

LIGA D grupa 4

Macedonia – Armenia 2-0

Marcatori: Alioski 13, Pandev 59


În afara acestui joc mai au loc partide şi în cadrul celorlate divizii, cu ziua de duminică începând runda a doua din grupele Ligii Naţiunilor. Se mai detaşează prin echilibru confruntările dintre Ucraina – Slovacia şi Danemarca – Ţara Galilor în Liga B, precum şi Bulgaria – Norvegia în Liga C, ligă din care face parte şi naţionala României. România va juca luni, 10 septembrie, de la ora 21:45, la Belgrad, împotriva Serbiei. Vezi toate detaliile partidelor din Liga Naţiunilor accesând aplicaţia de mai jos: echipele de start, comentariul LIVE TEXT minut cu minut, marcatorii etc.

Franţa – Olanda live stream online

Franţa – Olanda este meciul zilei de duminică, nu doar pentru că se joacă la nivelul Ligii A, ci pentru că ambele echipe naţionale au reuşit de-a lungul timpului multe performanţe, câştigând sau jucând finale de Campionate Mondiale şi Europene. Franţa este dublă campioană mondială, ultimul titlu obţinându-l chiar în această vară, în Rusia, după finala cu Croaţia, scor 4-2. Totodată, “cocoşii” galici au şi două titluri europene (1984 şi 2000) şi au terminat CM 2006 pe locul 2 şi Euro 2016 pe poziţia secundă. Olanda are titlul european în 1988 şi trei Mondiale în care a luat argintul (1974, 1978 şi 2010). E drept însă că la momentul actual Franţa pare o maşinărie perfect pusă la punct, în timp ce batavii au motarele gripate de multă vreme, ei ratând prezenţele la ultimele două turnee finale, Euro 2016, CM 2018.

Franţa - Olanda live. Şi puştiul minune al francezilor, Kylian Mbappe, va fi pe teren. În ultimul meci direct a dat un gol
Franţa – Olanda live. Şi puştiul minune al francezilor, Kylian Mbappe, va fi pe teren

Franţa are ca obiectiv câştigarea primei ediţii a Ligii Naţiunilor şi a potului de 7,5 milioane euro acordat învingătoarei. Olanda caută să îşi repare imaginea serios şifonată în ultimii ani, dar deplasarea de pe Stade de France dă frisoane batavilor, pentru că au amintiri recente deloc plăcute din ultima campanie de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, Franţa şi Olanda făcând parte din grupa 1 a preliminariilor. Franţa a câştigat ambele jocuri, mai greu,, doar cu 1-o, în Olanda, dar la un scor umilitor pe teren propriu, 4-0. Golurile au fost marcate de Griezmann, Mbappe şi dubla lui Lemar.

La palmares general lucrurile sunt ceva mai echilibrate. În Franţa s-au jucat 13 meciuri. Gazdele au câştigat 7, de două ori nu a existat învingător, iar de 4 ori Olanda a plecat învingătoare. Ultima dată acest lucru s-a petrecut însă tocmai în 1936, atunci oaspeţii câştigând la scor de set de tenis, 6-1! De altfel, toate succesele Olandei sunt legate de perioada de pionierat a naţionalei Franţei, dinaintea celui de-al doilea război mondial. Franţa a jucat deja un meci în această competiţie, scoţând un egal, 0-0, pe terenul Germaniei.

Program şi rezultate Liga Naţiunilor, duminică, 9 septembrie

În Liga B se anunţă deosebit de atractiv meciul dintre Ucraina şi Slovacia, care are loc pe stadionul din Lviv de la ora 16:00, fiind primul meci al zilei. Şi partida de la Aarhus, dintre Danemarca şi Ţara Galilor suscită interes, pentru că danezii au încheiat un compromis cu Federaţia lor valabil până la 30 septembrie privind reglementarea drepturilor de imagine şi se vor prezenta la meci cu echipa bună, adică vedetele Eriksen, Sisto, singurul care nu a ştiut de boicot şi s-a dus la Viena, unde ar fi trebuit să aibă loc întâlnirea jucătorilor pentru amicalul cu Slovacia, jucat cu amatorii din ligile inferioare, Povlsen şi ceilalţi.

Program duminică, 9 septembrie

LIGA A grupa 1

Franţa – Olanda ora 21:45 Paris

LIGA B grupa 1

Ucraina – Slovacia ora 16:00 Lviv

LIGA B grupa 4

Danemarca – Ţara Galilor  Aarhus

LIGA C grupa 3

Bulgaria – Norvegia ora 19:00 Sofia

Cipru – Slovenia ora 21:45 Nicosia

LIGA D grupa 1

Georgia – Letonia ora 19:00 Tbilissi

LIGA D grupa 4

Macedonia – Armenia ora 19:00 Skopje