Fotbal international

Franţa – Polonia 3-1, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Giroud și Mbappe duc naționala ”cocoșului galic” în sferturi

Franța s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale după victoria cu Polonia, scor 3-1, și continuă drumul spre apărarea trofeului cucerit în urmă cu 4 ani.
04.12.2022 | 18:58
Franta  Polonia 31 in optimile de finala de la Campionatul Mondial 2022 Giroud si Mbappe duc nationala cocosului galic in sferturi
ADVERTISEMENT
04-12-2022
16:03

FINAL Franța - Polonia 3-1 (Giroud 44, Mabppe 74, 90+1 / Lewandowski 90+9 pen.)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

FINAL: Franța s-a impus clar în fața Poloniei, scor 3-1, deși ”leșii” au avut câteva ocazii imense în prima repriză. Giroud, care a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei ”cocoșului galic”, și Mbappe cu o ”dublă” au rezolvat meciul și trupa lui Didier Deschamps așteaptă cu încredere sferturile de finală, acolo unde urmează să întâlnească învingătoarea partidei dintre Anglia și Senegal.

Min. 90+9 – GOOOL Polonia! Lewandowski reduce din diferența la a doua încercare din penalty, după un henț al lui Upamecano. La primul șut, Lloris a reușit să apere, dar arbitrul a dictat repetarea execuției pentru că portarul francez nu se afla pe linia porții.

Min. 90+1 – GOOOL Franța! Thuram i-a pasat lui Mbappe și starul francez l-a executat pe Szczesny cu un șut la vinclu în colțul lung.

Min. 74 – GOOOL Franța! Fază școală reușită de francezi. Griezmann degajează din propriul careu până la Giroud, urmează o pasă pentru Dembele, care îl găsește liber pe Mbappe și acesta înscrie cu un șut minunat din 14 metri.

Min. 66 – Kounde centrează din dreapta, Giroud deviază subtil, dar mingea lovește plasa laterală.

Min. 57 – Giroud marchează un gol minunat din foarfecă, dar reușita este anulată pentru un fault în atac comis de Varane.

Min. 56 – Șutul lui Mbappe de la 16 metri este deviat de Krychowiak și se scurge puțin pe lângă bara porții polonezilor.

Min. 48 – Griezmann bate direct pe poartă o lovitură liberă din dreapta, dar Szczesny reușește să boxeze.

Min. 46 – A început repriza a doua.

04-12-2022
15:00

PAUZĂ Franța - Polonia 1-0 (Giroud 44)

PAUZĂ – Franța intră la cabine cu 1-0 după golul marcat de Giroud, dar Polonia a ratat câteva ocazii importante și arată că poate întoarce rezultatul defavorabil în partea secundă.

Min. 45+1 – Lloris iese pe o centrare, dar scapă mingea în capul lui Lewandowski. Balonul se îndreaptă spre poarta francezilor, dar Lloris revine și reține.

Min. 44 – GOOOL Franța! Mbappe găsește o pasă genială pentru Giroud și atacantul lui Milan nu ratează de la 12 metri. Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei franceze cu 52 de goluri, depășindu-l pe Thierry Henry (51 de goluri).

Min. 38 – Triplă ocazie pentru polonezi. Șutul lui Zielinski de la 12 metri este respins cu piciorul de Lloris, dar mingea ajunge tot la mijlocașul polonez care își încearcă șansa din nou, însă de această dată se opune Theo Hernandez. Balonul ricoșează la Kaminski, dar șutul acestuia este scos de pe linia porții de Varane.

Min. 35 – Mbappe îl întoarce în careu pe Cash și șutează la colțul scurt, dar Szczesny respinge în corner.

Min. 29 – Griezmann îl pune în cursă pe Dembele, acesta centrează în fața porții și Giroud venit în alunecare trimite pe lângă poarta goală.

Min. 22 – Kounde șutează de la 20 de metri lateral dreapta, dar direct în brațele lui Szczesny.

Min. 21 – Polonezii scapă pe contraatac, dar șutul lui Lewandowski de la 23 de metri trece pe lângă poarta lui Lloris.

Min. 17 – Dembele intră în centru și șutează de la 17 metri, dar Szczesny e pe fază și reține.

Min. 11 – Franța domină autoritar și și-a împins adversarul în propriul careu, dar marile ocazii lipsesc deocamdată.

Min. 1 – A început meciul.

Sosirea la stadion a celor două echipe.

04-12-2022
14:14

Echipele de start la Franța - Polonia

Franța: Lloris (Tottenham) – Kounde (Barcelona), Varane (Manchester United), Upamecano (Bayern), T. Hernandez (AC Milan) – Tchouameni (Real Madrid), Rabiot (Juventus) – Dembele (Barcelona), Griezmann (Atletico Madrid), Mbappe (PSG) – Giroud (AC Milan). Rezerve: Areola, Mandanda – Camavinga, Coman, Disasi, Fofana, Guendouzi, Kolo Muani, Konate, Pavard, Saliba, Thuram, Veretout. Selecționer: Didier Deschamps.

Polonia: Szczesny (Juventus) – Cash (Aston Villa), Glik (Benevento), Kiwior (Spezia), Bereszynski (Sampdoria) – Krychowiak (Al Shabab) – Kaminski (Wolfsburg), Zielinski (Napoli), S. Szymanski (Feyenoord), Frankowski (Lens) – Lewandowski (Barcelona). Rezerve: Grabara, Skorupski – Bednarek, Bielik, Grosicki, Gumny, Jedrzejczyk, Milik, Piatek, Skoras, Swiderski, D, Szymanski, Wieteska, Zalewski, Zurkowski. Selecționer: Czeslaw Michniewicz.

Meciul Franţa – Polonia are loc duminică, 4 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul optimilor de finală la turneul final al CM din Qatar. Polonia a terminat chinuit pe locul 2 în Grupa C, în urma Argentinei, la un singur gol distanţă de Mexic, în timp ce Franţa a câştigat Grupa D, cu 6 puncte, chiar dacă a fost învinsă în ultimul joc de Tunisia, folosind foarte multe rezerve.

Franţa – Polonia, în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022

Franţa – Polonia este al treilea meci din optimile de finală la turneul final al CM 2022. Franţa, campioana mondială a ultimei ediţii, are ca obiectiv apărarea titlului. Polonia a avut evoluţii modeste, singura victorie în grupe fiind asupra Arabiei Saudite, dar şi aceea cu emoţii, pentru că adversarul a ratat un penalty.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Franţa – Polonia

Întâlnirea Franţa – Polonia se dispută duminică, 4 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul “Al Thumama” din capitala Doha. Cele 44.000 de locuri vor fi probabil ocupate până la ultimul, pentru că ambele reprezentative au avut susţinerea unui număr mare de suporteri de-a lungul turneului.

Acesta este meciul cu numărul şapte care se joacă pe stadionul “Al Thumama”, după Senegal – Olanda 0-2, Spania – Costa Rica 7-0, scorul turneului, Qatar – Senegal 1-3, surpriza Belgia – Maroc 0-2, Iran – SUA 0-1 şi Canada – Maroc 1-2.  În afară de acest meci, aici se va mai juca doar un sfert de finală şi apoi stadionul “Al Thumama va ieşi” de pe scena Mondialului.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Franţa – Polonia se joacă duminică 4 decembrie, de la ora 17:00,  şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Duminică, 4 decembrie, vremea va fi în continuare caldă, dar nu la temperaturi foarte ridicate, sub graniţa celor 30 de grade. Mai precis la ora amiezii vor fi în aer 29 de grade, temperatură care se va regăsi şi la ora meciului. Dacă totuşi va fi prea cald, instalaţiile de climatizare vor rezolva problema la 20 de grade.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Franţa – Polonia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Vor fi multe pariuri pe acest meci, pentru că se vor încerca tot felul de combinaţii sau pur şi simplu se va miza masiv pe succesul Franţei. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Polonia şi Franţa.

Ce absenţe au Polonia şi Franţa

Didier Deschamps a fost unul dintre cei mai loviţi selecţioneri la CM din Qatar în privinţa accidentărilor din lotul Franţei, şi înainte de plecarea spre Doha, dar şi la faţa locului. Pentru meciul cu Polonia nu au apărut probleme noi, deci Karim Benzema şi Lucas Hernandez sunt ultimii absenţi, dar ei au şanse reduse de a se mai reface în scurt timp, mai ales ultimul.

ADVERTISEMENT

Polonezii nu au probleme de lot şi se pot prezenta cu cea mai bună formulă de echipă. Problema lor, cam ca la toate turneele finale la care au ajuns, cu excepţia acelei generaţii minunate din anii ’70-’80 este că au evoluţii foarte slabe, deşi jucători de calitate există cu siguranţă în lot, începând cu marea vedetă din atac, Robert Lewandowski.

Venezueleanul Valenzulea, la al doilea meci arbitrrat în Qatar

Meciul din optimi dintre Polonia şi Franţa a fost încredinţat de către cei de la FIFA lui Jesus Valenzuela din Venezuela, un cavaler al fluierului în vârstă de 38 de ani, care s-a descurcat foarte bine la partida din etapa a 2-a a grupei B dintre Anglia şi SUA.

Francezul Kylian Mbappé este al doilea jucător care a marcat șapte goluri la Cupa Mondială înainte de vârsta de 24 de ani, alături de Pelé. El îl va înfrunta însă pe polonezul Szczęsny, un portar care a reuşit fantastica performanţă de a apăra două lovituri de la 11 metri în două partide din Grupa C, împotriva Arabiei Saudite şi a Argentinei, parând şutul lui Messi.

Cote la pariuri

Polonia are din punctul de vedere al caselor de pariuri doar rolul victimei care va fi urcată pe eşafod de atacanţii lui Deschamps. 1,33 este cota acordată Franţei, dar foarte probabil această cotă va fi în scădere până la ora meciului. Polonia are cotă 10,00 să scrie istorie la acest mondial şi 5,25 să poată rezista egală în 90 de minute. Şansă dublă X2 are cotă 3,40, iar un gol polonez valorează 2,00.

Sunt opt meciuri directe între cele două reprezentative, dintre care trei au avut caracter amical. Ultima întâlnire directă, amicală, a avut loc în 2011. În meciuri oficiale, scorul este de două victorii Franţa, în preliminariii CM 1966, două egaluri şi o mare victorie Polonia în finala mică de la CM 1982, după prelungiri, cu scorul de 3-2.


  • 1,90 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Franţa – Polonia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT