News

Franța, primul deces al unui copil diagnosticat cu o formă similară a bolii Kawasaki

15.05.2020 | 14:43
Franta primul deces al unui copil diagnosticat cu o forma similara a bolii Kawasaki
ADVERTISEMENT

Franța a înregistrat primul deces al unui copil diagnosticat cu o formă similară a bolii Kawasaki. Vorbim despre un minor în vârstă de 9 ani. Acesta prezenta simptome similare bolii descrise la pacienţi tineri care au intrat în contact cu coronavirusul.

Franța, primul deces al unui copil diagnosticat cu o formă similară a bolii Kawasaki

”Copilul, care a murit din cauza unei “afectări neurologice asociate stopului cardiac”, prezenta “o serologie care arăta că a fost în contact” cu coronavirusul, dar nu a dezvoltat simptome de COVID-19”, a precizat profesorul Fabrice Michel.

ADVERTISEMENT

Acesta este directorul secţiei de reanimare pediatrică la spitalul La Timone din Marsilia (sud-est) și a mai transmis că minorul decedat, domiciliat în Marsilia, a prezentat “disconfort sever cu stop cardiac”.

Ce explicații au doctorii

Episodul a avut loc la domiciliul său înainte de a fi transportat la spital. El a primit “tratament timp de şapte zile” şi a murit în cele din urmă într-o unitate medicală.

ADVERTISEMENT

În informarea săptămânală, agenţia de sănătate publică din Franţa a făcut menţiuni referitoare la decesul acestui “băiat în vârstă de 9 ani, prezentând o comorbiditate de neurodezvoltare”, după o boală inflamatorie i-a afectat inima, posibil asociată COVID-19.

În ultimele trei săptămâni, mai multe ţări au raportat cazuri de copii afectaţi de o boală inflamatorie cu simptome similare unei afecţiuni rare, boala Kawasaki, posibil asociate COVID-19.

ADVERTISEMENT

Alte decese au fost raportate după dezvoltarea unor astfel de simptome, printre acestea cel al unui adolescent de 14 ani, COVID-19 pozitiv şi fără patologie subiacentă din Regatul Unit şi un copil de cinci ani din New York.

Simptomele includ febră mare, dureri abdominale şi tulburări digestive, erupţii cutanate, conjunctivită şi limbă inflamată. Aceste simptome sunt apropiate de cele ale bolii Kawasaki, care afectează copiii şi antrenează inflamarea vaselor de sânge.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat însă că există diferenţe între cele două: caracterul inflamator şi leziunile cardiace sunt “mult mai evidente” în cazurile suspectate că sunt asociate COVID-19, potrivit agenţiei de sănătate publică din Franţa.

 

 

ADVERTISEMENT