Fotbal international

Analiza InStat: Franța – România, fără șut pe poartă! Tricolorii au jucat PERFECT defensiv!

25.06.2019 | 09:40
Analiza InStat Franta  Romania fara sut pe poarta Tricolorii au jucat PERFECT defensiv

România avea nevoie de un punct în meciul cu Franța pentru a câștiga grupa C de la EURO U21 și implicit de a se califica în semifinalele competiției pentru prima dată în istoria sa. Obiectivul a fost îndeplinit fără prea mari emoții, cele două echipe remizând alb pe arena din Cesena. FANATIK vă prezintă în continuare cifrele complete InStat pentru meciul care a adus cea mai mare performanță din istoria naționalei de tineret. 

Conform cifrelor InStat, tricolorii au jucat PERFECT defensiv!

Contrar meciurilor pe care le-am văzut împotriva Croației și Angliei, în care forța ofensivă a fost în prim-plan, de această dată Mirel Rădoi a optat pentru un plan prin care defensiva s-a evidențiat. Cu două nume noi în apărare, Rus în locul lui Pașcanu, respectiv Boboc în locul lui Ștefan, tricolorii s-au apărat perfect de-a lungul celor 96 de minute cu Franța. Echipa de peste 350 de milioane de euro nu a reușit să tragă niciun șut pe spațiul porții, iar în final a fost nevoită să se mulțumească doar cu locul 2, care a calificat-o însă de asemenea în semifinale. Francezii au forțat în actul secund, când au șutat de șase ori spre poartă și au avut o posesie de 59%, fără efect pe tabelă totuși.

Rus și Manea, cei mai buni de pe teren

Conform cifrelor furnizate de InStat, Adrian Rus și Cristi Manea au fost cei mai buni jucători ai României în partida cu Franța, cu un index de 318 fiecare. La polul opus se regăsesc Ianis Hagi și George Pușcaș, doi dintre oamenii care au strălucit în partidele cu Croația și cu Anglia. Aceștia nu au mai avut energia necesară pentru a impresiona împotriva Franței.

Am stat bine pe recuperare

Pentru a ne da seama cât de bine a jucat România pe faza de apărare, vă prezentăm situația generală a paselor. Deși au avut o posesie mai bună și au încercat pe cât posibil să marcheze, francezii nu au pus niciodată în pericol poarta lui Ionuț Radu. Spre exemplu, o singură centrare dintre cele 14 oferite de „cocoși” a avut destinatar în careul nostru. România a recuperat 46 de mingi, cu 11 mai multe decât adversara sa.

Ianis Hagi, ținut bine de francezi

Darius Olaru a avut un procentaj de 100% al paselor reușite, asta și pentru că nu s-a întâlnit foarte des cu balonul, mingea trecând pe la el de numai zece ori. În schimb, francezii și-au luat toate măsurile posibile pentru a-l bloca pe Ianis Hagi, play-maker-ul României. Deși pare greu de crezut, Ianis a fost cel mai slab pasator de pe teren, cu numai 48% pase reușite.

Pușcaș nu s-a putut lupta cu Upamecano și Konate

Nu doar noi ne-am apărat bine, ci și adversarii noștri. Pușcaș nu a putut face mare lucru în fața celor doi coloși de la Leipzig, Upamecano și Konate. Dintre cele 40 de dueluri avute, aceștia au reușit să le câștige pe 31 dintre ele. Mijlocașii noștri la închidere au stat foarte bine pe teren, reușind 22 de recuperări în meci, cu 16 în plus față de rivali. În schimb, jucătorii din ofensivă au încercat foarte puține driblinguri, numai opt, capitol la care am fost net depășiți de francezi.

Fiul lui Thuram n-a mișcat în fața lui Manea

Cristi Manea a avut cele mai multe dueluri câștigate, fundașul care a câștigat titlul cu CFR Cluj închizându-l excelent pe Thuram pe partea sa. Mai mult, Manea s-a descurcat neașteptat de bine și la duelurile aeriene. Următorul pe listă este Nedelcu, cu 9 dueluri câștigate. La capitolul dezamăgiri, Pușcaș nu a mai reușit să repete performanțele din meciurile cu Croația și Anglia. Extrem de obosit și având în față un zid format din Upamecano și Konate, atacantul lui Palermo a câștigat doar două dueluri din 19.

Rădoi a fost inspirat la pauză

România nu a jucat tocmai grozav în prima repriză, tricolorii pierzând nu mai puțin de zece mingi în propria jumătate. Mirel Rădoi a sesizat acest lucru, iar după pauză lucrurile s-au mai reglat, procentajul greșelilor scăzând considerabil. Pe faza de atac însă, jucătorii noștri nu au avut forța să se lupte cu masivii fotbaliști francezi. Chiar și așa, am terminat meciul cu mai multe mingi recuperate în jumătatea franceză decât au avut adversarii în jumătatea noastră.