Franța se întoarce în stare de urgență. Restricții teribile și amenzi uriașe pregătite de guvern

Flaviu Popa   
în HotNews
14/10/2020, 21:31
Franța se întoarce în stare de urgență. Restricții teribile și amenzi uriașe pregătite de guvern
Alertă cu bombă la Turnul Eiffel. Poliția din Paris a evacuat zona. Sursa foto: hepta.ro

Franța va intra din nou în stare de urgență, din cauza pandemiei de Covid-19, astfel că cetățenii vor avea parte de noi restricții.

Starea de urgență va fi instaurată în 16 octombrie, la miezul nopții, pentru prima dată după starea de urgență care s-a încheiat în 10 iulie.

În consecință, președintele Emmanuel Macron va anunța noi restricții după ce francezii au înregistrat 12.993 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Franța se pregătește de starea de urgență

Mai mult, 117 persoane au murit și rata de infectare în rândul populației e de 12%. În Franța sunt spitalizate 8.949 de persoane și 1.700 sunt la internate la Terapie Intensivă.

Guvernul francez a declarat că „epidemia este un dezastru de sănătate publică care pune în pericol sănătatea populației și justifică adoptarea unor măsuri stricte”.

Potirvit Gândul, autoritățile vor putea impune măsuri foarte dure, deși nu se cunoaște exact care vor fi acestea.

Emmanuel Macron va anunța concret care sunt măsurile planificate atunci când va acorda un interviu presei naționale.

Cu toate acestea, pe surse se pare că una dintre măsuri ar fi o stingere pe timp de noapte în zonele afectate ale țării, cum ar fi Parisul sau alte orașe importante.

Așadar, în perioada de noapte totul va fi trecut pe linie moartă și oamenii vor fi obligați să rămână în case.

Nouă metropole din Franța sunt considerate zone de risc maxim: Aix-Marseille, Paris, Lyon, Grenoble, Saint-Etienne, Lille, Toulouse, Montpellier și Guadelupa.

Președintele francez a dezvăluit, printre altele, că nu se gândește să restricționeze persoanele care au urgențe medicale sau care merg la lucru.

Cu toate acestea, Macron a vorbit despre o amendă de 1.500 de euro pentru francezii care vor încălca în mod deliberat și repetat, regulile.

Închide ×