News

Franța, statistică sumbră! A depășit 10 mii de cazuri COVID-19 pe zi

13.09.2020 | 09:14
Franța, statistică sumbră! A depășit 10 mii de cazuri COVID-19 pe zi
Urcările în turnul Eiffel, simbol al Parisului sunt interzise. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Franța a prezentat o statistică sumbră! În Hexagon au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 10.561 de cazuri noi de Covid-19, depăşind pentru prima oară pragul de 10.000 de cazuri.

Anunțul a fost confirmat de autorităţile din domeniul sănătăţii. Datele, care depăşesc recordul anterior de 9.843 de cazuri noi raportate, scot în evidenţă revenirea îmbolnăvirilor în Franţa.

ADVERTISEMENT

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus a determinat guvernul să anunţe noi măsuri pentru a evita revenirea la măsurile de carantină impuse anterior la nivel naţional.

Statistică dură în Franța

Premierul Jean Castex a promis măsuri de accelerare a testărilor şi de înăsprire a măsurilor adoptate la nivel local în zonele cu număr mare de cazuri.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat un număr de 772 de focare aflate în investigare, o creştere de 86 în ultimele 24 de ore.

În ultima săptămână, au avut loc 2.432 de internări în spitale pentru Covid-19, dintre care 417 la  terapie intensivă.

Numărul deceselor care au avut loc în Franţa de la declanşarea epidemiei de Covid-19 în acest an în spitale şi cămine de bătrâni a atins 30.910, dintre care 17  în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

De altfel, guvernul francez încearcă să evite întoarcerea la starea de urgență, iar oamenii trebuie să învețe să trăiască cu virusul, să fie vigilenți și să respecte măsurile anti-COVID, a declarat premierul Jean Castex. “Virusul se răspândește într-un ritm alarmant în Franța” a mai spus Castex.

Mulţi medici se tem că, la fel cum s-a întâmplat în martie, secţiile de terapie intensivă ar putea fi copleşite de numărul de pacienţi în această toamnă.

În Franţa, adunările cu un mare număr de persoane sunt deja interzise. În unele oraşe, măştile sunt obligatorii în spaţiile publice şi chiar pe străzi. Zonele considerate de risc sunt mai ales Ile-de-France, din jurul Parisului, şi Coasta de Azur.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri