Românii vor, francezii spun pas! Sistemul de arbitraj video, suspendat în Hexagon

liga profesionista, franta, arbitraj video, goal control

Liga Profesionistă din Franţa a dat o lovitură dură sistemului de arbitraj video. Oficialii din Hexagon au luat o decizie după ultimele probleme de arbitraj din meciurile jucate în Cupa Ligii.

Liga Profesionista de Fotbal din Franţa a decis suspendarea sistemului de arbitraj video la toate competiţiile pe care le organizează. Decizia vine după apariţia a mai multor erori de-a lungul actualului sezon.

Meciurile de miercuri din Cupa Ligii au fost bulversate de mai multe erori ale sistemului. Problemele au fost semnalate la partidele Amiens - PSG şi Angers - Montpellier, din sferturile de finală ale Cupei Ligii. Decizia a venit într-un moment în care şefii fotbalului din România se gândesc să implementeze aceste sistem în Liga 1 Betano.

Probleme şi în prima ligă din Franţa

"Acesta erori sunt inacceptabile, in special pentru ca au aparut dupa ce notificasem pe cei care se ocupa de sistemul Goal Control", a declarat Didier Quillot, directorul general al LFP. La meciul Amiens - PSG, Adrien Rabiot a marcat un gol perfect valid, însă reuşita a fost validată după câteva minute. Motivul a fost acela că ceasul arbitrului nu a vibrat pentru a-l anunţa marcarea golului.

Nu este prima dată când sistemul a dat rateuri. La meciul Troyes - Amiens 1-0, din etapa a 18-a, un gol validat de sistemul Goal Control a fost anulat după nouă minute. La pauza acestui meci, arbitrii au luat decizia să dezactiveze sistemul.

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30
Liga Nationala ASC Corona Brasov - SCM Craiova
1 EUR4.6573 lei-0,0026
1 USD3.8067 lei-0,0115
1 XAU163.7883 lei+0,1902