Românii vor, francezii spun pas! Sistemul de arbitraj video, suspendat în Hexagon

Razvan Nicolae    Valeriu Tache   
in Fotbal international
12/01/2018, 18:13
Românii vor, francezii spun pas! Sistemul de arbitraj video, suspendat în Hexagon

Liga Profesionista de Fotbal din Franţa a decis suspendarea sistemului de arbitraj video la toate competiţiile pe care le organizează. Decizia vine după apariţia a mai multor erori de-a lungul actualului sezon.

Meciurile de miercuri din Cupa Ligii au fost bulversate de mai multe erori ale sistemului. Problemele au fost semnalate la partidele Amiens – PSG şi Angers – Montpellier, din sferturile de finală ale Cupei Ligii. Decizia a venit într-un moment în care şefii fotbalului din România se gândesc să implementeze aceste sistem în Liga 1 Betano.

Probleme şi în prima ligă din Franţa

Acesta erori sunt inacceptabile, in special pentru ca au aparut dupa ce notificasem pe cei care se ocupa de sistemul Goal Control”, a declarat Didier Quillot, directorul general al LFP. La meciul Amiens – PSG, Adrien Rabiot a marcat un gol perfect valid, însă reuşita a fost validată după câteva minute. Motivul a fost acela că ceasul arbitrului nu a vibrat pentru a-l anunţa marcarea golului.

Nu este prima dată când sistemul a dat rateuri. La meciul Troyes – Amiens 1-0, din etapa a 18-a, un gol validat de sistemul Goal Control a fost anulat după nouă minute. La pauza acestui meci, arbitrii au luat decizia să dezactiveze sistemul.

Ştirea MOMENTULUI

Sergio Ramos, atac la Maradona! ”E la ani lumină în spatele lui Messi”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.