Românii vor, francezii spun pas! Sistemul de arbitraj video, suspendat în Hexagon

Razvan Nicolae    Valeriu Tache   
in Fotbal international
12/01/2018, 18:13
Românii vor, francezii spun pas! Sistemul de arbitraj video, suspendat în Hexagon

Liga Profesionista de Fotbal din Franţa a decis suspendarea sistemului de arbitraj video la toate competiţiile pe care le organizează. Decizia vine după apariţia a mai multor erori de-a lungul actualului sezon.

Meciurile de miercuri din Cupa Ligii au fost bulversate de mai multe erori ale sistemului. Problemele au fost semnalate la partidele Amiens – PSG şi Angers – Montpellier, din sferturile de finală ale Cupei Ligii. Decizia a venit într-un moment în care şefii fotbalului din România se gândesc să implementeze aceste sistem în Liga 1 Betano.

Probleme şi în prima ligă din Franţa

Acesta erori sunt inacceptabile, in special pentru ca au aparut dupa ce notificasem pe cei care se ocupa de sistemul Goal Control”, a declarat Didier Quillot, directorul general al LFP. La meciul Amiens – PSG, Adrien Rabiot a marcat un gol perfect valid, însă reuşita a fost validată după câteva minute. Motivul a fost acela că ceasul arbitrului nu a vibrat pentru a-l anunţa marcarea golului.

Nu este prima dată când sistemul a dat rateuri. La meciul Troyes – Amiens 1-0, din etapa a 18-a, un gol validat de sistemul Goal Control a fost anulat după nouă minute. La pauza acestui meci, arbitrii au luat decizia să dezactiveze sistemul.

Închide ×