Fotbal international

Franța – Turcia, meci cu grad de risc ridicat! Peste 40.000 de turci sunt așteptați pe Stade de France

14.10.2019 | 08:59
Franta  Turcia meci cu grad de risc ridicat Peste 40000 de turci sunt asteptati pe Stade de France
ADVERTISEMENT

Meciul Franța – Turcia, din preliminariile Campionatului European din 2020, este unul cu grad de risc ridicat din cauza situației politice tensionate dintre cele două țări. Înaintea partidei de pe Stade de France, cele două reprezentative se află la egalitate pe prima poziție a Grupei H cu 18 puncte și sunt foarte aproape să se califice împreună la turneul final.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3.00 este cota pentru ”x2” la meciul Franța – Turcia. Vezi aici toate cotele
ADVERTISEMENT

Franța – Turcia, meci cu grad de risc ridicat

Întâlnirea Franța – Turcia, programată luni, de la ora 21:45, va fi mai mult decât un meci de fotbal și este considerat unul cu grad de risc ridicat, din cauza răcelii în plan politic dintre cele două țări din cauza ofensivei lansate săptămâna trecută de turci în Siria. Această situație tensionată se poate accelera pe Stade de France, acolo unde conform cotidianului spaniol As sunt așteptați peste 40.000 de fani ai naționalei pregătite de Șenol Guneș.

În Franța există o comunitate de peste 300.000 de turci, aceștia reprezentând a șaptea minoritate. Deși sectorul rezervat oaspeților este de doar 3.800 de locuri, organizatorii se așteaptă ca stadionul din Saint-Denis să fie umplut de fanii formației lui Șenol Guneș. În aceste condiții, vor fi mobilizați peste 600 de ofițeri de poliție, mai mult decât dublu față de oricare alt meci al naționalei Franței.

ADVERTISEMENT
Fanii naționalei Turciei sărbătoresc victoria din meciul cu Albania

Fanii turci vor fluiera imnul național al Franței

Președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, s-a întâlnit săptămâna trecută cu ministrul de externe Jean-Yves Le Drian pentru a duscuta despre riscurile întâlnirii cu Turcia. Șeful fotbalului francez se aștepată ca imnul național să fie fluierat de fanii turci și din această cauza le-a cerut celor care se ocupă de organizarea meciului să mărească numărul decibelilor în boxe pentru a acoperi manifestările suporterilor oaspeți.

Jucătorii naționalei Turciei au fost protagoniștii unui moment controversat în meciul de vineri cu Albania, câștigat cu scorul de 1-0 și arbitrat de Ovidiu Hațegan. Atacantul Cenk Tosun a marcat golul victoriei în minutul 90, iar apoi fotbaliștii turci au sărbătorit printr-un gest militar, care salută decizia armatei de a declanșa ofensiva în Siria. Gestul este foarte contorversat, mai ales că Francois Hollande, fostul președinte al Franței, cere scoaterea Turciei din NATO.

ADVERTISEMENT