Sporturi

Franța, următoarea adversară a României la Fed Cup! Care sunt vedetele naționalei din „Hexagon”

11.02.2019 | 00:04
Franta urmatoarea adversara a Romaniei la Fed Cup Care sunt vedetele nationalei din Hexagon

Naționala de Fed Cup a României a reușit o victorie extraordinară pe terenul multiplei campioane a lumii, Cehia. Româncele s-au impus cu 3-2, după ce Simona Halep a obținut două victorii în partidele de simplu, inclusiv în fața Karolinei Pliskova, în timp ce dublul format de Begu și Niculescu a trecut de echipa care ocupă primul loc mondial la dublu, Siniakova și Krejcikova. După acest meci extraordinar, „tricolorele” vor întâlni naționala Franței, care a trecut în acest weekend de Belgia, scor 3-0.

Naționala Franței are și ea câteva nume redutabile. Prima rachetă a naționalei „Hexagonului” este Caroline Garcia, numărul 19 mondial. Apoi, lotul este completat de Alize Cornet, numărul 51 mondial, Pauline Parmentier, numărul 55 WTA și Kristina Mladenovic, numărul 64 mondial, dar numărul 3 mondial la dublu.

Franța, adversarul României în semifinale, are două titluri de Fed Cup

Naționala Franței este o echipă mai titrată decât cea a României. Dacă pentru naționala noastră ultima semifinală a venit în urmă cu 46 de ani, când au pierdut în fața Africii de Sud, scor 2-1, franțuzoaicele au în palmares două titluri de Fed Cup, în 1997 și 2003, dar și trei finale, în 2004, 2005 și 2016. Din formația care a jucat ultima finală, pierdută 2-3 împotriva Cehiei, se aflau și Caroline Garcia și Kristina Mladenovic.

Caroline Garcia, prima rachetă a Franței în Fed Cup
Caroline Garcia, prima rachetă a Franței în Fed Cup

Interesant este că România conduce în duelurile directe împotriva națonalei Franței. Româncele au învins în 1976 naționala „Cocoșului galic” cu 3-0. Atunci, echipa noastră de Fed Cup era formată din Virginia Ruzici și Florența Mihai. Scoruile partidei din 1976 au fost următoarele:

  • Florența Mihai – Natalie Fuchs 7-6, 6-2
  • Virginia Ruzici – Gail Lovera Benedetti 6-2, 6-1
  • Florența Mihai/Virgia Ruzici – Rosy Darmon/Gail Lovera Benedetti 6-3, 2-6, 6-1

Naționalei Franței de Fed Cup:

  • Caroline Garcia – 19 WTA
  • Alize Cornet – 51 WTA  
  • Pauline Parmentier – 55 WTA
  • Kristina Mladenovic – 64 WTA, 3 mondial dublu