Fotbal intern

Cum a încercat Moraru să salveze clubul! La cine a APELAT

Disperat să salveze Rapidul, Valerii Moraru a apelat la George Copos....
04.09.2016 | 00:01
Cum a incercat Moraru sa salveze clubul La cine a APELAT

Disperat să salveze Rapidul, Valerii Moraru a apelat la George Copos.

Fostul patron al giuleştenilor nici nu a vrut să audă de o revenire în fotbal.

Valerii Moraru a intrat în istoria negativă a fotbalului românesc. Este persoana care a distrus un mit de 93 de ani. A avut nevoie de doar doi ani. A venit ca salvator al Rapidului, însă a sfîrşit prin a falimenta clubul. În Giuleşti a căutat doar reclamă. Pe care a obţinut-o. Conform unor surse, vînzările de la Azuga Waters au crescut cu 55 % faţă de perioada cînd nu era patronul „alb-vişiniilor”.

Moraru nu a băgat nici un euro!

Deci, pînă la urmă, implicarea în fotbal a fost binevenită pentru omul de afaceri originar din Republica Moldova. Singurii care au avut de suferit sînt fanii rapidişti. Care, din cauza lui Moraru, în loc să joace cu Steaua şi cu Dinamo, sînt obligaţi să lase steagurile şi fularele în dulapuri. Cel puţin pentru o perioadă. Rapid, însă, va renaşte. Din fericire pentru fotbalul românesc. Clubul ar fi putut fi salvat. Dacă exista bunăvoinţă. Şi, bineînţeles, bani. De care Moraru a încercat să facă rost. De la alte persoane. Pentru că el nu are absolut nimic. În ultimul an nu a virat nici un euro în conturile Rapidului.

Trimis la plimbare

Moraru a realizat, pe ultima sută de metri, că este la un pas să distrugă un brand. Pe care, ulterior, l-a şi distrus. Însă a intenţionat să-l salveze. Nu cu propriii bani. Conform surselor FANATIK, omul de afaceri din Republica Moldova ar fi apelat la fostul patron din perioada de glorie a Rapidului. Cel care a băgat clubul în insolvenţă. Şi care, de altfel, a contribuit, la rîndul lui, la faliment. „Din cîte am auzit, Moraru ar fi apelat la George Copos. I-a cerut o sumă de aproximativ două milioane de euro ca să plătească anumite datorii care ar fi salvat Rapidul. În schimbul acestor bani, Moraru i-a spus că îi dă acţiuni, bani din drepturile de televizare şi anumite sume care s-ar fi obţinut din vînzarea unor jucători. Copos nici nu a vrut să audă de o revenire în fotbal. L-a trimis pe Moraru la plimbare. I-a spus că nu se va mai implica niciodată în sport, că din cauza asta a intrat la închisoare. Îşi vede, în continuare, de propriile afaceri”, au povestit sursele FANATIK.

Şi, totuşi, revine în fotbal?

În lipsă de bani, Rapid a fost exclus din Liga 1 după ce a intrat în procedura de faliment. Însă Rapid va trăi. Şi, posibil, datorită lui Copos. Horia Manoliu, fost director de marketing al clubului, în prezent preşedinte al AFC Rapid, a înscris oficial echipa în Liga Municipală din Bucureşti. Sezonul va începe în această toamnă. „Vom face tot ceea ce putem pentru ca această echipă să joace în noul sezon. Rapid nu moare!”, a spus Manoliu după ieşirea din sediul AMFB. Acesta a primit dreptul de a beneficia de tradiţia clubului după o decizie pe care a luat-o chiar Copos. Rapid are şanse mari să fie înscrisă direct în Liga 4. „Toată lumea ştie că Manoliu este omul lui Copos. Patronul de la Ana va conduce din umbră. Şi-a pregătit discret revenirea în fotbal. Nu poate sta departe de fenomen. Datorită lui, clubul va renaşte”, au punctat sursele FANATIK.

Spune că a plîns pe şantier cu muncitorii

Imediat după ce Rapid a fost exclus din Liga 1 şi înlocuit cu ACS Poli Timişoara, George Copos a ieşit în presă cu o declaraţie în stilu-i caracteristic. Boss-ul de la ANA a spus că regretă situaţia în care au ajuns „alb-vişiniii” şi că falimentul clubului reprezintă cea mai mare nenorocire a vieţii sale. „Mă doare sufletul pentru ce se întîmplă la Rapid, am plîns de durere alături de muncitorii de pe şantier acum cînd am aflat. Rapid a fost ca un copil crescut de mine. Mi s-a întîmplat cea mai mare nenorocire a vieţii mele, deşi am investit peste 32 de milioane de euro la Rapid”, a spus Copos. Care acum este decis să reînvie clubul care l-a făcut celebru. Şi alături de care a cucerit două titluri de campion în România.

„Moraru este un penibil! A distrus o echipă de tradiţie. A îndepărtat toţi rapidiştii din club. A căutat doar să-şi facă reclamă” (Cristi Săpunaru)

150 de milioane de euro este averea lui Copos conform revistelor de specialitate