News

Fratele fetei din Botoşani, care a fost găsită spânzurată, rupe tăcerea: „Îi era dor de părinți”

Fratele fetei din Botoșani, care a fost găsită moartă în ștreang, a venit cu lămuriri. Acesta a explicat că sora lui le ducea dorul părinților
07.09.2021 | 13:55
Fratele fetei din Botosani care a fost gasita spanzurata rupe tacerea Ii era dor de parinti
ADVERTISEMENT

Tânărul a făcut aceste precizări în contextul în care au apărut informații conform cărora fata de 14 ani s-ar fi spânzurat după ce ar fi participat la un joc online.

Tragedia a avut loc duminică, 5 septembrie. Întreaga comunitate este șocată de gestul tinerei.

Fratele fetei din Botoşani, care a fost găsită spânzurată, rupe tăcerea: „Îi era dor de părinți”

Fratele Robertei, copila găsită spânzurată, a negat informațiile apărute. El a subliniat că activitatea online a acesteia era supravegheată.

ADVERTISEMENT

„A avut telefonul monitorizat continuu și conturile de pe rețelele de socializare și pe telefonul meu, și al părinților și aveam cu toții acces la informațiile ei personale. Am stat 24 din 24 cu ea, 20 de minute am scăpat-o din ochi,” a povestit tânărul, potrivit Botoșani News.

„Îi era dor de părinți, din ce am dedus de la prietenii ei,” a adăugat acesta. El a fost și cel care a găsit-o pe minoră și a sunat la 112.

ADVERTISEMENT

Primarul localității unde a avut loc tragedia, Constantin Viorel Ciobanu, a povestit că fata ar fi participat la un joc online, unde i s-a cerut sacrificiul suprem.

Bărbatul a mai spus și că cei doi copii se aflau în grija unui unchi, părinții lor fiind plecați la muncă în străinătate. Potrivit acestuia, familia era una înstărită.

ADVERTISEMENT

Tragedia care a îndoliat comunitatea

Primarul din comuna Cotușca a explicat că se desfășoară o anchetă. Se pare că nimic nu prevestea gestul pe care copila avea de gând să-l facă.

„Familiile, şi părinţii, şi unchii, sunt oameni cu bunăstare, nu oameni dintr-o categorie socială mai scăzută. E destul de neplăcut”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Și sătenii sunt uimiți. Aceștia nu înțeleg de ce a făcut un asemenea gest și povestesc că era o fată bună, „cuminte și îngrijită, care își vedea de treaba ei”.

Ea și fratele acesteia au gătit și mâncat împreună. Ulterior, fata a ieșit din casă. La scurt timp, tânărul a plecat în căutarea ei și, pentru că nu a răspuns când a strigat-o, a decis să o sune.

Soneria telefonului s-a auzit dintr-o anexă a locuinței. Acolo, fata se spânzurase de o grindă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

ADVERTISEMENT