Sport

Fratele lui Andrea Compagno a povestit cum a reacționat atacantul FCSB după convocarea la naționala Italiei: „Un obiectiv pe care îl avea de când era copil”

Familia lui Andrea Compagno a dezvăluit cum a primit vestea convocării. Detalii emoționante despre copilăria și cariera presărată cu obstacole a atacantului.
11.03.2023 | 19:54
Fratele lui Andrea Compagno a povestit cum a reactionat atacantul FCSB dupa convocarea la nationala Italiei Un obiectiv pe care il avea de cand era copil
17 goluri în 29 de meciuri a reușit Andrea Compagno la FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrea Compagno se află în lotul lărginit la naționala Italiei, iar golgheterul din SuperLiga a trăit la intensitate maximă atunci când a primit vestea cea mare.

Familia lui Andrea Compagno, emoționată de convocarea la naționala Italiei: „Ne-a sunat, era foarte entuziasmat”

Daniele Compagno, fratele atacantului de la FCSB, a vorbit despre convocarea lui Andrea la naționala Italiei, într-un interviu acordat jurnalistului Gianluca Di Marzio: „Luni a fost ziua Carolei (n.r – sora lui Daniele și a lui Andrea), însă vestea convocării a început să circule în România și nu s-a mai putut ascunde de noi”.

ADVERTISEMENT

Familia a primit confirmarea chiar de la Andrea Compagno: „Ne-a sunat, era foarte entuziasmat. I s-a îndeplinit un vis, un obiectiv pe care îl avea de când era copil”.

Fratele fotbalistului și-a adus aminte de copilărie și cum au început să viseze să ajungă fotbaliști: „În Palermo am locuit într-o casă mare. La subsol era un fel de depozit pentru mobilă veche și canapele. Tata a acoperit podeaua cu iarbă artificială, iar eu și Andrea ne jucam acolo. În vremea aceea era portar, având în vedere că era deja foarte înalt. Și eu sunt înalt, dar nu ca el”.

ADVERTISEMENT
Daniele, Andrea și Rosario Compagno
Daniele, Andrea și Rosario Compagno

Primul „salariu” al lui Andrea Compagno: „50 de euro în bancnote de 5 euro pentru a lua benzină și a merge acasă

Daniele are amintiri foarte frumoase legate de Andrea Compagno: „Când eram mici, jucam unu contra unu, șutam unul împotriva celuilalt. Mereu ajungeam acasă transpirați, cu genunchii juliți, iar mama ne chema la cină, pentru că deja era târziu. Fotbalul a fost mereu o pasiune a noastră”.

Fratele lui Compagno a dezvăluit și ce a făcut Andrea cu primii bani câștigați în liga a patra italiană: „Când a început în Serie D, în zona Messina, i-au dat o dată 50 de euro în bancnote de 5 euro pentru a lua benzină și a merge acasă. Noi poate eram demoralizați, dar el a acceptat și s-a întors fără să comenteze”.

ADVERTISEMENT

Cum a reușit Andrea Compagno să treacă peste toate obstacolele: „E un lucru special ăsta la el”

Daniele Compagno știe cât de greu i-a fost fratelui său să continue să facă fotbal de performanță: „Când a mers în Sardinia, a ajuns într-o casă fără tacâmuri sau oale. Nu a zis nimic nimănui. S-a dus și și-a cumpărat singur totul.

Nu e niciodată negativist, e un lucru special ăsta la el. Mereu vede partea bună. Spunea că aceste lucruri îl vor ajuta să crească”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a vorbit și el despre momentul în care Andrea Compagno a aflat că a fost convocat de Roberto Mancini la naționala Italiei: „Compagno chiar vrea să meargă, să se materializeze, nu doar să fie pe lista preliminară. Mi-aş dori din toată inima chiar să fie convocat. Vorbisem cu el mai devreme (n.r. cu Gigi Becali), dar nu ştiam”.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,62 este cota pentru „ambele echipe înscriu sau peste 2,5” la meciul FCSB- Sepsi

ADVERTISEMENT