Life

Fratele lui George Mihăiță, detalii despre accidentul provocat de marele actor: “Regretă momentul”

George Mihăiță a provocat un accident rutier și s-a ales cu dosar penal.
01.07.2021 | 23:20
Fratele lui George Mihaita detalii despre accidentul provocat de marele actor Regreta momentul
Fratele lui George Mihăiță, detalii despre accidentul provocat de marele actor: "Regretă momentul". Sursa foto: captura TV
ADVERTISEMENT

Actorul George Mihăiță s-a urcat băut la volan și a provocat un accident rutier în urma căruia s-a ales cu dosar penal. Acesta a intrat cu mașina în refugiul unui tramvai, apoi a ricoșat într-o dubă.

Fratele marelui actor a făcut câteva declarații despre incidentul în care a fost implicat George Mihăiță.

ADVERTISEMENT

Fratele lui George Mihăiță, detalii despre accidentul provocat de marele actor: “Regretă momentul”

Vasile Mihăiță, fratele marelui actor a făcut câteva declarații despre accidentul în care a fost implicat George Mihăiță. Acesta spune că directorul Teatrului de Comedie regretă ce s-a întâmplat.

“Un eveniment nedorit, neplăcut, s-a întâmplat, așa e în viață, mai iei câte o palmă. Viața merge înainte, actoria rămâne actorie. Aseară, am impresia că a stat vreo 20 de minute, 30, a așteptat taxiul, n-a venit.

ADVERTISEMENT

Și știi, sub influența băuturii, a zis hai că merg. Greșeala, greșeală! Dar asta este, ne asumăm. Regreta momentul”, a spus Vasile Mihăiță, pentru Antena 1.

Incidentul a avut loc miercuri seara, la ora 21.20, pe bulevardul Basarabia. Îndrăgitul actor s-a suit băut la volanul mașinii sale și a intrat într-un refugiu de tramvai. Apoi a ricoșat într-o dubă.

ADVERTISEMENT

Din fericire nu au fost victime. George Mihăiță a fost dus de poliție la INML, pentru recoltarea probelor biologice. S-a stabilit că acesta avea alcoolemie 1,05mg/l.

“În jurul orei 21:20, conducătorul auto în vârstă de 72 de ani care se deplasa pe Bd. Basarabia, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 86 a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat in coliziune cu un autovehicul staționat, lovind totodată și refugiul STB. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale”, a fost comunicatul trimis de Brigada Rutieră.

ADVERTISEMENT

George Mihăiță s-a ales cu dosar penal

În urma incidentului, actorul în vârstă de 72 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Pentru fapta sa actorul se va alege cel puțin cu o amendă penală, dar riscă până la cinci ani de închisoare.

George Mihăiță este, începând cu anul 2000, directorul Teatrului de Comedie din București. El a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, “pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

George Mihăiță a jucat de-a lungul timpului în zeci de filme și piese de teatru.

ADVERTISEMENT