ADVERTISEMENT
Life

Fratele lui Ion Dolănescu a ajuns pe mâna Poliției pentru fraudă fiscală. Ce a făcut în timpul pandemiei

Fratele lui Ion Dolănescu a ajuns pe mâna Poliției alături de alți artiști, pentru fraudă fiscală.
Autor: Andreea Stanaringa | 20.05.2021 | 08:41
Fratele lui Ion Dolănescu a ajuns pe mâna Poliției pentru fraudă fiscală. Ce a făcut în timpul pandemiei

Constantin Dolănescu, fratele lui Ion Dolănescu, a ajuns pe mâna Poliției pentru fraudă fiscală, reținut alături de mai mulți lăutari. În total, 23 de persoane au intrat în vizorul oamenilor legii.

ADVERTISEMENT

Aceștia au adus dovezi false pentru a demonstra că activitatea lor muzicală a fost afectată de pandemia de COVID-19, ca să poată încasa bani de la stat, dar au avut venituri și din alte surse.

Fratele lui Ion Dolănescu a ajuns pe mâna Poliției pentru fraudă fiscală. Ce a făcut în timpul pandemiei

Fratele lui Ion Dolănescu a fost reținut de Poliție noaptea trecută, alături de mai mulți lăutari. Se pare că aceștia aveau și alte venituri, deși încasau indemnizație de la stat, scrie Antena 3.

Mai mulți lăutari din județul Dâmbovița au ajuns pe mâna oamenilor legii pentru înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații.

ADVERTISEMENT

Lăutarii sunt acuzați că au luat bani de la stat, aducând argumente potrivit cărora activitatea lor artistică a fost afectată de pandemia de coronavirus.

Aceștia au adus dovezi false pentru a-și susține argumentele, astfel că au încasat bani de la stat timp de mai multe luni.

Totodată, se pare că interpreții încasau bani și de la evenimente private, care nu ar fi trebuit să aibă loc în contextul restricțiilor impuse de pandemie, fiind interzise de autorități.

ADVERTISEMENT

În același timp, primeau și indemnizația de la stat. Constantin Dolănescu se află printre cei vizați, din cele 23 de persoane acuzate.

Conform cercetărilor efectuate de anchetatori, totul s-a întâmplat în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021. Cu ajutorul administratorilor a două societăți comerciale, lăutarii și-au întocmit actele false de prestări servicii.

ADVERTISEMENT

Interpreții au obținut sume mari de bani de la Agenția de Plăți și Inspecție Socială, care au ajuns la un prejudiciu de 1.550.000 de lei. Cei mai mulți dintre ei și-au recunoscut vina.

Constantin Dolănescu și-a petrecut noaptea în arest. În această dimineață, fratele regretatului artist va fi prezent în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea măsurii preventive.

ADVERTISEMENT

De mai bine de un an, sute de evenimente u fost amânate sau anulate din cauza pandemiei de COVID-19, care a afectat întreaga planetă. Interpreții nu au mai putut susține concerte, dar nici actorii spectacole, din cauza restricțiilor impuse de autorități.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!