Fotbal intern

Fratele lui Istvan Kovacs, Szabolcs, a debutat în Liga 1! A treia pereche de frați din arbitraj după Revoluție

22.12.2020 | 16:14
Fratele lui Istvan Kovacs Szabolcs a debutat in Liga 1 A treia pereche de frati din arbitraj dupa Revolutie
Fratele lui Istvan Kovacs, Szabolcs, a debutat în Liga 1 la ultima etapă a turului, el conducând la centru întâlnirea Chindia Târgoviște - FC Argeș 2-2. Sursă foto: gazetanord-vest.ro
ADVERTISEMENT

Fratele lui Istvan Kovacs, Szabolcs, a debutat în Liga 1 la ultima etapă a turului, el conducând la centru întâlnirea Chindia Târgoviște – FC Argeș 2-2.

Ajuns pe lista FIFA, Istavan Kovacs, a fost protagonistul unui moment incendiar la derby-ul CFR Cluj – FCSB, atunci când nu a dat un penalty pentru oaspeți în primul minut după un henț al lui Mario Camora.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Toni Petrea au acuzat la finalul jocului  neacordarea acelui 11 metri care ar fi putut schimba radical soarta întâlnirii.

A debutat în Liga 1 și fratele lui Istvan Kovacs

Istvan Kovacs nu mai este singurul reprezentat al familiei în Liga 1, după ce fratele său mai mic, Szabolcs, a debutat la partida Chindia – FC Argeș, pe care a dus-o cu bine până la final.

ADVERTISEMENT

Szabolcs Kovacs este vicepreședinte în cadrul CJA Satu Mare și se ocupă de sub-comisia de arbitri Carei-Tășnad. Mezinul Szabolcs îi calcă pe urme lui Istvan Kovacs și ajunge la nivelul primei ligi din România, la 15 ani distanță de la debutul său în arbitraj.

Cei doi frați organizează anual cursuri de inițiere în arbitraj, iar ultimele lor produse sunt trei asistenți sătmăreni care activează la Liga 3. Este vorba de frații Kopriva și de Toth Krisztian.

ADVERTISEMENT

”Istvan mi-a fost de mare ajutor. M-a ajutat mult, nici nu se putea altfel. Dar nu cum, poate, ar fi tentaţi unii să creadă, pe căi lăturalnice. Istvan, fratele meu mai mare, mi-a fost un model, un mentor. Dar în acelaşi timp a fost sever şi m-a criticat mereu şi m-a îndrumat atunci când am greşit”, declara Szabolcs Kovacs în urmă cu un an.

Din 1989, în Liga 1 au mai fost doar două perechi de frați: Marius și Valentin Avram, primul fiind central iar cel de-al doilea sistent, și Ciprian și Laurențiu Danșa. Dintre aceștia doar Laurențiu mai este în activitate, dar între timp el s-a reprofilat ca tușier.

ADVERTISEMENT

Înainte de Revoluție a mai existat o pereche de frați, Carol și Anton Jurja, pe la începutul anilor ’80, dar carierele lor s-au încheiat prematur în urma unui scandal uriaș la acea vreme care a cuprins multe nume de cavaleri ai fluierului.

ADVERTISEMENT