Fotbal international

Fratele lui Leo Messi, condamnat la doi ani de închisoare! Vezi ce infracţiune a comis

17.08.2018 | 14:32
Fratele lui Leo Messi condamnat la doi ani de inchisoare Vezi ce infractiune a comis
ADVERTISEMENT

Fratele mai mare al lui Lionel Messi, Matias, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare de către un tribunal din Rosario. Acesta a fost găsit vinovat pentru port ilegal de armă.Anul trecut, pe 30 noiembrie, Matias Messi a suferit un accident cu barca. La acel moment, televiziunile argentiniene au difuzat imagini cu ambarcaţiunea murdară de sânge, iar potrivit jurnalului La Capital, Matias Messi conducea barca în momentul în care a lovit un banc de nisip.

După ce a inspectat ambarcațiunea, poliția a descoperit o armă. În martie, Matias Messi a fost reţinut de poliţie după ce a provocat un accident şi l-a ameninţat cu arma pe şoferul celeilalte maşini, în oraşul Villa Gesell. Poliţiştii au găsit marijuana în maşina fratelui starului argentinian.

Fratele lui Leo Messi, condamnat la doi ani de închisoare. A avut de mai multe ori probleme cu legea

Fratele mai mare al lui Lionel Messi a mai avut probleme cu legea. În ultimii ani, acesta a mai fost reţinut după diverse incidente, majoritatea având legătură cu portul ilegal de armă. Însă problemele cu legea se pare că sunt o obişnuinţă în familia Messi. Pentru că însuşi Leo Messi şi tatăl său, Jorge, au ajuns în faţa instanţei şi ceea ce a păţit Matias s-a întâmplat şi pentru cei doi. Numai că delictele comise de tată şi fiu ţin de aspectul finaciar, mai precis de evaziune fiscală.

ADVERTISEMENT

Condamnarea starului Barcelonei şi a tatălui său s-a petrecut în mai 2017. Lionel Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare de către Curtea Supremă din Spania, după ce fotbalistul argentinian a fost găsit vinovat de evaziune fiscală. Curtea Supremă spaniolă a menținut astfel pedeapsa dicată cu un an înainte la care starul catalanilor a făcut recurs. Totuși, Messi nu a ajuns în spatele gratiilor, deoarece Codul penal din Spania prevede ca orice pedeapsă cu închisoare de până la 24 de luni nu se execută efectiv decât în caz de o nouă condamnare.

Şi starul Barcelonei a fost condamnat pentru evaziune fiscală

În schimb, pedeapsa pentru tatăl fotbalistului, Jorge, condamnat inițial tot la 21 de luni, a fost redusă la 15 luni.În plus, cei doi au fost obligați să platească amenzi de 2 milioane de euro în cazul fotbalistului argentinian, respectiv 1.5 milioane de euro în cazul tatălui sau.Messi și tatăl său au fraudat statul spaniol cu 4,1 milioane de euro, suma provenită din neplata drepturile de imagine în perioada 2007-2009.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de situaţia lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid, conducerea clubului FC Barcelona şi-a manifestat public pe 24 mai 2017 sprijinul pentru vedeta echipei. Formaţia FC Barcelona a postat pe site-ul oficial, un comunicat în care îşi exprimă întregul suport faţă de fotbalistul Lionel Messi, după ce Curtea Supremă din Spania a menţinut condamnarea la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru argentinian.

Fratele lui Leo Messi condamnat la doi ani de închisoare. Matias Messi e un  client obişnuit al justiţiei, cam toate pe motiv de deţinere ilegală de arme
Fratele lui Leo Messi condamnat la doi ani de închisoare. Matias Messi e un client obişnuit al justiţiei

Oficialii clubului au reacţionat la acestă veste, după ce preşedintele Josep Maria Bartomeu i-a sunat familia lui Messi pentru a-i asigura de sprijinul total al clubului. De asemenea, catalnii au emis şi un comunicat, pentru ca toată lumea să înţeleagă că Messi nu este singur în această situaţie delicată pentru imaginea sa. Cu toate acestea nu s-a putut evita condamnarea, deşi cu suspendare, deci fără efect real, însă din punct de vedere penal atât el cât şi fostul mare rival de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, care din acest sezon va îmbrăca tricoul lui Juventus.

ADVERTISEMENT