News
notix pixel id

Fratele lui Ludovic Orban a vândut o casă și și-a luat o mașină hibrid! Leonard este consilier al lui Klaus Iohannis

Departe de scandalul politic în care este implicat fratele său, Leonard Orban ocupă funcția de consilier al președintelui Iohannis în domeniul afacerilor europene.
11.09.2021 | 09:02
Fratele lui Ludovic Orban a vândut o casă și și-a luat o mașină hibrid! Leonard este consilier al lui Klaus Iohannis
Leonard este fratele mai mare al fostului premier Ludovic Orban
ADVERTISEMENT

Dacă Ludovic Orban, președintele PNL, continuă lupta la baionetă cu Florin Cîțu pentru șefia partidului, fratele acestuia, Leonard, duce o existență mult mai pașnică la adăpostul funcției de consilier prezidențial la Palatul Cotroceni, în domeniul afacerilor europene.

De-a lungul timpului, Leonard Orban (60 de ani) a îndeplinit mai multe funcții importante, cum ar fi secretar de stat în Ministerul Integrării Europene sau comisar european pentru multilingvism, contribind decisiv – între 2001 și 2005 – la integrarea României în Uniunea Europeană.

Fratele lui Orban, decisiv în integrarea României în Uniunea Europeană

Fratele mai mare al lui Ludovic Orban a terminat Facultatea de Mecanică la Brașov, orașul natal, apoi și-a definitivat studiile la ASE, unde a absolvit facultatea de Management. În 2002, Leonard Orban a fost decorat cu Ordinul ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuția adusă la aderarea României la NATO.

ADVERTISEMENT

Din ultima declarație de avere a lui Leonard Orban reiese că demnitarul deține trei terenuri, două intravilan (unul dintre ele agricol) și unul agricol extravilan. Portofoliul imobiliar al fratelui președintelui Camerei Deputaților cuprinde și o casă de locuit, achiziționată în 2017, cu o suprafață de 245 de metri pătrați.

Leonard Orban și-a luat o mașină hibrid cu banii obținuți din vânzarea unei case

Averea lui Leonard Orban este completată de o colecție de tablouri, strânsă în intervalul 2007-2021 și evaluată la nu mai puțin de 50.000 euro. Fratele lui Ludovic are și trei mașini, primele două achiziționate în 2007 și 2018, a treia fiind cumpărată chiar anul trecut.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că mașina Toyota Hybrid cumpărată recent de Leonard Orban costă în jur de 25-30.000 euro, adică aproximativ prețul pe care l-a obținut consilierul de la Cotroceni pentru casa de vacanță vândută în 2020.

Pentru casa din Filipeștii de Târg (județul Prahova), Leonard a obținut 28.000 euro, în condițiile în care, pe lângă construcție, cumpărătorul a primit și 6286 metri pătrați de teren intravilan și agricol.

ADVERTISEMENT

Salariul lunar de 12.800 lei/lună, 185.000 euro în conturi

În cele șase conturi bancare, jumătate în lei, jumătate în euro, Leonard Orban a strâns aproximativ 185.000 euro și 33.000 lei. La împrumuturi acordate în nume personal, consilierul prezidențial apare cu un împrumut de 43.100 euro către o firmă.

La nivel salarial, Leonard Orban stă foarte bine, încasând anual 153.821 lei pentru funcția de la Palatul Cotroceni. Asta înseamnă 12.800 lei pe lună, sumă care se adaugă celor 17.500 lei câștigați anual de Leonard din postura de cadru didactic asociat la Universitatea Româno-Americană.

ADVERTISEMENT

Soția lui Leonard Orban, Mihaela, aduce anual în casă, potrivit veniturilor declarate de demnitar, suma de 23.467 lei, adică aproape 2000 de lei lunar. Medic specialist oftalmolog, doamna Orban a raportat pentru ultimul an fiscal și dividende de 25.000 lei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri