Fotbal intern

Fratele lui Patrick Ekeng, revoltat din cauza medicilor: “Nu merita să fie resuscitat?”

10.01.2019 | 20:35
Fratele lui Patrick Ekeng revoltat din cauza medicilor Nu merita sa fie resuscitat

Fratele lui Patrick Ekeng este revoltat din cauza comportamentului medicilor. Joi a avut loc un nou termen în dosarul care anchetează decesul fostului fotbalist al lui Dinamo, iar avocatul familiei Ekeng l-a întrebat pe unul dintre doctorii de pe ambulanţă de ce a folosit cuvinte rasiste într-o convorbire telefonică purtată după ce camerunezul a murit. Jacques Ekeng Ekeng a transmis o scrisoare în care critică comportamentul medicilor.

“Probabil că necunoașterea este cea mai gravă boală de care poate suferi ființa umană. Pentru că de-a lungul istoriei omenirii, unele etnii au fost considerate ca fiind inferioare altora, evenimente ca Holocaustul, perioada sclavagistă, războiul din Balcani, genocidul din Rwanda și altele au dus la moarte și pustiire. Și totuși, indiferent de originea noastră etnică sau de culoare pielii, cu toții suntem ființe umane. Și pentru că eu, Jacques Ekeng Ekeng, sunt o ființă umană și îmi iubesc aproapele, indiferent de condiția sa, etnia sau apartenența filozofică, îi voi întinde întotdeauna o mână. Am avut un frate, iubit de mulți și care a făcut ce i-a plăcut cel mai mult: juca fotbal”, a scris Jacques Ekeng Ekeng într-o scrisoare către avocatul Vlad Hosu.

Fratele lui Patrick Ekeng, revoltat din cauza medicilor: “Stop rasismului”

Fratele lui Patrick Ekeneg a fost revoltat din cauza medicilor, însă adresantul scrisorii a fost doctorul care a folosit câteva cuvinte rasiste. Jacques Ekeng Ekeng a încheiat misiva cu un mesaj preluat din lumea fotbalului, care încearcă să lupte de ani buni cu discriminarea.

Fratele lui Patrick Ekeng revoltat din cauza medicilor. Scrisoarea scrisă de Jacques Ekeng Ekeng
Fratele lui Patrick Ekeng revoltat din cauza medicilor. Scrisoarea scrisă de Jacques Ekeng Ekeng

“În ziua de 6 mai 2016, s-a prăbusit inconștient pe terenul lui Dinamo. Din mărturiile persoanelor prezente și conform experților în prim ajutor si al medicilor de urgență, reiese că fratele meu a fost lăsat să moară prin neaplicarea protocoalelor de resuscitare. Interceptarea telefonică a unui asistent al medicului de pe ambulanță arată că pentru acest asistent, Patrick era doar “un negru”. Moartea lui este lipsită de importanță, căci este “doar un negru” care a murit. Astfel, pentru că pielea lui Patrick era neagră, nu a meritat să fie resuscitat? Pentru că era negru nu era o ființă umană, la fel ca acest asistent medical? Stop rasismului”, a încheiat Patrick Ekeng.