Frați români, uciși de un fost ofițer de poliție pe malul unei bălți din Belgia

Robert Cristea   
în HotNews
04/03/2021, 13:58
Frați români, uciși de un fost ofițer de poliție pe malul unei bălți din Belgia
Frați români, uciși de un fost ofițer de poliție pe malul unei bălți din Belgia. Foto: rtl.be

Un fost comisar al poliției judiciare din Charleroi, Belgia, va apărea în fața Curții Assize din Hainaut. Francis Vandy, în vârstă de 71 de ani, trebuie să răspundă pentru uciderea a doi frați români, potrivit publicaţiei belgiene La Nouvelle Gazette.

Fostul polițist e acuzat de uciderea a doi frați, Gabriel şi Constantin, executați pe malul lacului deținut de acesta. Cei doi români, în vârstă de 45 și 48 de ani, se aflau la pescuit.

Tragedia a avut loc august 2019 în Forchies-la-Marche. Ucigașul a ajuns după gratii la o lună după tragedie, însă nu și-a recunoscut fapta.

Fostul polițist care a ucis 2 români în Belgia nu și-a recunoscut fapta

Autoritățile care au anchetat cazul au stabilit că Vandy ar fi avut un conflict cu una dintre victime, cu aproximativ un an înainte de nenorocire.

Bărbatul, care nu și-a recunoscut fapta, urmează să dea explicații în fața Curții Assize din Hainaut, în următoarele luni.

Cei doi frați au fost împușcați în cap

Gabriel și Constantin au fost găsiți împușcați în cap pe malul unei bălți de pescuit în urmă cu doi ani.

Descoperirea macabră a fost făcută în noaptea de 29 spre 30 august 2019, la Forchies-la-Marche, o localitate aflată în apropiere de orașul Charleroi. Polițiștii au găsit pe marginea unei bălți de pescuit cadavrele celor doi frați, relata atunci RTL. Românii erau împușcați în cap.

“Persoanele dispărute au plecat să pescuiască pe un iaz din apropiere, iar un poliţist a mers să investigheze zona. Ştia locurile şi i-a găsit pe cei doi, decedaţi. Ucişi cu o armă de foc. Da, amândoi aveau câte un glonț în cap.

Cu siguranţă a fost o crimă premeditată. Dacă a fost pregătită dinainte sau totul s-a întâmplat pe moment, la aceste întrebări vom putea răspunde după anchetă”, spunea la acea vreme procurolul Vincent Fiasse.

”Nu aveau asupra lor acte de identitate, dar par să corespundă cu descrierea. Aproximativ 30 de persoane au venit de la Bruxelles și a trebuit să le dăm vestea tristă”, a mai spus la Vincent Fiasse.

Închide ×