ADVERTISEMENT
Sporturi

Frații Bryan și-au anunțat retragerea din tenis după US Open 2020! Au câștigat 16 turnee de Grand Slam

Autor: Traian Terzian | 14.11.2019 | 15:07
Frații Bryan și-au anunțat retragerea din tenis după US Open 2020! Au câștigat 16 turnee de Grand Slam
Frații Bob și Mike Bryan, care formează cea mai de succes pereche de dublu din istoria tenisului, și-au anunțat retragerea din activitate după US Open 2020

Frații Bob și Mike Bryan, care formează cea mai de succes pereche de dublu din istoria tenisului, și-au anunțat retragerea din activitate după US Open 2020. Gemenii americani în vârstă de 41 de ani, care au ajuns în acest moment pe locul 27 ATP în clasamentul de dublu, au jucat primul lor turneu de Grand Slam tot la US Open, în 1995.

ADVERTISEMENT

Frații Bryan și-au anunțat retragerea din tenis după US Open 2020

Frații Bryan au decis să se retragă din tenis odată cu finalul ediției din 2020 a US Open și au făcut anunțul într-un comunicat postat pe site-ul oficial al ATP. ”Eu şi Mike am decis să terminăm sezonul 2019 după US Open, chiar dacă aveam toate şasnele de a ne califica la Turneul Campionilor. După lungi discuţii, am decis că ar fi preferabil să ne odihnim şi să ne întărim corpurile pentru 2020, care va fi ultimul nostru sezon în circuit”, a declarat Bob Bryan.

”În ultimii 21 de ani am fost atât de recunoscători pentru oportunitatea de a ne trăi visele și de a juca tenis profesionist. A fost cu adevărat o plimbare magică. Cu toate acestea, vrem să punem capăt acestei călătorii grozave în timp ce suntem sănătoși și încă putem concura pentru titluri”, a mai spus Bob, în timp ce fratele său Mike l-a completat: ”În prezent suntem extrem de motivați și încântați să mergem în ultimul nostru sezon. Ne vom bucura și vom aprecia în fiecare moment pe care îl avem în timp ce ne spunem la revedere și mulțumim fanilor care ne-au oferit atâta bucurie”.

ADVERTISEMENT

Frații Bryan au câștigat 33 de milioane de dolari din tenis

Bob și Mike Bryan câștigat în cariera lor 16 titluri de Grand Slam, două la French Open, şase la Australian Open, trei la Wimbledon şi cinci la US Open. În total, ei au obţinut 118 de titluri, dintre care 39 la turneele de 1.000 de puncte. Bob şi Mike Bryan au terminat zece sezoane pe primul loc mondial, ocupând această poziţie 438 de săptămâni.

În 2007, gemenii au contribuit la câştigarea Cupei Davis de către Statele Unite ale Amercii, în 2012 au câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce patru ani înainte, la Beijing, obținuseră bronzul. Cei doi jucători au strâns împreună din tenis 33 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!