Life

Frații Dedeman, o nouă lovitură spectaculoasă pe piața afacerilor. Concurența a rămas fără cuvinte după tunul financiar reușit de Pavăl Holding

Frații Dedeman au dat o nouă lovitură spectaculoasă pe piața afacerilor. Concurența a rămas fără cuvinte după cea mai recentă achiziție.
24.05.2023 | 17:06
Fratii Dedeman o noua lovitura spectaculoasa pe piata afacerilor Concurenta a ramas fara cuvinte dupa tunul financiar reusit de Paval Holding
Frații Dedeman, o nouă lovitură pe piața afacerilor. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Frații Dedeman au dat o nouă lovitură spectaculoasă și au făcut o achiziție foarte importantă. Alături de o altă companie, Dragoș și Adrian Pavăl au cumpărat un hotel din Italia.

Frații Dedeman, o nouă lovitură spectaculoasă pe piața afacerilor. Care este cea  mai recentă achiziție

Pavăl Holding și grupul lituanian Apex Alliance au finalizat achiziția renumitului Grand Hotel Gardone. Anunțul oficial a fost făcut de cele două companii. Inaugurat în 1884, hotelul se află pe malul lacului Garda, din Italia.

ADVERTISEMENT

Hotelul va fi deschis în curând, în iunie 2023, la începutul sezonului estival din acest an. Va fi deschis până în toamna lui 2023. De asemenea, la începutul anului viitor, va începe procesul de renovare și restaurare. Investițiile sunt de 45 de milioane de euro.

Astfel, Grand Hotel Gardone va fi plasat pe harta hotelurilor premium, de 5 stele, iar operatorul hotelier oficial a fost declarat Alliance Hotel Management. Pentru această tranzacție a celor două companii, Ernst & Young și KPMG România & Italia au oferit servicii de consultanță.

ADVERTISEMENT

Hotelul este construit în stil clasic, fiind cunoscut pentru arhitectura și grădinile sale. În plus, oferă acces către malul lacului, iar cele 167 de camere au priveliște către lacul Garda.

“Achiziția Grand Hotel Gardone, în parteneriat cu investitorul Pavăl Holding, reprezintă un eveniment important pentru compania noastră. Alături de hotelul Hampton by Hilton, aflat în construcție în Veneția, această achiziție este a doua investiție importantă pe care o facem în industria hotelieră din Italia.

ADVERTISEMENT

În urma reconstrucției planificate și a conversiei hotelului într-un prestigios brand internațional de 5 stele, această destinație va deveni un hotel emblematic în regiune”, a transmis Vytautas Drumelis, Partener Apex Alliance, printr-un comunicat, potrivit wall-street.ro.

Ce se va întâmpla cu hotelul

Totodată, acesta a mai spus că patrimoniul obiectivului va fi păstrat. În același timp, va fi introdus un concept de lux, care va oferi servicii exclusiviste la hotel.

ADVERTISEMENT

“Cu o rivieră restaurată, acest hotel va contribui fără îndoială la dezvoltarea regiunii, va stimula turismul și în viitor va atrage noi investiții”, a mai declarat Vytautas Drumelis, conform sursei citate.

Deși hotelul va fi renovat, cumpărătorii acestuia se vor asigura că istoria va fi conservată, iar detaliile care i-au atras pe vizitatori de-a lungul timpului vor fi păstrate. Renovările vor fi finalizate în primăvara anului 2026.

“Suntem încântați să anunțăm prima noastră tranzacție internațională, achiziționarea emblematicului Grand Hotel Gardone, un reper atemporal în Italia, care completează perfect portofoliul nostru.

Împreună cu partenerul nostru, Apex Alliance, pornim într-o călătorie emoționantă pentru a repoziționa Grand Hotel Gardone într-o destinație de cinci stele la nivel internațional, respectând în același timp istoria sa captivantă și bogatul său patrimoniu”, a declarat Karina Pavăl, fiica lui Dragoș Pavăl și vicepreședintele Pavăl Holding.

Frații Pavăl, deținătorii lanțului de magazine Dedeman, se află pe locul doi în topul celor mai bogați români. Averea lor a fost estimată la 13 miliarde de lei. Anul trecut, cei doi au fost incluși în topul celor mai bogați oameni din lume. Banii provin atât din lanțul de distribuție de bricolaj, cât și din investițiile imobiliare.

ADVERTISEMENT
Tags: