Fotbal international

Frații Inzaghi domină Italia! Simone, pe primul loc în Serie A, iar Filippo e lider în liga a doua

01.03.2020 | 16:18
Fratii Inzaghi domina Italia Simone pe primul loc in Serie A iar Filippo e lider in liga a doua
Simone și Filippo Inzaghi. Sursă foto: quotidiene.net
ADVERTISEMENT

Frații Inzaghi au dominat fotbalul italian pe vremea când erau jucători, dar supremația lor continuă și în cariera de antrenori. Simone este pe primul loc în Serie A cu Lazio, în timp ce Filippo este lider cu Benevento.

„Dinastia Inzaghi” continuă în Italia

Frații Inzaghi continuă să facă performanță în fotbalul italian, iar atât Simone, cât și Filippo sunt lideri cu echipele lor. La meciul cu numărul 300 în Serie A pentru Ștefan Radu, Lazio s-a impus cu 2-0 pe teren propriu în fața Bolognei și a urcat până pe primul loc, la două puncte distanță de Juventus, care are un meci mai puțin jucat.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Benevento, formație de Serie B antrenată de „Pippo” Inzaghi, a câștigat cu 3-1 în fața Speziei și este pe primul loc, la o diferență de 17 puncte față de locul doi, ocupat de Frosinone și este aproape de o promovare mult așteptată. Benevento a făcut 63 de puncte în 26 de etape, record absolut în Serie B.

  • 325.650.000 de euro este valoarea lotului lui Lazio, conform transfermarkt.com

Simone Inzaghi a reinventat-o pe Lazio

Simone Inzaghi este idol în rândul suporterilor lui Lazio, iar tehnicianul italian a reușit să surprindă pe toată lumea, după ce la începutul campionatului, lupta la titlu în Serie A părea că se ducea doar între Juventus și Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Lazio nu a mai pierdut un meci din campionat din luna spetembrie, de când Inter Milano câștiga pe teren propriu cu 1-0.

„Lazialii” și-au sacrificat parcursul în Europa League, unde au fost eliminați încă din faza grupelor, unde au jucat și împotriva CFR-ului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă au fost eliminați din grupele Europa League, Lazio are un parcus de senzație în Serie A, iar fanii acestora speră la titlu, după o pauză de 20 de ani, ultimul titlu fiind câștigat în sezonul 1999-2000.

Ștefan Radu a vorbit despre Simone Inzaghi, antrenorul său, pe care l-a avut coleg și ca jucător: „Simone s-a schimbat foarte mult de când este antrenor, nu se compară cu Simone – fotbalistul.

ADVERTISEMENT

Ca să fiu sincer, la prima vedere nu credeam că o să fie antrenor. Dar acum cred că e un tehnician excelent și că va avea succes”.

  • 1 este locul pe care Lazio îl ocupă în Serie A, cu 62 de puncte
ADVERTISEMENT