News

Frații Tate ar fi încercat să-i atragă de partea lor pe George Simion și Diana Șoșoacă. Reacția politicienilor

Din spatele gratiilor, frații Tate caută toate soluțiile pentru a scăpa de arest. Aceștia ar fi încercat să-i atragă de partea lor pe George Simion și pe Diana Șoșoacă.
28.02.2023 | 21:53
Fratii Tate ar fi incercat sai atraga de partea lor pe George Simion si Diana Sosoaca Reactia politicienilor
Frații Tate ar fi încercat să-i atragă de partea lor pe George Simion și Diana Șoșoacă. ”Oferta” pentru politicieni. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Aflați în spatele gratiilor, în arest preventiv, încă de pe 29 decembrie 2022, frații Tate caută toate soluțiile pentru a scăpa de închisoare. O cunoscută agenție de presă scrie că aceștia plănuiau să îi atragă de partea lor pe câțiva politicieni de prim-plan, printre care Diana Șoșoacă și George Simion.

Frații Tate ar fi încercat să-i atragă de partea lor pe George Simion și Diana Șoșoacă. ”Oferta” pentru politicieni

Pe 21 februarie, magistrații de la Tribunalul București au decis prelungirea arestării preventive cu încă 30 de zile a fraților Andrew şi Tristan Tate. Verdictul a fost menținut și la apel, astfel că aceștia vor mai sta o lună după gratii.

ADVERTISEMENT

Între timp, în spațiul public apar informații despre o serie de strategii pe care, din închisoare, cei doi frați le-ar fi pus la cale. O serie de stenograme prezentate de Reuters indică faptul că Andrew Tate și-ar fi instruit doi apropiați să le spună politicienilor români George Simion și Diana Șoșoacă că dacă îl vor sprijini va fi ”foarte bine pentru cariera lor”.

Așa că vreau să le spuneți clar: ‘Veți obține o mulțime de voturi când Tate va spune că i-ați luat partea‘”, ar fi fost mesajul lui Andrew Tate în apelul din 28 ianuarie către doi dintre asociații săi. Aceste stenograme fac parte dintr-un document al magistraților, nepublicat anterior, din 21 februarie, întocmit de oficialii instanței din București.

ADVERTISEMENT

Reacțiile venite de la George Simion și Diana Șoșoacă după această informație

Agenția Reuters l-a contactat pe George Simion pentru a comenta aceste informații. Președintele AUR a declarat că nu a fost contactat niciodată de Tate sau de asociații săi și că nu l-ar sprijini public pe acesta dacă i s-ar cere acest lucru.

Deputatul Alianței pentru Unirea Românilor a fost întrebat de jurnaliștii agenției dacă este de părere că fraților Tate li s-a înscenat dosarul. Simion a răspuns: ”Sistemul justiției va decide, nu politicienii”.

ADVERTISEMENT

O reacție a venit și din direcția senatoarei Diana Șoșoacă. Un purtător de cuvânt al avocatei a ținut să puncteze că aceste apeluri interceptate sunt ”minciuni” menite să o atace pe fosta membră AUR.

Interceptările au avut loc între 28 și 31 ianuarie, potrivit procurorilor. Se întâmpla asta la o lună după ce Andrew Tate, în vârstă de 36 de ani, a fost reținut împreună cu fratele său, Tristan, în vârstă de 34 de ani. Cei doi sunt acuzați de de viol, trafic de persoane și formarea unui grup de crimă organizată.

ADVERTISEMENT

Sursa citată subliniază că, momentan, nu a putut verifica în mod independent identitatea persoanelor din apelurile interceptate și nici nu a putut determina dacă a fost făcută vreo presiune asupra politicienilor. Frații Tate au ajuns în arest în decembrie 2022. Ei vor mai stat după gratii până la sfârșitul lunii martie, conform unei decizii a Curții de Apel București, de luni, 27 februarie.

ADVERTISEMENT