News

Frații Tate, eliberați din arestul preventiv. Decizia luată de Curtea de Apel București

Frații Tate vor fi eliberați din arestul preventiv. Curtea de Apel București a decis, vineri, ca cei doi să fie plasați în arest la domiciliu.
31.03.2023 | 21:48
Fratii Tate eliberati din arestul preventiv Decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti
Frații Tate vor fi eliberați din arestul preventiv. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Fraţii Tate, Tristan şi Andrew, vor fi eliberați din arestul preventiv. Măsura are la bază o decizie luată vineri seara de Curtea de Apel București. De notat că instanţa a decis ca ei să rămână în arest la domiciliu.

Frații Tate vor fi eliberați din arestul preventiv. Decizia luată de Curtea de Apel București

În următoarele ore, cei doi frați vor părăsi arestul central al Poliției Capitalei. Până în prezent, de trei ori au prelungit judecătorii mandatele de arestare preventivă în cazul fraților Tate.

ADVERTISEMENT

De această dată, Andrew și Tristan au avut câștig de cauză. Judecătorii au mai decis ca, pentru următoarele 30 de zile, cei doi să rămână în arest la domiciliu. O măsură similară a fost luată și pentru două femei, complice ale celor doi frați.

”Admite contestațiile formulate de inculpații Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela si Radu Alexandra Luana împotriva încheierii din data de 22.03.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Bucuresti”, arată Curtea de Apel București.

ADVERTISEMENT

”Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaților Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela și Radu Alexandra Luana de sub puterea mandatelor de arestare preventivă emise de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucuresti, dacã nu sunt reținuți sau arestați in altă cauză”, a decis instanța. Decizia este definitivă, notează Adevărul.

Magistrații au mai precizat că, în baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală ”pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpații Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela și Radu Alexandra Luana au obligația de a nu părăsi imobilele în care locuiesc, fără permisiunea organului judiciar în fața căruia se află cauza”.

ADVERTISEMENT

Frații Tate, reținuți la finalul lui 2022

Pe 30 decembrie 2022, judecătorii români au dispus arestarea preventivă a fraților Tate, pentru o perioadă de 30 de zile inițial. Ulterior, această măsură a fost prelungită, în ciuda contestațiilor depuse de avocații inculpaților.

DIICOT a adus acuzații grave pe numele fraților Tate. Conform anchetei, cei doi, alături de două tinere, Georgiana Manuela Naghel şi Alexandra-Luana Radu, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi ar fi obţinut importante sume de bani.

ADVERTISEMENT

Fraţii Tate sunt acuzați că racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi.

Din decembrie până în prezent, procurorii DIICOT au pus sechestru pe mai multe bunuri deţinute de fraţii Tate în țară. Vorbim de imobile şi maşini de lux. De asemenea, au fost identificate şase persoane vătămate care ar fi fost exploatate sexual de grupul condus de cei doi fraţi britanici.

ADVERTISEMENT