News

Frații Tate, liberi să circule în țările UE. Andrew și Tristan pot părăsi oricând România

Acuzați de trafic de persoane și viol, Andrew și Tristan Tate sunt tot mai aproape de libertate. Instanța le-a ridicat interdicția de a părăsi România
06.07.2024 | 10:45
Fratii Tate liberi sa circule in tarile UE Andrew si Tristan pot parasi oricand Romania
Frații Tate scapă de interdicția de a părăsi România Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Cei doi milionari britanici rămân sub control judiciar însă pot călători în afara granițelor, atâta vreme cât nu depășesc teritoriul Uniunii Europene fără încuviințarea instanței.

Frații Tate, liberi să circule în țările UE

Judecătorii de la Tribunalul București le-au ridicat vineri fraților Tate interdicția de a părăsi România. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore.

ADVERTISEMENT

„În baza art. 207 C. proc. pen., menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Emory Andrew Tate III, Tristan Tate, Georgiana-Manuela Naghel şi Alexandra-Luana Radu, până la o nouă verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile.

În baza art. 2081 C.p.p. rap la art. 215 alin. 1,2, 8 şi 9 C.p.p. dispune înlocuirea obligaţiei inculpaţilor Emory Andrew Tate III şi Tristan Tate de a nu părăsi teritoriul României cu obligaţia inculpaţilor de nu părăsi limita teritorială a Uniunii Europene decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată.

ADVERTISEMENT

(…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, potrivit decizia judecătorilor.

Imediat după anunțarea deciziei, Andrew Tate a făcut o serie de postări pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter). „Sunt liber. Pentru prima oară în trei ani pot să părăsesc România. Cazul inventat se destramă”, scrie acesta, care profită pentru a-și promova ceea ce anunță a fi un turneu mondial și cele mai recente scheme de îmbogățire rapidă dedicate urmăritorilor săi.

ADVERTISEMENT

Eugen Vidineac, unuldintre avocații fraților Tate susține că aceștia nu intenționează să părăsească teritoriul României și a precizat că decizia instanței este normală, dat fiind timpul care s-a scurs de la începerea procesului.

„Andrew și Tristan sunt încă deciși să își spele numele și reputația. În același timp, sunt recunoscători instanțelor că au avut încredere în ei”, a declarat Eugen Vidineac.

ADVERTISEMENT

Judecați într-un dosar instrumentat de DIICOT

Andrew şi Tristan Tate sunt judecaţi în România, sub control judiciar, pentru trafic de persoane şi viol, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Cei doi, alături de două complice, Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel, au fost trimişi în judecată pe 20 iunie 2023, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil, activităţi din care inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

În sarcina lor au fost reținute infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!