News

Fraudă în numele ING Bank. Avertismentul băncii pentru toți clienții, oamenii pot rămâne fără bani

ING își avertizează clienții că pot rămâne fără bani dacă nu sunt atenți și cad în capcana hackerilor și escrocilor care au inventat noi metode de a le fura informațiile.
20.03.2025 | 21:11
Frauda in numele ING Bank Avertismentul bancii pentru toti clientii oamenii pot ramane fara bani
Fraudă în numele ING Bank. Avertismentul băncii pentru toți clienții, oamenii pot rămâne fără bani
ADVERTISEMENT

Astfel, ING Bank transmite că escrocii se dau reprezentanți ai băncilor pentru a prelua controlul conturilor și pentru a fura banii oamenilor. Acest truc este numit ”phone spoofing”, astfel că hackerii falsifică numere de telefon și pretind că sună din partea băncii, din partea Poliției sau a BNR.

Avertismentul băncii pentru toți clienții, oamenii pot rămâne fără bani

ING a oferit mai multe sfaturi despre cum să ne ferim de astfel de probleme, mai ale dacă suntem client ING. Trebuie menționat că nu este exclus ca această metodă de înșelătorie să se extindă și la alte bănci.

ADVERTISEMENT

Instituția bancară ne explică cum în această tentativă de fraudă victima primește un apel de la un ”angajat” al băncii care o anunță că a primit un credit, cu toate că nici măcar nu există o solicitare în acest sens, conform Știri pe Surse.

”Persoana respectivă te va încuraja să cauți numărul de telefon pe internet, pentru a verifica autenticitatea acestuia. Tu vei insista că nu ai aplicat pentru niciun credit, iar atunci, interlocutorul îți va spune că datele tale au fost compromise și că vei primi în scurt timp un apel din partea poliției pentru a primi ajutor”, menționează reprezentanții ING.

ADVERTISEMENT

Escrocii se dau și oameni ai legii pentru a înșela populația

Escrocii se dau, de asemenea, drept oameni ai legii și vor încuraja oamenii să se înregistreze pe diferite platforme. Cu toate acestea, polițiștii reamintesc că niciodată Poliția nu va solicita ajutorul prin telefon. De asemenea, escrocii sunt mereu pe grabă pentru a nu permite victimei să realizeze ce se întâmplă.

În aceste situații le este recomandat oamenilor să închidă direct apelul și să sune la numărul de pe cardul bancar. Astfel putem evita să cădem în capcană, verificând cu banca dacă apelul este real. ”Fii precaut, verifică întotdeauna identitatea apelantului sunând înapoi la sursa oficială și nu te lăsa păcălit de numere care doar par legitime”, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Escrocheriile sunt tot mai complexe pentru că infractorii se folosesc de atacuri cibernetice sofisticate și de inteligența artificială, în special tehnici deepfake. Rămân la fel de actuale metodele tradiționale de fraudă cum ar fi deturnarea fondurilor, falsificarea documentelor sau conflictele de interese.

ADVERTISEMENT
Tags: