News

Fraudă la Sectorul 1: un consilier PNL explică firul evenimentelor de la alegeri

29.09.2020 | 16:39
Frauda la Sectorul 1 un consilier PNL explica firul evenimentelor de la alegeri
ADVERTISEMENT

Bucureștiul fierbe în așteptarea deciziei BEC, care va anunța dacă voturile din Sectorul 1 vor fi renumărate, sau nu.

Între timp, PSD și USR se acuză de diferite lucruri mai puțin ortodoxe, însă e cert că cei din USR au chemat poliția pentru că alegerile ar fi fost fraudate.

ADVERTISEMENT

Iuliana Cristian Grigorescu, consilier local PNL, a explicat pe Facebook cum s-a produs mai exact presupusa tentativă de fraudă electorală de la Sectorul 1 din București.

Fraudă la Sectorul 1: mecanismul e explicat de un consiliar PNL

Fără vigilența și perseverența Cristinei, probabil că nu s-ar fi aflat niciodată ce orchestrau acești indivizi. Culmea tupeului și a cinismului, în sediul companiei care ar fi trebuie să construiască spitalul! Spital nu avem, doar hoțiile și șmecheriile cu care aceștia ne sufocă de ani de zile”, au transmis cei de la PNL.

ADVERTISEMENT

Potriviti Iulianei Grigorescu, politician cu 16 ani de experiență în PNL, a încercat să sintetizeze șirul evenimentelor presupusei fraude electorale:

  • Secțiile de vot s-au închis duminică, după alegeri, moment în care a început numărătoarea paralelă a voturilor.
  • Cei din PNL au observat „dificultăți în procesul de numărare din anumite secții din sectorul 1”.
  • Luni, 28 septembrie, la 24 de ore de la alegeri, existau momentan secții unde rezultatele nu erau centralizate, lucru considerat bizar.
  • Cei din PNL, alături de politicieni USR-PLUS, s-au deplasat la sediul BEC, unde au văzut „ieșind din clădire un grup de câteva persoane care aveau asupra lor laptopuri, dosare și un teanc de procese verbale – complet la vedere, fără să fie puse în vreo mapă, vreun sac sau orice altceva”.
  • Persoana respectivă a fost abordată de Iuliana Cristian Grigorescu și s-a panicat în momentul în care a fost întrebată de unde a făcut rost de acele procese verbale.
  • Cei din PNL au bănuit că ceva suspect se întâmplă, astfel că au urmărit persoana în sediul BES și au ajuns la etajul 2, unde „se află direcția de salubritate și investiții din primăria Sectorului 1”.
  • La acel etaj a fost făcută o descoperire șocantă: „La etajul 2 am avut un șoc: am văzut persoane din primăria sectorului 1 și alte persoane pe care nu le cunosc. În partea dreaptă, era o sală de ședințe cu aproximativ 8-10 persoane cu laptopuri, procese verbale necompletate, dar și originale semnate și ștampilate, iar în partea stângă un hol. Imediat și-au luat laptopurile și au plecat”.
  • Cei de la USR au chemat Poliția, simțind că se confruntă cu o potențială fraudă electorală.
  • În acest moment cercetările sunt în plină derulare și toată lumea așteaptă finalul anchetei.
ADVERTISEMENT