News

Fraude la Olimpiada de Matematică. Profesor: ”Părinți care contestă corupția își impun copiii prin corupție”

04.03.2021 | 09:52
Fraude la Olimpiada de Matematica Profesor Parinti care contesta coruptia isi impun copiii prin coruptie
ADVERTISEMENT

România pare a fi țara fraudelor în sistemul educațional în acest debut de an 2021. După cazul de la Facultatea de Drept din Capitală, profesorii acuză fraude și la Olimpiada de Matematică.

Profesorul Radu Gologan, președintele Societății Române de Științe Matematice, a avut o reacție dură după fraudele descoperite la prima etapă a Olimpiadei ”Gazeta Matematica”, varianta experiment organizată de Societate, fără implicarea Ministerului Educației, după ce toate olimpiadele au fost anulate din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

Cadrul didactic a vorbit direct despre ipocrizia care există în societatea românească și a dat ca exemplu cazul unui părinte din București care contestă public corupția și a participat cu copilul său la protestul din 10 august, dar care i-a cerut meditatorului copilului său să îi rezolve exercițiile de la olimpiadă.

Fraude la Olimpiada de Matematică anunțate de profesorul Radu Gologan

Responsabil de organizarea Olimpiadei Matematice din acest an, una desfășurată în condiții speciale, online, profesorul Radu Gologan a susținut, în mai multe reacții în spațiul public din ultimele zile, faptul că au existat fraude la acest concurs.

ADVERTISEMENT

Profesorul a spus că este revoltat de fraudele descoperite la prima etapă a Olimpiadei ”Gazeta Matematica”. Coordonator în trecut al lotului de olimpici, Gologan a vorbit despre cazul unui părinte din București care contestă public corupția și a participat cu copilul său la protestul din 10 august, dar care i-a cerut meditatorului copilului său să îi rezolve exercițiile de la olimpiadă.

”Nu este posibil ca o mamă să stea lângă un copil la o olimpiadă pe care o facem noi ca să salvăm o tradiție, și când este rugată online, pentru că se vede că stă acolo, să spună că nu pleacă, pentru că nu face altceva decât să îi explice problema

ADVERTISEMENT

Sunt destul de revoltat. Uitați-vă: părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție. Este incredibil. Eu sunt de principiu că trebuie luate măsuri drastice. Cel puțin din punct de vedere al Societății, dacă pe un copil îl dovedim că este corupt sau părintele l-a ajutat, soluția este drastică – nu va mai avea acces la nicio competiție a societății cât va trăi el.

Îl punem pe listă neagră, indiferent că va ajunge mare universitar. Va avea această patalama. Părintele trebuie să își asume ceea ce face, iar copilul trebuie să înțeleagă, chiar dacă este clasa a cincea”, a spus acesta”, a declarat Gologan pentru HotNews.ro.

ADVERTISEMENT

Gologan, mesaj pentru părinții care încearcă să fraudeze

În opinia profesorului, aproximativ 10% din cazurile de la olimpiadă sunt cu comportament neetic, 2-3% fiind dovedite. Gologan a avut o serie de postări și pe pagina sa de Facebook pe acestă tema în care a transmis un mesaj și pentru părinții care încearcă fraudarea testelor.

”Cel mai grav este însă, că în câteva locuri, unde a existat urmărire pe net, câțiva copii au apărut alături de părinții lor în fața camerei și atunci când li s-a atras atenția au închis conexiunea.

Dragi părinți, dacă va mai pot apela cu frumosul cuvânt neaoș “drag”, va plângeți că se fură în țară asta și voi îi învățați pe urmașii voștri să fure?

Promit că vom lua măsuri exemplare în toată această întreprindere a noastră: de câte ori vom avea dovezi de încălcare a eticii, copiii dumneavoastră nu vor mai participa niciodată la vreo acțiune a Societățîi de Științe Matematice”, scria profesorul după etapa din 27 februarie.

ADVERTISEMENT
Tags: