Manchester City transferă de la Şahtior! "Il Luce" l-a descoperit, acum Pep îl vrea

fred, shatior donetk, manchester city, mircea lucescu

Şahtior Doneţk are o nouă perlă în lot, iar Manchester City este deja cu ochii pe acest jucător. Mircea Lucescu, fostul antrenor al ucrainienilor, are cuvinte de laudă la adresa fotbalistului descoperit de el.

Şahtior Doneţk a avut un sezon foarte bun în Liga Campionilor, unde a obţinut calificarea în optimile de finală. Campioana Ucrainei a reuşit să o învingă pe Manchester City în ultima etapă din faza grupelor, iar unul dintre jucătorii echipei a intrat în atenţia englezilor.

Fred a fost adus de Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk în vara anului 2013, iar antrenorul român l-a lăudat şi a anunţat că va ajunge la Manchester City. Liderul din Premier League nu ar fi la prima afacere făcută cu ucrainienii, după ce l-au transferat pe Fernandinho în urmă cu aproape cinci ani de la Doneţk.

Fred, şase meciuri pentru naţionala Braziliei

"Cel mai bun jucător de la Şahtior e Fred, la mijlocul terenului. A fost puţin 'anarhic' pe stânga, l-am mutat în faţa apărării. Se va duce la City, la fel cum a făcut-o şi Fernandinho", a declarat Mircea Lucescu pentru sportsmole.co.uk.

Fred are la activ patru sezoane şi jumătate la Şahtior Doneţk, unde a evoluat în 142 de meciuri şi a marcat 12 goluri. Mijlocaşul de 24 de ani a bifat şase selecţii la echipa naţională a Braziliei, pentru care a debutat în 2014.