Life

30 de ani fără Freddie Mercury. Mesajul pe care i l-a scris lui Elton John, înainte să moară: “Plângeam ca un copil” / Video

Freddie Mercury și-a dorit ca bunul său prieten, Elton John, să primească un cadou special de Crăciun care să îi amintească de el. Mesajul cu care a venit însoțit cadoul a fost emoționant.
24.11.2021 | 13:39
30 de ani fara Freddie Mercury Mesajul pe care i la scris lui Elton John inainte sa moara Plangeam ca un copil  Video
Freddie Mercury i-a oferit lui Elton John un cadou deosebit. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Astăzi se împlinesc 30 de ani de când Freddie Mercury, legendarul artist care s-a stins din viață la doar 45 de ani, bolnav de SIDA. Solistul a dorit ca bunul său prieten, Elton John, să aibă parte de un cadou special după moartea sa, iar mesajul cu care a venit însoțit acesta fost unul emoționant și sfâșietor.

30 de ani de la moartea lui Freddie Mercury

Freddie a încercat să își țină suferința cât mai departe de ochii publicului, dar și de prieteni. Foarte puține persoane au știut că acesta se confruntă cu probleme serioase de sănătate, iar în momentul în care a murit, toți cei care îl admirau au rămas șocați. Cu 24 de ore înainte să moară, Freddie Mercury a vorbit despre problemele sale de sănătate, însă nimeni nu se aștepta ca sfârșitul său să vină atât de repede.

ADVERTISEMENT

Elton John, printre puținii oameni care știau de boala lui Freddie

Printre puținele persoane care au știut de suferința artistului se numără iubita sa, Mary Austin, și colegul său, Elton John. Elton a reușit să petreacă cel mai mult timp cu Freddie în ultimele sale zile, deși a declarat că nu se simțea deloc bine când își vedea prietenul cum suferă. În cartea pe care a scris-o, Elton povestește că prietenul său, deși se afla într-o stare groaznică, reușea să își păstreze spiritul liber și să bârfească alți artiști din breaslă.

Era prea fragil pentru a se ridica din pat, își pierdea vederea, corpul îi era acoperit de leziuni și, totuși, era încă cu siguranță Freddie, bârfind, complet scandalos. Nu am putut să-mi dau seama dacă nu și-a dat seama cât de aproape de moarte era sau dacă știa perfect, dar era hotărât să nu lase ce se întâmplă cu el să-l împiedice să fie el însuși”, a scris Elton John în autobiografia sa.

ADVERTISEMENT

Pentru Elton John, Freddie Mercury a fost cel care i-a redat șansa unei vieți normale, după cum povestește chiar el. Elton a avut o perioadă în care consumul de substanțe interzise risca să îl distrugă, însă, prietenul său a făcut tot posibilul ca acesta să meargă la dezintoxicare.

Din acest punct de vedere, Freddie se aseamănă cu Elton, deoarece nici el nu a dorit să viziteze un medic la timp, fapt ce l-a făcut să își piardă unul dintre picioare. Solistul trupei „Queen” a încercat să evite orice intervenție chirurgicală, deoarece dorea să își onoreze toate contractele.

ADVERTISEMENT

Freddie Mercury, cadou cu un mesaj emoționant pentru Elton John

Pentru că a simțit că sfârșitul îi este aproape, Freddie și-a dorit să lase lucrurile în ordine pentru colegii săi de trupă, dar și pentru prietenii săi apropiați. Artistul a înregistrat ultimul său album cu trupa „Queen”, album ce a fost lansat după moartea solistului. De asemenea, Freddie a dorit să le ofere apropiaților un ultim cadou de Crăciun, așa că s-a gândit la fiecare.

Freddie ar fi trebuit să-și petreacă ultimele zile preocupat doar de propriul confort. Dar asta nu era pentru el. El a trăit cu adevărat pentru alții.”, a povestit Elton John.

ADVERTISEMENT

Cel care a rămas pe deplin impresionat de gestul lui Freddie a fost chiar Elton, care a primit un cadou la care nu s-ar fi așteptat. În dimineața de Crăciun, un cunoscut i-a bătut la ușă și i-a o ferit un pachet învelit într-o față de penă. Înăuntru se afla un tablou semnat de pictorul britanic Henry Scott Tuke, pictorul preferat al lui Elton.

De tablou era prins un mesaj scurt din partea lui Freddie Mercury în care îi spunea prietenului său că s-a gândit la el și că speră că îi place ultimul cadou de Crăciun pe care i-l va mai putea face. Cei doi prieteni aveau un obicei de a folosi diferite nume de alint, motiv pentru care Freddie a simțit că la finalul mesajului trebuie să se semneze cu acesta.

Dragă Sharon, am crezut că ți-ar plăcea asta. Cu dragoste, Melina. Crăciun fericit.”, a fost ultimul mesaj pe care Freddie i l-a mai trimis lui Elton.

După ce a citit mesajul pe care Freddie i l-a lăsat, Elton John a început să plângă ca un copil, după cum a povestit chiar el ulterior. S-a simțit copleșit de faptul că și în ultimele clipe de viață, Freddie s-a gândit la el și la preferințele lui.

Eram copleșit, aveam 44 de ani la acea vreme, plângeam ca un copil”, povestește Elton John.

ADVERTISEMENT