Fotbal international

Frenkie de Jong a ajuns la Barcelona datorită lui Neymar! Cum l-a ajutat brazilianul

27.01.2019 | 21:30
Frenkie de Jong a ajuns la Barcelona datorita lui Neymar Cum la ajutat brazilianul

Frenkie de Jong, jucătorul lui Ajax, a fost cumpărat de Barcelona în această perioadă de mercato hivernal pentru suma de 86 de milioane de euro, însă va ajunge pe Nou Camp abia după 30 iunie, conform înțelegerii dintre cele două cluburi. Cotidianul spaniol As a dezvăluit duminică modul în care Barcelona a reușit să îl convingă pe olandez să semneze, în tranzacție fiind implicat și fostul star al catalanilor, brazilianul Neymar!

Frenkie de Jong a devenit, în urma prestațiilor sale, poate mai puțin a celei din dezastrul suferit în ultima etapă din Olanda de Ajax la Rotterdam, unde a fost masacrată la scor de tenis, 6-2, o țintă pentru mai multe cluburi de top din Europa. În cele din urmă, în cursa pentru jucătorul lăncierilor au rămas doar FC Barcelona și PSG. Și apropiații jucătorului susțin că din punctul său de vedere De Jong ar fi înclinat mai mult pentru clubul din capitala Franței.

Neymar s-a plâns în repetate rânduri de greșeala făcută de a fi plecat la PSG și De Jong a văzut mesajele

Însă tocmai vedeta lui PSG, Neymar, a fost cel care i-a schimbat complet gândurile și De Jong nu a mai ezitat în a semna contractul cu catalanii și o clauză de reziliere absolut astronomică, de 400 de milioane euro. Șefii clubului din capitala Catalunyei au apelat o soluție care s-a dovedit a fi cheia transferului sub comanda lui Ernesto Valverde sau a cui se va afla pe banca Barcelonei de la vară, pentru că actualului tehnician nu i s-a propus încă prelungirea contractului.

Frenkie de Jong trebuie să îi mulțumească brazilianului, care regretă că a părăsit Barca și consideră slab campionatul Franței
Frenkie de Jong trebuie să îi mulțumească brazilianului, care regretă că a părăsit Barca și consideră slab campionatul Franței

Neymar regretă tot mai mult prostia făcută de a pleca de lângă Messi și Suarez, cu care avea și o relație specială. Și oficialii Barcelonei au fost bombardați pe Whatsapp de mesajele de regret ale brazilianului, care scrie că în Franța campionatul e foarte slab în comparație cu La Liga și că nu există concurență, pentru a crește competivitatea competiției, că se joacă foarte dur și că nu îi place nici viața la Paris. Toate aceste mesaje au fost arătate lui De Jong, care imediat a decis să semneze pentru Barcelona.